Κυριακή, Νοεμβρίου 20

Συνεχίζει αήττητος στην κορυφή ο Πάγκε 1-0 στα Φαρακλάτα την Σάμη


Σε ένα μέτριο, αρκετά δυνατό και με λίγες φάσεις, σε γενικές γραμμές ντέρμπι στα Φαρακλάτα, ο Παγκεφαλληνιακός ήταν ο μεγάλος νικητής με σκορ 1-0 επί της Σάμης, αφού η νίκη του αυτή, συνδυάστηκε εκτός του «χρυσού» τρίποντου» και με την παρουσία του, στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος της Α΄κατηγορίας, ισόβαθμος του Παλληξουριακού.
Στο πρώτο 45λεπτο, το παιχνίδι θα λέγαμε ότι ήταν ισορροπημένο, αν και ο Παγκέ διατηρούσε μια ελαφρά πρωτοβουλία. 
Στο δεύτερο όμως, οι «κυανόλευκοι» του Αργοστολίου ήταν σαφώς καλύτεροι, μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με στόχο το γκολ, που όπως έδειχνε το ματς μέχρι εκείνη την ώρα θα τους έδινε το τρίποντο, που ήταν και το ζητούμενο.
Κράτησαν την κατοχή, είχαν την κυκλοφορία, έχασαν κάποιες ευκαιρίες και τελικά ήταν αυτοί που στο τέλος έφυγαν με τους τρεις βαθμούς από τα Φαρακλάτα, μιας και κατάφεραν να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ.
Από την άλλη η Σάμη, που πρέπει να αναφέρουμε ότι είχε αρκετές απουσίες, ούτε και σε αυτό το παιχνίδι δικαιολόγησε τα προγνωστικά που την θέλουν στην τελική 4αδα. Ήταν ανούσια, λίγη επιθετικά, έχασε τη «μάχη» στο κέντρο και δεν ρισκάρισε, περισσότερο στο τέλος, προκειμένου να αλλάξει τα εις βάρος της δεδομένα του αγώνα!
Η νίκη της ομάδας του Θ. Βουκελάτου ήταν δίκαιη βάσει της παρουσίας των δυο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.
Φάσεις και γκολ
Η πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι θα έρθει στο 19’ όταν ο Τούρλας θα βρει κάθετα στην περιοχή και αριστερά τον Βουκελάτο, όμως το απ’ ευθείας συρτό σουτ που πραγματοποιεί ο τελευταίος, δεν θα απειλήσει τον Κ. Μωραίτη που πέφτει και μπλοκάρει την μπάλα.
Μια μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους θα χαθεί στο 23’, όταν ο Γιαννάτος, θα αλλάξει την μπάλα με τον Αμούργη Ι., λίγο έξω από την περιοχή και αριστερά, με τον τελευταίο να πιάνει μια «φωτοβολίδα» στην κίνηση και τον Γ. Σκαμαντζούρα να κάνει μια μεγάλη απόκρουση, αφού θα απογειωθεί στο αριστερό «Γ» της εστίας του και θα διώξει με εντυπωσιακό τρόπο την μπάλα κόρνερ. Ήταν μια μεγάλη απόκρουση, που φέρει την «σφραγίδα» του νεαρού τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων και με την οποία συνετέλεσε τα μέγιστα στο μεγάλο τους «2»!
Ένα δυνατό μακρινό σουτ, μετά από ατομική προσπάθεια του Τούρλα στο 38' δεν ανησυχεί τον Κ. Μωραίτη, αφού η μπάλα θα περάσει ψηλά άουτ από την εστία του.
Αυτές ήταν όλες και όλες οι φάσεις του πρώτου μισού του αγώνα και τις ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ.
Στην επανάληψη, όπως προαναφέραμε, ο Παγκέ κυριάρχησε και έφτασε σε μια δίκαιη, όπως αποδείχθηκε στο τέλος, νίκη με σκορ 0-1. Το θέαμα παρέμεινε μέτριο και οι φάσεις και σε αυτό το διάστημα, ήταν και πάλι ελάχιστες.
Στο 51΄ο Μπαζάρογλου θα βρει με παράλληλη πάσα μέσα στην περιοχή τον Βουκελάτο, όμως το σουτ του επιθετικού του Παγκέ θα κοντραριστεί και έτσι θα χαθεί η πρώτη ευκαιρία στο β’ ημίχρονο.
Στο 60’ όμως οι γηπεδούχοι θα είναι πιο τυχεροί, αφού σε μια φάση που δεν «μύριζε» ουσιαστικά κίνδυνο, ο Ντεντλάλα μετά από διώξιμο των αμυνόμενων της Σάμης, θα πιάσει από τα όρια της περιοχής, ένα καλοζυγισμένο ψηλοκρεμαστό σουτ που θα στείλει την  μπάλα να αναπαυθεί στην δεξιά γωνία, του ανήμπορου να αντιδράσει Κ. Μωραίτη βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ 0-1.
Στο 62’ ο Τούρλας θα σεντράρει από αριστερά με τον Ντεντλάλα και πάλι στο πρώτο δοκάρι να πιάνει το σουτ στην κίνηση και την μπάλα να περνάει άουτ, άουτ πάνω από την εστία των τυπικά γηπεδούχων.
Τέλος στο 88’ και πάλι οι φιλοξενούμενοι, μετά από συνεργασία Μπαζάρογλου- Π. Τριανταφυλλίδη, ο τελευταίος μέσα από την περιοχή και δεξιά θα πιάσει ένα διαγώνιο συρτό σουτ, αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ από την απέναντι γωνία, της εστίας του Κ. Μωραίτη.
Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν υπήρξε κάποια αξιόλογη φάση με τον Παγκεφαλληνιακό να διατηρεί το αήττητο και παράλληλα να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη, συγχρόνως με την παρουσία του πλέον στην κορυφή.
Η Σάμη, αν θέλει να μην πάει χαμένη και η φετινή χρονιά πρέπει να συνέλθει, αφού η συνέχεια δεν θα είναι εύκολη.
Οι συνθέσεις
Διαιτητής ο κ. Σπ.Μαγουλάς με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Μενεγάτο και Ε. Θανάση.
Σάμη:(---), Μωραίτης Κ., Θ. Νικολοβιέννης Θ. (63’ Γρηγοράτος), Ποταμιάνος (75’ Μινέτος), Καππάτος, Τζιώλλος (46’ Βιτωράτος), Μωραίτης Ν., Αμούργης Α., Νικολοβιέννης Κ., Περιβολάρης, Αμούργης Ι.
Παγκέ:(Θ. Βουκελάτος), Σκαμαντζούρας, Τριανταφυλλίδης Π., Παπαδημητρόπουλος, Παπαναστασάτος Ε., Μούκα (90+3’ Γιαννάτος), Λαμπρόπουλος, Τούρλας, Αρμάντο, Ντεντλάλα, Μπαζάρογλου (88’ Κατσιγιώργης), Βουκελάτος (89’ Μανωλάτος).
Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου