Τετάρτη, Νοεμβρίου 23

Πλησιάζει κορυφή η Εικοσιμία... Νίκησε σήμερα σε εξ αναβολής παιχνίδι στις Κεραμειές την Πρόοδο Ιθ. 3-0

Το δεύτερο τρίποντο της χρονιάς, επιστρέφοντας ξανά στις νίκες, πήρε σήμερα το πρωί στις Κεραμειές η Εικοσιμία από την Πρόοδο Ιθάκης, μετά τη νίκη της με σκορ 3-0, στον εξ αναβολής αγώνα της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας και βρίσκεται πλέον έναν βαθμό πίσω από τους πρωτοπόρους Παλληξουριακό-Παγκεφαλληνιακό.
Η ομάδα του Δ. Ζησιμάτου, αρκετά ανανεωμένη σήμερα και με πολλές απουσίες, θα μπει δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, έχοντας τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας θα δημιουργήσει κάποιους κινδύνους στην εστία του Γ. Τσιντήλα, ενώ θα έχει και ένα δοκάρι.
Αποτέλεσμα ήταν να καταφέρει τον στόχο της, που ήταν η επιτυχία ενός σχετικά γρήγορου γκολ, γεγονός που θα απελευθερώσει τις προσπάθειες της «κυανόλευκης» ομάδας για να φτάσει τελικά σε μια εύκολη νίκη, αφού στο 25λεπτο είχε πετύχει το 1-0.
Η Πρόοδος, με αρκετές και σημαντικές πάλι ελλείψεις, εκτός του πρώτου 15λεπτου του δευτέρου ημιχρόνου, που ισορρόπησε, στην υπόλοιπη διάρκεια του παιχνιδιού δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και παράλληλα με τα πολλά λάθη των ποδοσφαιριστών της, ήρθε αυτό το τελικό 3-0.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 7’ θα χαθεί η πρώτη σημαντική ευκαιρία για τους γηπεδούχους, με τον Κ. Αντωνάτο να φεύγει στην κόντρα και απέναντι από τον Γ. Τσιντήλα, να κάνει το ψηλοκρεμαστό πλασέ, που με τη μεσολάβηση του «πορτιέρο» από την Ιθάκη, η μπάλα θα βρει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του και θα καταλήξει κόρνερ.
Ο Καπλάνη στο 8’ από ευνοϊκή θέση, θα κάνει το σουτ που θα στείλει όμως την μπάλα, λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Γ. Τσιντήλα.
Νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 11', που είχαν την υπεροχή, όταν στην σέντρα από αριστερά του Δήμου, ο Βαλεντής στο β’ δοκάρι θα κάνει το πλασέ στην απέναντι γωνία, αλλά η μπάλα θα περάσει παράλληλα με την εστία άουτ.
Στο 25’ όμως, ο Αντωνάτος μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Αποστολάτου θα στείλει με πλασέ στην έξοδο του Γ. Τσιντήλα, την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της ομάδας του.
Μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου η Εικοσιμία θα συνεχίσει να πιέζει, η Πρόοδος να μην μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες, με αποτέλεσμα να μην έχουμε κάτι καλό σε αυτό το διάστημα.
Στην επανάληψη και για ένα 15λεπτο η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο φαινόταν ισορροπημένη, με την ελαφρά και πάλι πρωτοβουλία στην Εικοσιμία και τους φιλοξενούμενους δειλά-δειλά να βγαίνουν και στην επίθεση, χάνοντας μάλιστα μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν με τον Γ. Χάνο. Όμως και πάλι στη συνέχεια οι γηπεδούχοι θα αναλάβουν την πρωτοβουλία και θα παραμείνουν καλύτεροι μέχρι την λήξη.
Στο 48’ οι φιλοξενούμενοι θα απειλήσουν για πρώτη φορά στο παιχνίδι με ένα σουτ εκτός περιοχής του Τσάμη, μετά το κόρνερ του Κωστόπουλου από δεξιά και την προσωρινή απομάκρυνση της μπάλας από τους αμυντικούς.
Ο Κορσιάνος θα πιάσει ένα δυνατό σουτ, εκτός περιοχής στο 49’, όμως θα βρει σε ετοιμότητα τον Γ. Τσιντήλα που μπλοκάρει την μπάλα, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.
Ο Χάνος στο 55’ θα χάσει την μεγάλη ευκαιρία να πετύχει το πρώτο του τέρμα, με την επάνοδο του στην ομάδα της Ιθάκης, αφού θα καθυστερήσει απέναντι από τον Κουστουμπάρδη, μετά την καταπληκτική κούρσα από δεξιά του Καρανίκα και την σέντρα στην περιοχή, με αποτέλεσμα το πλασέ του πιεζόμενος πλέον και από τον Αλ. Πολλάτο, να στέλνει την μπάλα άουτ.
Στο 64’ ο Αντωνάτος θα παίξει παράλληλα στα όρια της περιοχής για τον Κορσιάνο, με τον τελευταίο να επιχειρεί ένα δυνατό συρτό σουτ και την μπάλα να καταλήγει, λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Γ. Τσιντήλα.
Στο 66’ σε μια ωραία ατομική ενέργεια του Αποστολάτου από αριστερά και στην σέντρα που επιχειρεί ο τελευταίος, η μπάλα θα βρει στο χέρι του Τσίρου, μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής κ. Θανάσης υποδεικνύει πέναλτι, μέσα σε ελαφρές διαμαρτυρίες, αφού οι φιλοξενούμενοι υποστηρίζουν ότι το χέρι του αμυντικού τους, ήταν ακούσιο μιας και η μπάλα τον βρήκε μετά από παίξιμο με το πόδι.
Τελικά το πέναλτι εκτελεί εύστοχα ο Αλ. Πολλάτος, δίνοντας πλέον προβάδισμα νίκης και διαφοράς δυο τερμάτων στην ομάδα του με σκορ 2-0.
Ο Χρηστάτος θα χάσει πολύ μεγάλη ευκαιρία για το 3-0 στο 72’, όταν στην καταπληκτική πάσα του Κορσιάνου, στην πλάτη της άμυνας της Προόδου, θα βρεθεί μέσα στην περιοχή και απέναντι από τον Γ. Τσιντήλα, αλλά δεν πιάνει το πλασέ όπως θα ήθελε, μάλλον θα κάνει ένα μεγάλο «τσαφ», με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα χέρια του τερματοφύλακα της Προόδου.
Στο επόμενο όμως λεπτό οι γηπεδούχοι θα πετύχουν το 3-0 με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι του Αλ. Πολλάτου μετά το κόρνερ από αριστερά του Στεφανάτου.
Τελευταία φάση στο 79’ με το κοντινό σουτ του Βαλεντή, μετά από κόρνερ του Αντωνάτου, να καταλήγει στην αγκαλιά του Κασσιανού.
Μέχρι την ολοκλήρωση των 90’ και των όποιων καθυστερήσεων, δεν είχαμε κάποια καλή φάση στο παιχνίδι και έτσι η Εικοσιμία με αυτό το τρίποντο θα ανέβει στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα «συγκάτοικος», των Διλινάτων, έναν μόλις βαθμό πίσω από τους πρωτοπόρους Παλληξουριακό-Παγκεφαλληνιακό, αντίθετα με την Πρόοδο που παρέμεινε κολλημένη στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, με έναν μόλις βαθμό στα τρια μέχρι τώρα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί.
Διαιτητής ο κ. Ε. Θανάσης με βοηθούς τους κ.κ. Δ. Βασιλόπουλο και Σπ. Χρηστάτο.
Οι συνθέσεις
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Κουστουμπάρδης, Χρηστάτος (74’ Κοκκόσης), Καμπανός, Βαλεντής, Πολλάτος Αλ., Στεφανάτος, Αποστολάτος, Καπλάνης (67’ Νεστερένκο), Δήμου, Μανέντης (46’ Κορσιάνος), Αντωνάτος.
Πρόοδος Ιθ.:(---), Τσιντήλας Γ. (76’ Κασσιανός), Κωστόπουλος, Τ. Τσιντήλας, Τσάμης, Τσίρος, Αρταβάνης, Καρανίκας, Ηλιόπουλος, Βλασσόπουλος, Γρίβας, Χάνος.
        
Πως διαμορφώνεται η  βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Αγώνες
Τέρματα
Βαθμοί
1.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
3
7 - 0
7
2.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ 
3
6 - 0
7
3.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
2
4 - 2
6
4.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
3
5 - 2
6
5.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
2
5 - 2
3
6.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ 
3
5 - 6
3
7.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
3
1 - 9
1
8.
Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
3
3 - 6
1
9.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
2
0 - 9
0
        
Η επόμενη (4η) αγωνιστική
(Σ/Κ 26-27/11)
α/α
Αγώνας
1.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ – Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
2.
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦ/ΝΙΑΣ
3.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
4.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
Αργότερα πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου