Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14

Στο σεμινάριο διαιτητών Football League δίδαξε σήμερα ο Μάκης Μαζαράκης!


Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε κεντρικό Ξενοδοχείο της Αθήνας, το διήμερο σεμινάριο των διαιτητών Football League.
Σε αυτό συμμετείχαν 276 άτομα (98 διαιτητές, 68 βοηθοί διαιτητές και 110 παρατηρητές διαιτησίας) από τις Ε.Π.Σ. της νότιας Ελλάδας και στόχος του σεμιναρίου ήταν να προετοιμάσει τις διαιτητικές ομάδες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενόψει των νέων αγωνιστικών υποχρεώσεών τους την περίοδο 2017-2018.
Τα βασικά θέματα του σεμιναρίου ήταν οι πρόσφατες αλλαγές στους Κανόνες του Παιχνιδιού (Laws of the Game), τα μαρκαρίσματα που γίνονται εντός περιοχής και οι αποφάσεις που λαμβάνονται για τον καταλογισμό πέναλτι, οι παραβάσεις οφσάιντ, παιξίματος με τα χέρια, η προσπάθεια παραπλάνησης (θέατρο), οι διεκδικήσεις μεταξύ παικτών, οι αντιπαραθέσεις και διαφωνίες παικτών, η ομαδική δουλειά και συνεργασία των διαιτητών μεταξύ τους, η ανάγνωση/πρόβλεψη της εξέλιξης του παιχνιδιού (τοποθέτηση διαιτητών, πλεονέκτημα σε φάσεις, στέρηση σκοραρίσματος σε παίκτη που βρίσκεται σε προφανή θέση για γκολ και εσκεμμένα φάουλ).
Στο συγκεκριμένο σεμινάριο κλήθηκε και δίδαξε ο συμπατριώτης μας παρατηρητής διαιτησίας Super League και καθηγητής διαιτησίας κ. Γεράσιμος Μαζαράκης.
Ο Γεράσιμος δίδαξε την ενότητα «Διαιτητική ομάδα – συνεργασία» και ήταν άψογος.
Ένα σημαντικό γεγονός για την τοπική διαιτησία. Φυσικά αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, αν κανείς παρακολουθεί την εξέλιξη του συγκεκριμένου πρώην διαιτητή Super league, ο οποίος σύμφωνα με αυτά που λέγονται στα διαιτητικά στέκια είναι ένας από τους καλύτερους στον χώρο σε γνώσεις, τόσο σαν παρατηρητής, όσο και σαν διαιτητής.
Εμείς να συγχαρούμε τον Μάκη Μαζαράκη και να του ευχηθούμε εις ανώτερα και ανάλογες συμμετοχές στην Super League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου