Σάββατο, Νοεμβρίου 23

Αγχώδης νίκη λίγο πριν το τέλος για τον Οδυσσέα Ιθάκης 2-0 εκτός τον Εθνοφρουρό

Σε ένα αρκετά μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, σήμερα το πρωί στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα των «μικρών» και όπως ακριβώς το περιμέναμε, ο Οδυσσέας Ιθάκης θα κάνει σεφτέ στις νίκες, αφού θα επικρατήσει του Εθνοφρουρού με σκορ 2-0.
Πιστοί στη συνήθεια τους οι γηπεδούχοι, στη δική τους πρεμιέρα και αυτή την φορά θα παραταχθούν στον αγωνιστικό χώρο με «10» ποδοσφαιριστές, που στο τέλος έγιναν «9», κάνοντας έτσι ακόμη πιο δύσκολη την αποστολή τους.
Οι φιλοξενούμενοι, μετά την εντός έδρας  γκέλα της πρεμιέρας από την Έρυσσο, ήταν υποχρεωμένοι να παίξουν μόνο για τη νίκη, κάτι που κατάφεραν, σίγουρα δίκαια, αλλά με πολύ άγχος και μέτρια εμφάνιση.
Ήταν καλύτεροι των αντιπάλων τους, είχαν την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα, δεν κινδύνεψαν ιδιαίτερα, πίεσαν αρκετά και στο τέλος δικαιώθηκαν, με τα δύο γκολ που πέτυχαν στο τελευταίο 5λεπτο!
Οι γηπεδούχοι, με πάθος και ιδιαίτερα καλή άμυνα, αν και είχαν αριθμητικό μειονέκτημα, προσπάθησαν να κρατήσουν το παιχνίδι σε μια ισορροπία, κάτι φυσικά που κατάφεραν κατά το ήμισυ, απέναντι σε ένα δυνατό και πιο πλήρη από αυτούς αντίπαλο, όπως είναι η ομάδα του Σταυρού.
Αποτέλεσμα, να συνεχίσουν ουραγοί στον βαθμολογικό πίνακα της Β’ κατηγορίας, αντίθετα με τον Οδυσσέα που πήρε νίκη ανάσας και αισιοδοξίας για το μέλλον.
Φάσεις και γκολ
Στο 10΄ η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι για τους φιλοξενούμενους. Ο Cela θα βγάλει την σέντρα από δεξιά στον Π. Κουτσουβέλη και ο τελευταίος μόνος απέναντι από τον Καμπανό, με κακό πλασέ θα στείλει την μπάλα στα χέρια του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
Στο 14΄ ο Οδυσσέας θα κερδίσει πέναλτι, στην ανατροπή του Π. Κουτσουβέλη από τον Καμπανό. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος, όμως θα στείλει την μπάλα άουτ δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Ένα δυνατό μακρινό σουτ του Ν. Προσαλέντη στο 25΄ θα στείλει την μπάλα άουτ, λίγο πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
Νέα ευκαιρία για την ομάδα της Ιθάκης στο 28΄ με τον Π. Κουτσουβέλη στο β΄ δοκάρι, μετά την σέντρα του Cela από δεξιά, να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα άουτ.
Στο 38΄ ο Κουτσουβέλης θα βρει στην περιοχή και δεξιά τον Μορφέση σε καλή θέση για το σουτ, όμως θα σταθεί άτυχος, αφού η μπάλα θα βρει στο οριζόντιο δοκάρι του Καμπανού.
Οι φιλοξενούμενοι πίεζαν για το γκολ και στο 40΄ ο Cela μέσα στην περιοχή, αντί για το σουτ, προτιμάει την πάσα στον Π. Κουτσουβέλη, η μπάλα κοντράρει σε σώματα αμυντικών και στην επιστροφή της, ο ίδιος ποδοσφαιριστής με νέο πλασέ θα στείλει την μπάλα να κοντράρει στα σώματα και να καταλήξει κόρνερ.
Ακριβώς με τη λήξη του πρώτου 45λεπτου, οι γηπεδούχοι θα χάσουν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν, όταν ο εξαιρετικός σήμερα Χατζηνικολάου, θα εκμεταλλευθεί το αμυντικό λάθος, θα βρεθεί απέναντι από τον Muraj, όμως το πλασέ του αποκρούεται εντυπωσιακά από τον τερματοφύλακα του Οδυσσέα, που θα στείλει την μπάλα κόρνερ.
Αυτό το 0-0 θα είναι και αποτέλεσμα ημιχρόνου.
Στο δεύτερο, το παιχνίδι έγινε ακόμη πιο μέτριο, αφού οι πολλές καθυστερήσεις, το άγχος και τα πολλά λάθη, έκοβαν τον ρυθμό του.
Στην πρώτη καλή στιγμή στο 4΄, οι γηπεδούχοι θα απειλήσουν με ένα έξυπνο μακρινό, ψηλοκρεμαστό πλασέ του Τουλουμενίδη, που θα δει τον Muraj εκτός θέσης, όμως ο έμπειρος τερματοφύλακας του Οδυσσέα δεν αιφνιδιάζεται κάνει μερικά βήματα πίσω και διώχνει την μπάλα, έστω και δύσκολα σε κόρνερ.
Ο Ν. Προσαλέντης στο 50', μετά το κόρνερ από δεξιά του Π. Κουτσουβέλη, θα πιάσει την κοντινή κεφαλιά που όμως θα στείλει την μπάλα να σκάσει πρώτα στο χόρτο και στη συνέχεια να καταλήξει άουτ, πάνω από την εστία του Καμπανού.
Στη συνέχεια σε ένα διαγώνιο σουτ, μέσα στην περιοχή και αριστερά, του Π. Κουτσουβέλη στο 64’, η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ.
Νέο σουτ του επιθετικού του Οδυσσέα στο 80’ και αυτή την φορά η μπάλα θα περάσει άουτ πάνω από την εστία του Εθνοφρουρού.
Στο 83’ σε μια χρονική στιγμή που το παιχνίδι βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, οι γηπεδούχοι θα χάσουν τον Σέρρα, λόγω τραυματισμού και θα αναγκαστούν να συνεχίσουν για το υπόλοιπο και την στιγμή που οι φιλοξενούμενοι πίεζαν έντονα, με εννιά!
Έτσι, στο 85’ ο Π. Κουτσουβέλης, από πολύ κοντά με πλασέ, ύστερα από την παράλληλη πάσα πάρε – βάλε του Πατσαλιά από αριστερά, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Καμπανού και  την ομάδα του πλέον να προηγείται στο σκορ 0-1.
Στο 88’ ο Cela θα κάνει το δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής, ο Καμπανός με εντυπωσιακή προσπάθεια απομακρύνει την μπάλα και στην επιστροφή της στο νέο σουτ που επιχειρεί ο ποδοσφαιριστής του Οδυσσέα, στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
1’ αργότερα και συγκεκριμένα στο 89’, οι φιλοξενούμενοι θα «κλειδώσουν» τη νίκη τους, αφού θα πετύχουν για λογαριασμό τους, με αυτογκόλ οι γηπεδούχοι το 0-2.
Ο Π. Κουτσουβέλης θα βγάλει την μπάλα από αριστερά στην περιοχή, ο Περίχαρος απέναντι από τον Καμπανό πλασάρει και ο τερματοφύλακας του Εθνοφρουρού, με εντυπωσιακή προσπάθεια απομακρύνει. Όμως στην επιστροφή της, θα σταθεί άτυχος, αφού η μπάλα θα βρει στα πόδια του Θωμάτου και θα καταλήξει στα δίχτυα της ομάδας του.
Έτσι, η ομάδα του Σπ. Ζερβού θα κάνει σεφτέ στις νίκες για τη νέα περίοδο και θα ανασάνει βαθμολογικά, με μια πολύ αγχώδη, πλην όμως σημαντική νίκη, απέναντι σε έναν Εθνοφρουρό που πάλεψε αρχικά με δέκα και στη συνέχεια  εννιά ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο, κράτησε το «Χ» για 85’ στην «αγκαλιά» του και τελικά του μένει μια μικρή απογοήτευση από αυτή την εξέλιξη!
Διαιτητής η κα Ε. Μπακάκη (έκανε ντεμπούτο σήμερα και μάλιστα πολύ επιτυχημένο σαν διαιτητής σε αγώνα ανδρών) με βοηθούς τους κ.κ. Δ. Γάτσιο και Β. Θωμάς.
Οι συνθέσεις
Εθνοφρουρός:(Ι. Δρακάτος), Καμπανός, Θεοτοκάτος, Μιχαλάτος, Σέρρας, Παρασκευόπουλος (18΄ Τουλουμενίδης), Χατζηνικολάου, Χρυσανθακόπουλος, Θωμάτος, Χοτζάι, Ζαπάντης.
Οδυσσέας:(Σπ. Ζερβός), Μouraj,  Προσαλέντης Ν., Cela, Πατσαλιάς, Περίχαρος (90΄ Παΐζης), Κουτσουβέλης, Ντύλια, Plepi (89΄ Χύκα), Μορφέσης, Μαλιακρίδας (61΄ Καραντζής), Καραντζής Θ..
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια
του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου