Τρίτη, Μαΐου 24

Προκήρυξη αγώνα Άκουαθλον στο Λουρδά

Φουλ πρόγραμμα

ΠΡΩΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ&ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ ΑΚΟΥΑΘΛΟΝ  ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ (500μ κολύμπι και 5κμ τρέξιμο) ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ (50μ κολύμπι και 200 μέτρα τρέξιμο)  ΣΤΟΝ ΛΟΥΡΔΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ 5ΚΜ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Ο πολιτιστικός σύλλογος «Αίνος» Βλαχάτων  και ο Σύλλογος Δρομέων συνδιοργανώνουν με την ΠΕ Κεφαλληνίας το «ΠΡΩΤΟ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ &ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ ΑΚΟΥΑΘΛΟΝ  ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΛΟΥΡΔΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ 5ΚΜ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ» το Σαββάτο  18/6/2016.  Ο εν λόγω αγώνας προσφέρεται τόσο για αθλητές όσο και για οικογένειες που επιθυμούν να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν όλοι μαζί.
Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στην γραμματεία του αγώνα από τις 17.οο-18.00.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής σε όλα τα αγωνιστικά δρώμενα έχουν όσοι  βρίσκονται σε άρτια φυσική και ψυχική κατάσταση, ενώ οφείλουν υποχρεωτικά να συμπληρώσουν και να υπογράψουν τα απαραίτητα έγγραφα (Υπεύθυνη Δήλωση). Για συμμετέχοντες κάτω των 18 ετών, είναι απαραίτητη η Υπεύθυνη Δήλωση από γονέα ή κηδεμόνα. Για το άκουαθλον  ενηλίκων επιτρέπεται να συμμετέχουν αθλητές που έχουν συμπληρώσει το 15ο  έτος της ηλικίας τους, ενώ για το απλό τρέξιμο των 5κμ η συμμετοχή είναι ανοικτή σε όλους.
ΧΡΟΝΟΣ  ΤΕΛΕΣΗΣ: το Σαββάτο  18/6/2016.
ΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΑΚΟΥΑΘΛΟΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ: 17.00-18.00 στην παραλία του Λουρδά.
Για το παιδικό άκουαθλον, τους παιδικούς δρόμους αλλά και τα 5κμ τρέξιμο δεν πραγματοποιούνται εγγραφές, ωστόσο οι συμμετέχοντες σε όλα τα αγωνίσματα συμπληρώνουν υπεύθυνη δήλωση.
Συνοπτικό πρόγραμμα αγωνιστικών δρώμενων
ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΚΟΥΑΘΛΟ (50 μέτρα κολύμπι και 200μ τρέξιμο):  ώρα εκκίνησης 17.30 
ΑΠΛΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ( Nήπια 50μ -Α&Β Δημοτικού 100μ-Γ&Δ Δημοτικού 200μ –Ε&ΣΤ 200μ Δημοτικού) :ώρα εκκίνησης 17.45 
AΚΟΥΑΘΛΟΝ ΑΠΟ 15 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩ (Kατηγορίες ανδρών 15-20 ετών, 21-30 ετών 31-40 ετών, 41-50 ετών, 51-60 ετών 61+ ετών, γυναίκες 15-25 ετών, 26-40 ετών 40-55 ετών, 56 +ετών) περιλαμβάνει τρέξιμο 5κμ και κολύμπι 500 μ, ενώ η διαδρομή θα καθοριστεί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες: Ώρα εκκίνησης 18.00
ΤΡΕΞΙΜΟ 5ΚΜ (Γενική κατηγορία ανδρών, γενική γυναικών) ): ώρα εκκίνησης 18.00
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ-ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ-ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΑΚΟΥΑΘΛΟΝ: Για την κολύμβηση οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν με γυαλάκια ή μάσκα κολύμβησης, με μαγιό, κολάν ή όποια αθλητική περιβολή επιθυμούν. Πλευστικά ή κολυμβητικά βοηθήματα (σανίδες, πέδιλα, χεράκια, κ.τ.λ.) δεν επιτρέπονται, όπως και αναπνευστικά βοηθήματα (αναπνευστήρες). Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος με βοηθήματα θα αγωνιστούν εκτός συμμετοχής.
Για το τρέξιμο το οποίο είναι σε διαδρομή 1250μ τσιμέντου και 1250μ άμμου με βότσαλα επί της παραλίας, συνιστώνται παπούτσια trail ή αθλητικά με τρακτερωτή σόλα. Προτείνεται ένα δοχείο με καθαρό νερό δίπλα στα παπούτσια των δρομέων, ώστε να πλυθούν τα πόδια πριν φορεθούν οι κάλτσες και τα παπούτσια. Οι αθλητές για το άκουαθλον θα συγκεντρωθούν στην περιοχή εκκίνησης μία ώρα πριν από τον αγώνα. Οι αθλητές που θα λάβουν μέρος στο άκουαθλον θα έχουν αριθμούς που θα γραφτούν σε ευδιάκριτο για τους κριτές και χρονομέτρες μέρος του σώματός τους με ανεξίτηλο στυλό από τους διοργανωτές. Οι συμμετέχοντες οφείλουν να έχουν μεριμνήσει για την σωστή διατροφή και ενυδάτωσή τους προ τους αγώνα με ευθύνη τους ενώ αναφορικά με το γεύμα τους επιβάλλεται να έχουν παρέλθει τουλάχιστο 4 ώρες από την λήψη του. Σε κάθε περίπτωση  αγωνίζονται με δική τους ευθύνη. 
Το άκουαθλο ξεκινά με την κολύμβηση η οποία αναλόγως καιρικών συνθηκών θα διεξαχθεί είτε ως 250 μ με επιστροφή από  και προς την αφετηρία και  παράλληλα (κατά μήκος της ακτογραμμής) είτε από τα 500 μέτρα προς την αψίδα της αφετηρίας πάλι κατά μήκος της ακτογραμμής. Εν συνεχεία οι αθλητές αφού αλλάξουν αν το επιθυμούν και υποδεθούν, ξεκινούν το δρομικό κομμάτι των 5κμ από την τσιμέντινη επιφάνεια με επιστροφή από το αμμώδες τμήμα σε 2 κύκλους. Στην παραλία υπάρχουν ντουζιέρες.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ-ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΛΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΤΩΝ 5ΚΜ : Οι συμμετέχοντες δεν λαμβάνουν αριθμούς αλλά παρατάσσονται στο τσιμεντένιο κομμάτι της διαδρομής όπου ξεκινούν οι δρόμοι. Ξεκινούν ώρα 18.00 την ίδια χρονική στιγμή που δίδεται η εκκίνηση για το κολύμπι στο άκουαθλον. Κατευθύνονται στα  1250μ της τσιμέντινης διαδρομής, στο αμμώδες τμήμα σε 2 κύκλους.

ΕΠΑΘΛΑ:  Όλοι σε όλα τα αθλήματα λαμβάνουν μετάλλια συμμετοχής. Στο άκουαθλον βραβεύονται ξεχωριστά οι 3 πρώτοι των κατηγοριών, ενώ στο απλό τρέξιμο οι 3 πρώτοι άνδρες της γενικής και οι 3 πρώτες γυναίκες.

Το γεγονός υποστηρίζεται από το Σώμα Σαμαριτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ενώ θα υπάρχει ομάδα καγιάκ από την εταιρεία outdoor Kefalonia  του Γιώργου Ποταμιάνου που θα συνεπικουρήσει στο εγχείρημα.

Οι απονομές θα λάβουν χώρα μετά το πέρας όλων των αγωνισμάτων για μικρούς και μεγάλους.

Πριν τις απονομές θα έχουμε επίδειξη Zumba από την ομάδα κοριτσιών της Βαρβάρας Γνεσούλη καθώς και αγώνα σφαιροβολία μικρών και μίνι strongman από τον Καθηγητή φυσικής Αγωγής κο Διονύση Μεταξά. Τα παράλληλα αυτά γεγονότα θα διεξαχθούν έως της εκδόσεως των αποτελεσμάτων. Θα υπάρχουν νερά, αναψυκτικά και μπουφές για τους αθλητές και συμμετέχοντες στα δρώμενα από ενάρξεως των τερματισμών.

Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν προσεχώς στο αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης.

 

Για ό, τι περαιτέρω, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ 6977050224 και 6972406960

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου