Κυριακή, Νοεμβρίου 27

Μεγάλος νικητής στο ντέρμπι του Αγίου Αντωνίου ο Παλληξουριακός 2-0 την Εικοσιμία


Μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής, στο Ληξούρι και στον Άγιο Αντώνη, αναδείχθηκε ο Παλληξουριακός, που επικράτησε 2-0 της Εικοσιμίας και συνεχίζει στην κορυφή αήττητος και "συγκάτοικος" του Παγκεφαλληνιακού.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν πιο ορεξάτοι στον αγωνιστικό χώρο και τους γηπεδούχους από το 25λεπτο και μετά να  να δημιουργούν και φάσεις.
Στο δεύτερο, η εικόνα άλλαξε, οι γηπεδούχοι θέλοντας να διατηρήσουν το αήττητο και την παρουσία τους στην κορυφή, ήταν καλύτεροι και πιο δυνατοί στις μονομαχίες στο κέντρο, ενώ ανέβηκαν αγωνιστικά, χωρίς να είναι όμως απειλητικοί μέχρι το 65’. Στο σημείο αυτό και στην πρώτη τους ευκαιρία, ήρθε το 1-0 του Μπράτι να απλοποιήσει τα πράγματα για αυτούς, ενώ μετά από 5’ θα πετύχουν και το 2-0 γεγονός που «κλείδωνε» ουσιαστικά τη νίκη τους.
Η Εικοσιμία, χωρίς ρυθμό πια δεν μπορούσε να απειλήσει, αποδιοργανώθηκε αγωνιστικά, ήταν ακίνδυνη επιθετικά και μόνο στο τελευταίο 5λεπτο έκανε αισθητή την παρουσία της στην εστία του Μαρκαντωνάτου, έχοντας μια χαμένη ευκαιρία, αλλά και ένα δοκάρι. Όμως ήταν αργά, αφού είχε ήδη κριθεί ο τελικός νικητής!
Συμπερασματικά το παιχνίδι ήταν καλό, πραγματικό ντέρμπι, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, με κυρίαρχα στοιχεία δύναμη, πάθος, κάποιες αμφισβητήσεις εκατέρωθεν, αρκετές κίτρινες κάρτες, όπως και κάποιες καλές στιγμές.
Στο δεύτερο, όπως προαναφέραμε, οι πρωτοπόροι, «ερυθρόλευκοι» του Ληξουριού, ήταν καλύτεροι, κυκλοφόρησαν με υπομονή μπάλα και πολύ αποτελεσματικοί, αφού στις λίγες καλές φάσεις που είχαν πέτυχαν δυο τέρματα.
Η νίκη τους φυσικά ήταν δίκαιη, όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι και την παρουσία τους στο δεύτερο ημίχρονο. 
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 2’ ο Γερασιμάτος από δεξιά θα βγάλει την ψηλοκρεμαστή πάσα στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων με τον Αραβαντινό να απομακρύνει προ του επικίνδυνα επερχόμενου Δημ. Πολλάτου.
Στο 3’ οι «ερυθρόλευκοι» θα απαντήσουν με το μακρινό σουτ του Λυκούδη να περνάει ελάχιστα πάνω από την εστία του Κουστουμπάρδη.
Παραλίγο στο 16’ να έχουμε το 0-1, όταν ο Γερασιμάτος από δεξιά θα βγάλει μια σέντρα σουτ από δεξιά, η μπάλα θα πάρει μια παράξενη τροχιά που αναγκάζει τον Μαρκαντωνάτο να σηκωθεί εντυπωσιακά και να πετάξει με δυσκολία την μπάλα κόρνερ.
Στο 24’ ο Αντωνάτος των γηπεδούχων σε ένα παρακινδυνευμένο γύρισμα στον Μαρκαντωνάτο θα αναγκάσει τον τερματοφύλακα του να διώξει με τα πόδια την μπάλα, προ του Κ. Αντωνάτου των φιλοξενούμενων.
Μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 27’, όταν ο Λυκούδης θα βγει στην πλάτη της άμυνας της Εικοσιμίας και από θέση δεξιά θα κάνει το συρτό σουτ αλλά η μπάλα θα φύγει στην απέναντι γωνία, παράλληλα με την εστία του Κουστουμπάρδη συρτά άουτ.
Ο Καππάτος στο 33’ θα δοκιμάσει ένα δυνατό διαγώνιο σουτ, εκτός περιοχής, όμως η μπάλα θα φύγει ψηλά από την εστία του Μαρκαντωνάτου.
Στο 36’ ο Μπράτι θα βγάλει την μπάλα παράλληλα στην μικρή περιοχή για τον Αντωνάτο, όμως τελευταία στιγμή απομακρύνει ο Χρηστάτος.
Ο Χρηστάτος στο 43’, μετά το φάουλ (κάτι σαν κόρνερ) από δεξιά του Μπούσι, αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής πιάνει την κεφαλιά, αλλά στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ.
Ισόπαλες χωρίς σκορ θα πάνε στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο οι ομάδες, μετά από ένα καλό 45λεπτο.
Σε 5’ τα δυο «ερυθρόλευκα» γκολ
Στην επανάληψη χωρίς πολλές φάσεις και στο 65’ στην πρώτη σε αυτό το διάστημα, η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου θα είναι εκείνη που θα ανοίξει το σκορ, πετυχαίνοντας το 1-0 με προβολή από κοντά του νεαρού Μπράτι, ύστερα από φάουλ του Μαυροειδή και κόντρα της μπάλας στα σώματα.
Στο 70’ μάλιστα θα έρθει και το 2-0, σκορ που ουσιαστικά «κλείδωνε» και τη νίκη των πρωτοπόρων.
Ήταν μια ωραία ομαδική ενέργεια από δεξιά, με τον Κόμητα τελευταίο αποδέκτη, να σεντράρει και τον Μπράτι από κοντά να «εκτελεί» τον Κουστουμπάρδη, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το δεύτερο τέρμα της ομάδας του και επίσης το δεύτερο προσωπικό του στο παιχνίδι.
Ο Μαυροειδής στο 72’ θα πασάρει στην περιοχή για τον Κόμητα και τον τελευταίο να έχει ένα κακό τελείωμα, μέσα από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ από τα δοκάρια του Κουστουμπάρδη.
Οι φιλοξενούμενοι, με ελάχιστη επιθετική παρουσία μέχρι τότε, θα απειλήσουν στο 86’ με το απ’ ευθείας εκτελεσμένο φάουλ από πλάγια δεξιά του Μπούσι και στην επαναφορά της μπάλας η κόντρα σε σώμα επιθετικού θα την στείλει άουτ.
Τέλος στο 90’ ο Δημ. Πολλάτος μέσα στην περιοχή και αριστερά θα πιάσει απ’ ευθείας το σουτ, μετά το φάουλ του Μπούσι και την αμυντική αδράνεια των γηπεδούχων, αλλά η μπάλα, χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Μαρκαντωνάτο θα περάσει άουτ, μακριά από την εστία.
Με την 3η τους νίκη φέτος, οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν αήττητοι κορυφή, συγκάτοικοι του Παγκέ. Αντίθετα, οι περυσινοί πρωταθλητές, μετά την δεύτερη φετινή τους ήττα, σε ισάριθμα μάλιστα ντέρμπι, μένουν αρκετά πίσω από την κορυφή και η συνέχεια για αυτούς αναμένεται ενδιαφέρουσα!
Διαιτητής ο κ. Δ. Βασιλόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Κ. Κιόση και Ι. Κώτση.
Οι συνθέσεις
Παλληξουριακός:(Σπ. Παπαδάτος), Μαρκαντωνάτος, Αντωνάτος, Λούλουδας (67’ λ.τ. Μαρκάτος Σπ.), Λυκούδης, Κόμητας, Μπαλάσκας, Ζάβαλης, Πολλάκης, Μαυροειδής (87’ Μαρινάκης), Μπράτι (83’ Σιμωτάς), Αραβαντινός Λ.,.
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Κουστουμπάρδης, Καππάτος, Βαλεντής, Αποστολάτος, Πολλάτος Δημ., Καπλάνης (67’ Δήμου 75’ λ.τ. Νεστερένκο), Αντωνάτος (80’ Κουμαριώτης), Μπούσι, Πολλάτος Αλ., Χρηστάτος, Γερασιμάτος.
Σε λίγο θα υπάρξει μεγάλο φωτορεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου