Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20

Αποτελέσματα και ευχαριστίες από τον Σ.ΜΟ.ΚΕ.


Σ.ΜΟ.ΚΕ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ
Αργοστόλι  19 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
          Η 21η Συνάντηση Ναυτομοντελιστών, όπως κάθε χρόνο ξεκίνησε την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου το απόγευμα με ελεύθερα δοκιμαστικά στο λιμάνι του Ληξουρίου.
          Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στις 11:30 π.μ. στήθηκε ο στίβος και μετά τις ελεύθερες δοκιμές άρχισαν οι αγώνες της κατηγορίας Deep-Vee X με τους γνωστούς πρωταγωνιστές της. Οι Ζευγόλης, Καννάς  και Κούκης βρήκαν γρήγορα τον ρυθμό τους εκμεταλευόμενοι τις εξαιρετικές συνθήκες θάλασσας. Οι καιρικές συνθήκες έδωσαν την δυνατότητα σε όλους τους οδηγούς να έχουν πολύ καλά γυρολόγια και να διατηρούν υψηλές ταχύτητες κατά την διάρκεια των προκριματικών. 

Πολύ καλά πήγαν οι Καραγιαννίδης, Λίγκας, Ευσταθίου και Γεωργίου. Οι Ευσταθίου, Γεωργίου και Βασιλόπουλος είχαν αρκετές ατυχίες μέχρι το τέλος των προκριματικών κυρίως με την λειτουργία των κινητήρων τους. Επίσης ο Χέλμης παρά την αστάθεια του πειραματικού σκάφους του κατάφερε να εντυπωσιάσει και να κερδίσει μία θέση στον τελικό. Μία θέση στον τελικό διεκδίκησε και κέρδισε και ο Κλωνάρης λόγω σταθερής οδήγησης. Η ανταμοιβή όλης της προσπάθειας των οδηγών ήρθε στον τελικό φέρνοντας Ζευγόλη, Καννά και Αντωνιάδη  στο βάθρο των νικητών. Ο νεαρός Γιώργος Αντωνιάδης κέρδισε τις εντυπώσεις πρώτα απ όλα των συναθλητών του και όλων όσων παρακολούθησαν τον συναρπαστικό τελικό φέρνοντας το κύπελλο της 3ης θέσης στο Σύλλογό μας.
Το απόγευμα του Σαββάτου τελείωσε με το πρώτο σκέλος των ηλεκτρικών Deep-Vee Electrik και μετά ακολούθησαν ελεύθερες πλεύσεις από τους διαγωνιζόμενους και οδήγηση επίδειξης για τους θεατές.
          Το βράδυ του Σαββάτου παρατέθηκε δείπνο από τον ΣΜΟΚΕ στην Παλιά Πλάκα όπου έγινε η απονομή της πρώτης ολοκληρωμένης κατηγορίας Deep-Vee X  παρουσία του Αντιδημάρχου Κεφαλονιάς κ. Ε. Κεκκάτου. Τα καλαμπούρια και τα πειράγματα δεν έλειψαν, φτιάχνοντας μια υπέροχη ατμόσφαιρα. Αυτό, πιθανόν, είναι και το καλύτερο κομμάτι της εκδήλωσης, αφού δείχνει ότι η κόντρα τελειώνει στο λιμάνι και τη θέση της παίρνει η φιλία μεταξύ ανθρώπων-μοντελιστών, από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Αυτό είναι και το καλύτερο συναίσθημα που αποκομίζει κανείς πέραν της νίκης.

          Το πρωί της Κυριακής 3 Σεπτεμβρίου, αρχίσαμε τη συλλογή των φυκιών για να μην αλλάζουμε και τις συνήθειές μας. Αφού καταφέραμε και καθαρίσαμε το στίβο, δόθηκε η εκκίνηση στα Cat Gas X που είχαν αρκετές συμμετοχές. Είναι η πιο γρήγορη κατηγορία με ταχύτητες που έκοβαν την ανάσα, τα σκάφη είχαν μεγάλες ταχύτητες αλλά και πολλά ατυχήματα. Η κατηγορία έληξε με τους Παπαδόπουλο, Καννά  και Ζευγόλη στο βάθρο των νικητών. Πολλές αστοχίες κινητήρων σ αυτή την κατηγορία είχαν οι Βασιλόπουλος και Ευσταθίου. Πολύ ευνοημένος ο Καννάς από τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Ζευγόλης στα τελευταία λεπτά χωρίς όμως να έχει την ευκαιρία να νικήσει τον πραγματικά ιπτάμενο Παπαδόπουλο ο οποίος απέδειξε ότι όταν πηγαίνουν όλα καλά στον κυκλώνα του σαρώνει πρωτιές.  
Ακολούθησε η απονομή των Catamaran από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ κ. Α. Κωνσταντάκη και τον Αντιδήμαρχο κ. Ν. Παπαδάτο. Συνεχίσαμε με την κατηγορία των Deep Vee Endurance με δακάλεπτη διάρκεια αντί της εικοσάλεπτης λόγω πίεσης χρόνου. Οι συμμετοχές ήταν αρκετές και ο ανταγωνισμός πολύ έντονος. Το επίπεδο των χειριστών ήταν υψηλό με αποτέλεσμα τα πολύ κοντινά γυρολόγια και τις συνεχείς εναλλαγές στις πρώτες θέσεις. Ο Βασίλης Κυρίος με ελάχιστη αγωνιστική εμπειρία ήταν τόσο ανταγωνιστικός που μαζί με τον συναθλητή του Ευσταθίου (η κατηγορία επιτρέπει δύο οδηγούς για το ίδιο σκάφος) βρέθηκαν αρκετές φορές πρώτοι κατά την διάρκεια του αγώνα κατακτώντας τελικά την δεύτερη θέση. Ο Χέλμης με το Hannibal βρέθηκε στην τρίτη θέση παλεύοντας με την αστάθεια του ιδιαίτερου σκάφους του για δύο δεκάλεπτα. Οι Καραγιαννίδης και Λύγκας ταλαιπωρήθηκαν πολύ με τους κινητήρες τους καθώς και ο Κλωνάρης. 

Η ομάδα του ΣΜΟΚΕ με τους Μιχαηλίδη και Αντωνιάδη είχαν μεγάλη ατυχία γιατί μία χαμένη έλικα τους στέρησε την δυνατότητα να αγωνιστούν. Ο Ζευγόλης αποδείχθηκε ότι ήταν ο αγωνιζόμενος που έκλεψε την παράσταση ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση του βάθρου.
Με το δεύτερο σκέλος των ηλεκτρικών ολοκληρώθηκε το αγωνιστικό μέρος της εκδήλωσης. Σ αυτή την κατηγορία είχαμε συμμετοχή τριών κοριτσιών με το ένα από αυτά να καταλαμβάνει την δεύτερη θέση του βάθρου. Ο Κλωνάρης νίκησε εύκολα εκμεταλευόμενος την εμπειρία του ενώ ο Γεωργίου ήταν τόσο γρήγορος που κατατάχθηκε τρίτος παίρνοντας μέρος μόνο στο ένα σκέλος από τα δύο του αγώνα.
Ακολούθησαν  οι απονομές από τον Πρόεδρο του ΣΜΟΚΕ κ. Α. Μιχαηλίδη και κάπως έτσι έπεσε η αυλαία της 21ης Συνάντησης Ναυτομοντελιστών ανανεώνοντας το ραντεβού μας για το 2018.
ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Μιχαλάτος Αυτοκίνητα
 «Καλαφάτης» εστιατόριο
Ελαστικά Μαζαράκης
Αφοί Κρεμμύδα Αντιπροσωπείες Διανομές
ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
“ΚΑΡΝΑΓΙΟ” Σπυράγγελος Κοσμάτος
Περιβολάρη Ε & Σια Ε.Ε
Kefalonian Lines
Αφοί Βινιεράτου Κρεοπωλεία
Τζουγανάτος Α.&Γ. ΣΙΑ ΟΕ
Αίνος Κονταρίνης Μεταφορική
Bosonis
ACS
Katsouris Travel
Madoles by Melas
ΚΤΕΛ ΑΕ
Must men Fashion
Capitol Events
Ristreto Cafe
Express
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΚΑΦΩΝ
Deep Vee Gas X
Κατάταξη
Όνομα
Τύπος Σκάφους
Κινητήρας
1ος
 Ζευγόλης Στέφανος
Sigma 51
Zenoah Own Mod
2ος
Καννάς Μάνος
Gio & Manoleto
Zenoah Own Mod
3ος
Αντωνιάδης Γιώργος
Aeromarine Challenger
S.R.B. Zenoah


Deep Vee  Gas endurance

Κατάταξη
Όνομα
Τύπος Σκάφους
Κινητήρας
1ος
Ζευγόλης Στέφανος.
Sigma 51
Zenoah Own Mod
2ος
Κυρίος Βασίλης
Own Design
Zenoah Own Mod
3ος
Χέλμης Γιώργος
Scale Haniball
RCMK

Catamaran Gas X

Κατάταξη
Όνομα
Τύπος Σκάφους
Κινητήρας
1ος
Παπαδόπουλος Περικλής
Cyclone Aeromarine
Zenoah Own Mod
2ος
Καννάς Μάνος
AC
Zenoah Own Mod
3ος
Ζευγόλης Στέφανος.
Cyclone Aeromarine
Zenoah Own Mod

Deep Vee Electric Open

Κατάταξη
Όνομα
Τύπος Σκάφους
Κινητήρας
1ος
Κλωνάρης Ντίνος
Delta force
Leopard
2ος
Γιαννουλάτου Μαρία
Joker
Leopard
3ος
Γεωργίου Αλέξανδρος
B Mono
Neu

Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Κεφαλονιάς, του Λιμεναρχείου Αργοστολίου και του συλλόγου Σ.ΜΟ.ΚΕ. 
Ευχαριστούμε τον αντιδήμαρχο πολιτισμού Κο Κεκάτο,  τον πρόεδρο της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ Άγγελο Κωνσταντάκη για τα τραπέζια και τις καρέκλες που χρησιμοποιήσαμε στην εκδήλωση, την Λιμενάρχη Αργοστολίου Κα Κολοβού και το λιμενικό ταμείο για την προθυμία τους και την άριστη συνεργασία που είχαμε ώστε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. Ευχαριστούμε επίσης τον Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ κ. Γ. Κατσιβέλη για την βοήθειά του να πραγματοποιηθούν τα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής στο Ληξούρι.
Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φετινούς χορηγούς που μας βοήθησαν να έχουμε συνέπεια και συνέχεια σε αυτόν το θεσμό που λέγεται Πανελλήνια Συνάντηση Ναυτομοντελιστών. Επίσης, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως την ναυτιλιακή εταιρεία Kefalonian Lines για την προσφορά  έκπτωσης 50% για όσους μετακινήθηκαν για την εκδήλωση, καθώς και το σύλλογο μοντελιστών Λευκάδος για τις τέντες που μας πρόσφερε, διευκολύνοντας όλους τους συμμετέχοντες.
Επίσης, ευχαριστούμε όλους τους δημοσιογράφους που φιλοξένησαν άρθρα, εικόνες και βίντεο από την εκδήλωσή μας στις ιστοσελίδες τους με αποτέλεσμα την μεγάλη προβολή της προσπάθειάς μας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση δίνοντας χρώμα, ένταση και παλμό στη διοργάνωση.
Ευχόμαστε σε όλους καλό χειμώνα και καλή αντάμωση σε ένα χρόνο.

Ο Πρόεδρος του Σ.ΜΟ.ΚΕ.        

Δρ Ανδρέας Μιχαηλίδης         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου