Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 25

Φιλικοί αγώνες: Αποτελέσματα και ένα ευχαριστώ!


Συμπληρώσαμε μια τριάδα φιλικών αγώνων, με το σημερινό παιχνίδι του ΝΕΟΛ, οπότε είναι η στιγμή για ένα μίνι απολογισμό!
ΑΧΑΓΙΑ 82 – ΝΕΟΛ 61-54
Τον δεύτερο αγώνα προετοιμασίας έδωσε στις 9 Σεπτέμβρη ο Ν.Ε.Ο.Λ, στο κλειστό γυμναστήριο Κάτω Αχαΐας, με αντίπαλο την Αχαγιά ’82, η οποία αγωνίζεται για δεύτερη χρονιά στη Γ’ Εθνική Κατηγορία και έχει υψηλές βλέψεις στο φετινό πρωτάθλημα.
Στο αγωνιστικό μέρος ο Ν.Ε.Ο.Λ. ξεκίνησε νωθρά το παιχνίδι, όμως στη συνέχεια βελτιώθηκε και με όπλο την άμυνα κατάφερε να ισορροπήσει και να διεκδικήσει τη νίκη μέχρι το τέλος του αγώνα. Ο προπονητής Μ. Τζουγανάτος χρησιμοποίησε διάφορα σχήματα, παρά τις απουσίες, και έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα για τη συνέχεια.
Η διοίκηση, η τεχνική ηγεσία και οι παίκτες του Ν.Ε.Ο.Λ. ευχαριστούν την Αχαγιά ’82 για την φιλοξενία.
ΝΕΟΛ – ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 85-80  (Σάββατο 16 Σεπτέμβρη)
Ένας πολύ δυνατός αγώνας σε αθλητικά πλαίσια, με μια ομάδα που αγωνίστηκε και πέρυσι στην Α1. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από το ξεκίνημα ως το τέλος. Καμιά από τις δύο ομάδες, οι οποίες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα, δεν μπόρεσε να ξεφύγει στο σκορ κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι παίκτες μας ήταν κάπως νευρικοί στις τελικές τους προσπάθειες και πολύ άστοχοι στις ελεύθερες βολές, αλλά έδειξαν χαρακτήρα και ψυχραιμία τις φορές που ο αντίπαλος με απανωτά εύστοχα τρίποντα (και μάλιστα από μεγάλη απόσταση!) προσπαθούσε να ξεφύγει στο σκορ. 
Ο κόουτς Μάρκος Τζουγανάτος δοκίμασε για άλλη μια φορά διάφορα σχήματα, δίνοντας σε αρκετούς παίκτες την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους. Οι μεταγραφές μας δείχνουν να ενσωματώνονται καθώς συμπληρώνουν προπονήσεις και αγώνες με την ομάδα.

ΝΕΟΛ – ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ 65-53  (Κυριακή 17 Σεπτέμβρη)
Το παιχνίδι έγινε πριν συμπληρωθούν καν 15 ώρες από το προηγούμενο φιλικό και για τις δυο ομάδες και οι παίκτες έδειξαν κάπως κουρασμένοι. Η ομάδα μας βελτίωσε πολύ το ποσοστό της στις ελεύθερες βολές και κέρδισε άνετα τελικά. Το χρήσιμο στοιχείο του αγώνα για την ομάδα και τον προπονητή μας, ήταν πως κάποια στιγμή στη διάρκεια του δεύτερου δεκάλεπτου η ομάδα μας βρέθηκε πίσω με 13-21. Δεν υπήρξε κανένας «πανικός» στον πάγκο και στην αντίδραση των παικτών μας. Ανέβασαν τα τρεξίματά τους, πίεσαν και έκλεψαν μπάλες και με αντεπίθεση διαρκείας βρέθηκαν μπροστά με 15 πόντους «καθαρίζοντας» το ματς. Η διαφορά από τα μισά του τρίτου δεκάλεπτου και μετά ήταν σταθερά πάνω από 10 πόντους.
Συνολικά: Η ομάδα βρίσκει τα πατήματά της, ο προπονητής μας δείχνει πως συνεργάζεται αρμονικά με τους παίκτες (ευτυχώς, δεν έχουμε ουρλιαχτά και βρισιές από τον πάγκο, όπως συχνά-πυκνά ακούμε από προπονητές αντίπαλων ομάδων) και τα νέα πρόσωπα της ομάδας δείχνουν πως κάθε μέρα που περνάει γίνονται «παλιοί» – με την καλή έννοια! Οι «παλιοί» μας, δείχνουν στο ίδιο ή και καλύτερο αγωνιστικό επίπεδο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ έχουμε να περιμένουμε και την επανένταξη στις αγωνιστικές υποχρεώσεις στην ομάδα των Αντωνάτου- Αθανασόπουλου: Ευχάριστος πονοκέφαλος για τον προπονητή!
Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την κοινοπραξία «Ταξιάρχης» για τις μετακινήσεις που απαιτήθηκαν για τους φιλικούς αγώνες της ομάδας μας. Οι άνθρωποι της κοινοπραξίας, δείχνουν για άλλη μια φορά έμπρακτα την στήριξή τους στην προσπάθεια της ομάδας μας για ευπρόσωπη παρουσία του Ληξουρίου στα παρκέ της Α1!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου