Σάββατο, Νοεμβρίου 30

"Τρελή" αήττητη και με το απόλυτο η πορεία του Παλληξουριακού...... 2-1 και τα Φωκάτα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου


Συνέχισε το αήττητο φετινό, απόλυτο σερί του ο Παλληξουριακός, αφού στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας, πέρασε πριν από λίγο, από το Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και τα Φωκάτα με μια πολύ σημαντική νίκη με σκορ 2-1.
Με αυτή, το έφτασε στο 12Χ12 σε όλες τις τοπικές διοργανώσεις, 5Χ5 στο πρωτάθλημα και πλέον βρίσκεται σε απόσταση -1 βαθμό, έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο, από τα πρωτοπόρα Διλινάτα που αγωνίζονται αύριο.
Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, παρακολουθήσαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι ιδιαίτερα στα πρώτα 45’.
Οι φιλοξενούμενοι, θα ξεκινήσουν καλύτερα και στην πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι θα προηγηθούν 1-0.
Οι γηπεδούχοι, μετά την ψυχρολουσία από αυτή την τροπή, μετά το 15’ θα αρχίσουν να έχουν καλύτερα πατήματα στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να υπάρξει μια ισορροπία μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, η μπάλα να παίζει πάνω – κάτω, να βγαίνουν αξιόλογες φάσεις από τις δυο ομάδες, αλλά και να επιτευχθούν ακόμη δύο γκολ στο παιχνίδι.
Στο δεύτερο, οι ομάδες μετέφεραν περισσότερο το παιχνίδι στη δύναμη και το θέαμα, χωρίς να είναι κακό, να μην είναι το ίδιο των πρώτων 45’.
Και σε αυτό το διάστημα, είχαμε καλές ευκαιρίες και ένα δοκάρι για τους γηπεδούχους, τους φιλοξενούμενους να ενδιαφέρονται περισσότερο να μην δεχθούν γκολ και στις αντεπιθέσεις να γίνονται επικίνδυνοι, δείχνοντας πιο ομάδα, με την έννοια της συνοχής και των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο.
Οι γηπεδούχοι είχαν τις δικές τους ευκαιρίες και θα μπορούσαν σε κάποια από αυτές να φέρουν στα ίσα το παιχνίδι, όπως βέβαια και οι φιλοξενούμενοι για να το «καθαρίσουν»!
Να σημειώσουμε εδώ ότι, διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γ. Λουκέρης, ο οποίος ζει μόνιμα στην Αυστραλία, όμως παραμένει ενεργό μέλος της τοπικής διαιτησίας και η σημερινή του παρουσία βοήθησε να βγει με τον καλύτερο τρόπο το ντέρμπι.
Φάσεις και γκολ
Στην πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι και την στιγμή που πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, οι φιλοξενούμενοι θα ανοίξουν το σκορ μόλις στο 4’.
Ο Χρ. Μουρελάτος εκτελεί το κόρνερ από δεξιά στο πρώτο δοκάρι για τον Σπ. Μαρκάτο, ο τελευταίος θα σηκωθεί ψηλά και με εξαιρετική κεφαλιά, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Πετεινάτου για το 0-1.
Με τη συμπλήρωση 25’ στο παιχνίδι, οι γηπεδούχοι θα ισοφαρίσουν 1-1
Ο Κουμαριώτης, εκτελεί το πλάγιο από αριστερά, λίγο έξω από την περιοχή της ομάδας του για τον Δήμου, αυτός μετά από εξαιρετική κούρσα, θα κάνει την παράλληλη πάσα, περίπου στο σημείο του πέναλτι και ο αμαρκάριστος Περαματζής με ωραίο πλασέ, παρά την εντυπωσιακή εκτίναξη του Τσέτσα, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.
Ένα απ’ ευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Λυκούδη, από τα όρια της περιοχής, θα στείλει την μπάλα να περάσει, λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Πετεινάτου.
Οι «ερυθρόλευκοι», στο 29’ θα πάρουν εκ νέου το προβάδισμα με τον Χρ. Μουρελάτο να στοπάρει την μπάλα, έξω από την περιοχή και λίγο αριστερά και με ένα εντυπωσιακό σουτ στην απέναντι γωνία του Πετεινάτου, θα την στείλει στα δίχτυα για το 1-2.
Στο 33’ ο Χρ. Φωκάς, μετά το κόρνερ από δεξιά του Κουμαριώτη, θα πιάσει στο β’ δοκάρι την κεφαλιά, όμως η μπάλα θα κοντράρει στο σώμα του κορυφαίου του αγώνα Κουκουβίνου και θα καταλήξει κόρνερ.
Στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου 45λεπτου και συγκεκριμένα στο 40’, ο Σπ. Μαρκάτος με ένα εντυπωσιακό γυριστό σουτ, μέσα από την περιοχή, ύστερα από την σέντρα από αριστερά του Χ.-Σ. Μουρελάτου, θα στείλει την μπάλα άουτ.
Με το σκορ 1-2 υπέρ της ομάδας του Ηλ. Ζερβού, θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό στο παιχνίδι.
Στην επανάληψη και φτάνοντας στο 66’ οι γηπεδούχοι θα βγουν από αριστερά στην κόντρα με τον ταχύτατο Δήμου, που θα μπει στην περιοχή και θα πλασάρει τον Τσέτσα, ο οποίος πραγματοποιούσε έξοδο, όμως ο Κουκουβίνος δύσκολα θα πέσει και θα διώξει την μπάλα κόρνερ, σώζοντας την ομάδα του.
Στο επόμενο λεπτό, ένα δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής του Ζαμπαύτη, μετά την απομάκρυνση των αμυντικών του Παλληξουριακού, στο κόρνερ του Κουμαριώτη από δεξιά, θα στείλει την μπάλα ψηλά άουτ, πάνω από την εστία του Τσέτσα.
Νέα αντεπίθεση και καλή ευκαιρία για τα Φωκάτα στο 74’ με τον Ε. Φωκά σε μια νέα κόντρα από αριστερά και πάλι για την ομάδα του, με ωραία παράλληλη πάσα στον άξονα, θα ψάξει να βρει τον Δήμου που κινούνταν στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, όμως και πάλι ο Κουκουβίνος, σαν από μηχανής θεός, θα πέσει με αυτοθυσία και θα διώξει την μπάλα προς την εστία του.
Εδώ ο κ. Λουκέρης βλέπει γύρισμα και δίνει έμμεσο, το οποίο εκτελείται με πάσα από τον Κουμαριώτη στον Τούρλα και τον τελευταίο να κάνει το σουτ, όμως η μπάλα κοντράρει σε σώματα αμυνόμενων και καταλήγει κόρνερ.
Το κόρνερ εκτελείται από αριστερά από τον Ζαμπαύτη στο β’ δοκάρι και τον Χρ. Φωκά με δυνατό σουτ, να στέλνει την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Τσέτσα και στη συνέχεια να καταλήγει άουτ.
Οι «ερυθρόλευκοι», θα μπορούσαν στο 80’ να «κλειδώσουν» τη νίκη τους, όμως το διαγώνιο σουτ, μέσα από την περιοχή και δεξιά του Χρ. Μουρελάτου, θα στείλει την μπάλα σύριζα έξω, από την απέναντι γωνία του Πετεινάτου.
Ένα επίσης δυνατό σουτ του Λυκούδη, από τα όρια της περιοχής στο 85', θα αναγκάσει τον Πετεινάτο να διώξει με τα ακροδάχτυλα την μπάλα κόρνερ από την αριστερή του γωνία.
Η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι ανήκει στους γηπεδούχους, όταν το μακρινό φάουλ – γέμισμα στην αντίπαλη περιοχή του Τούρλα στο 88', ο Χρ. Φωκάς δεν προλαβαίνει να φτάσει πρώτος στην μπάλα και ο Τσέτσα με διπλή προσπάθεια βάζει τέλος σε μια επικίνδυνη στιγμή για την ομάδα του.
Με την ολοκλήρωση του αγώνα οι «ερυθρόλευκοι» θα πανηγυρίσουν μια μεγάλη νίκη και ένα σπουδαίο τρίποντο, απέναντι σε μια ομάδα που έδειξε να έχει μεγάλες δυνατότητες.
Έτσι, ο Παλληξουριακός με ένα παιχνίδι λιγότερο φιγουράρει στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, -1 βαθμό από τα πρωτοπόρα Διλινάτα που έχουν και ένα παιχνίδι περισσότερο.

Τα Φωκάτα από την άλλη, δεν άλλαξαν θέση και συνεχίζουν στην 4η, ισόβαθμα των Πρόννων.
Πολύ καλή εικόνα που πρέπει να κρατήσουμε, η συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και τα μεταξύ τους συγχαρητήρια στο τέλος, φεύγοντας αγκαλιασμένοι από τον αγωνιστικό χώρο.
Όμορφες εικόνες που έχει ανάγκη το ποδόσφαιρο.... το ποδόσφαιρο μας!
Διαιτητής ο κ. Γ. Λουκέρης με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραΐσκο και Ν. Αντωνιάδη.
Οι συνθέσεις
Φωκάτα:(Διον. Λιονάτος), Πετεινάτος, Φωκάς Χ., Καμπανός, Γάσπαρης (83’ Μπουγάς), Κουμαριώτης (81’ Λεσσάι), Ζαμπαύτης, Φωκάς, Τούρλας, Τριανταφυλλίδης (60’ Αραβαωτινός), Δήμου, Περαματζής (73’ Καππάτος).
Παλληξουριακός:(Ηλ. Ζερβός), Τσέτσα, Σιμωτάς, Haxhiaj (45’ λ.τ. Λούλουδας), Μαυροειδής Χ. (60’ Λούσκος), Λυκούδης, Μαρκάτος Σπ., Κουκουβίνος, Μουρελάτος Χρ., Αδηλίνης (73’ Συριάτος), Αντωνάτος, Μουρελάτος Χ-Σ (65’ Μαρούλης).
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου