Τρίτη, Μαΐου 17

Βεργώτεια 2016: Απολογισμός και ευχαριστίες


Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 14 Μαΐου, στο Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου «Ανδρέας Βεργωτής» οι Περιφερειακοί Αγώνες Στίβου Βεργώτεια 2016.
Στόχος μας ήταν οι αγώνες να αναβαθμιστούν με την ένταξή τους στο επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας, τη χρήση για πρώτη φορά στην Κεφαλονιά ηλεκτρονικής χρονομέτρησης (photo-finish), την αύξηση του αριθμού των αγωνισμάτων και την πρόσκληση σημαντικών Ελλήνων αθλητών.
Παρόλο που η μόνη διαθέσιμη ημερομηνία ήταν δύσκολη, στην έναρξη των Πανελλαδικών και των  ενδοσχολικών εξετάσεων και συνέπιπτε με άλλα μίτινγκ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λευκάδα, τα Βεργώτεια κατάφεραν να έχουν υψηλό επίπεδο, πολύ καλές επιδόσεις και αρκετά μεγάλη συμμετοχή.
Συνολικά περισσότεροι από 80 αθλητές από τους οποίους 35 Κεφαλλονίτες πήραν μέρος, ενώ πολύ καλά πήγαν το kidsathletics και οι αγώνες δρόμου για παιδιά δημοτικού που προηγήθηκαν.
Αδιαμφισβήτητα εντυπωσιακότερη όλων ήταν η παρουσία των αθλητών στο άλμα σε ύψος ανδρών και γυναικών, με τα ρεκόρ αγώνων και σταδίου να καταρρίπτονται από τους Αντώνη Μέρλο του Λουτρακίου με 2.05 και Ιωάννα Ζάκκα της Φιλοθέης με 1.75.
Τα Βεργώτεια αποτελούν σημαντική εμπειρία για τους αθλητές μας, πολλοί από τους οποίους διακρίθηκαν στα αγωνίσματά τους και για τα μικρά παιδιά που είδαν από κοντά τα ινδάλματά τους να αγωνίζονται. Τέτοιες διοργανώσεις μόνο καλό προσφέρουν στη νεολαία.
Όλοι όσοι ήρθαν στην Κεφαλονιά, αθλητές, προπονητές και επιτελικοί του ΣΕΓΑΣ  μίλησαν με  τα καλύτερα λόγια για το νησί, τη φιλοξενία, το στάδιο, τη διοργάνωση, αλλά και για το ενδιαφέρον που έδειξαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που κάλυψαν με επαγγελματισμό τους αγώνες.
 Κοινή διαπίστωση ήταν ότι τα Βεργώτεια παρά τις όποιες ατέλειες που είναι λογικό να υπάρχουν σε μια καινούργια διοργάνωση, έχουν όλες τις προϋποθέσεις για να εξελιχθούν σε έναν σπουδαίο αγώνα πανελλήνιας εμβέλειας. Όταν αυτά τα λόγια έρχονται από ανθρώπους που έχουν ζήσει τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις, είναι για εμάς επιβράβευση αλλά και κίνητρο για να προσπαθήσουμε περισσότερο.
Ως διοργανωτές οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν στα Βεργώτεια 2016 ξεκινώντας με τους συνδιοργανωτές, την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας και τον κ. Παναγή Δρακουλόγκωνα, την ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ και τον Πρόεδρο Άγγελο Κωνσταντάκη, το ίδρυμα Βεργωτή και τον ΣΕΓΑΣ.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους 2 σημαντικότερους χορηγούς μας την KEFALONIAN LINES και το AB FOOD MARKET
Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς  MOUIKIS HOTEL, φούρνος στα Βλαχάτα «ο Καλούρης» και ΣΠΑΘΗΣ Αρτοποιία-Ζαχαροπλαστική.
Ευχαριστούμε τον γιατρό των αγώνων κ. Ψαρρά Αθανάσιο, τον υπάλληλο του σταδίου κ. Νεόφυτο Άγγελο, την κ. Απατζίδου Λίζα και τον κ. Κουφό Ευάγγελο για τη γραμματειακή υποστήριξη και όλους όσους βοήθησαν στην προετοιμασία και στη διεξαγωγή των αγώνων.
Ευχαριστούμε τα τοπικά sites, τους δημοσιογράφους, την ΕΡΤ και τον Νίκο Γιαννόπουλο για την κάλυψη των αγώνων. Η συμβολή τους είναι πολύ σημαντική.
Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους αθλητές, κάποιοι από τους οποίους άφησαν για λίγο το διάβασμα για να τιμήσουν τους αγώνες και όλους όσους βρέθηκαν στην κερκίδα και εμψύχωσαν με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια τους.
Γ.Ε Κεφαλληνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου