Τετάρτη, Μαΐου 6

Και με τη "βούλα" πρωταθλητής στην Β’ κατηγορία ο Ηρακλής που ανεβαίνει στην Α’ μετά από 22 χρόνια!


Άδοξο τέλος, όπως έχουμε ξαναγράψει, είχαν φέτος τα τοπικά πρωταθλήματα, τόσο της Α’ κατηγορίας με τον Παλληξουριακό να στέφεται πρωταθλητής για 9η φορά στην ιστορία του, όσο και αυτό της Β’ κατηγορία με εκεί πρωταθλητή τον Ηρακλή Πρόννων, ο οποίος επιστρέφει στα μεγάλα "σαλόνια" του ποδοσφαίρου μας, μετά από 22 χρόνια (τελευταία του παρουσία τη σεζόν 1998 – 1999).
Με σημερινή του απόφαση το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. (Διαβάστε εδώ) επικύρωσε την βαθμολογία και από την επόμενη περίοδο θα έχουμε μόνο μια κατηγορία.
Ο Ηρακλής λοιπόν μετά από πολλά χρόνια στην Β’ κατηγορία και συγκεκριμένα όπως προαναφέραμε 22!, επιστρέφει στην Α’ και μάλιστα σαν τροπαιούχος.
Εδώ, να αναφέρουμε ότι εκτός του πρωταθλήματος, στην ομάδα του Ηρακλή κατέληξε και το τιμητικό έπαθλο του πρώτου σκόρερ της κατηγορίας, που ήταν ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και σκόρερ ο Κυριάκος Στάβερης!
Η ομάδα των Πρόννων σε όλα το πρωτάθλημα, με εξαίρεση 1-2 αγώνες παρουσίασε πολύ καλή εικόνα και το κυριότερο πήρε τα αποτελέσματα που έπρεπε.
Φυσικά, το μεγαλύτερο μερίδιο σε αυτή την επιτυχία ανήκει στους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή τους Σπ. Τζωρτζάτο. Ένα πολύ καλό, εξελίξιμο και από τα πολύ καλά παιδιά του τοπικού ποδοσφαίρου, ο οποίος έβαλε στόχους, δούλεψε πάνω σε αυτούς, έκανε τους ποδοσφαιριστές του να πιστέψουν στην άνοδο και τους έπεισε ότι ήταν η χρονιά που ο «Ήρα» έπρεπε να ανέβει στην μεγαλύτερη κατηγορία. Και τα κατάφερε με πολύ δουλειά, λίγα λόγια, δημιουργώντας ένα οικογενειακό κλίμα!
Φυσικά, σε αυτή την διαδικασία μεγάλη ήταν η συμμετοχή της διοίκησης και ιδιαίτερα του προέδρου της κ. Γερ. Παραμερίτη, που ήταν πάντα κοντά στην ομάδα και κυριολεκτικά δεν της έλειψε τίποτε.
Εμείς, να συγχαρούμε την διοίκηση, τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές του Ηρακλή για την επιτυχία τους και να τους ευχηθούμε ότι καλύτερο την επόμενη χρονιά, σε ένα δύσκολο, όσο και απαιτητικό πρωτάθλημα.
Τέλος επικοινωνήσαμε και με τον πρόεδρο της ομάδας κ. Γ. Παμερίτη, τον προπονητή Σπ. Τζωρτζάτο, αλλά και κάποιους ποδοσφαιριστές από την ομάδα, οι οποίοι φυσικά σε πελάγη ευτυχίας μας δήλωσαν:
Γεράσιμος Παραμερίτης (πρόεδρος Ηρακλή)
Μετά από 24 χρόνια ο Α.Ο. Ηρακλής Πρόννων είναι και πάλι πρωταθλητής.
Θα ήθελα με την ευκαιρία, να ευχαριστήσω τον coach Σπ. Τζωρτζάτο και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας και την άνοδο στην Α’, μετά από 22 χρόνια, στην οποία μπορεί να αργήσαμε να επανέλθουμε, όμως ήρθαμε και είμαστε αποφασισμένοι να μείνουμε για πολλά χρόνια, βάζοντας μαζί με τους συνεργάτες μου γερά θεμέλια για μια πορεία αντάξια της ιστορίας της ομάδας μας.
Επίσης ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας, αλλά και στους φιλάθλους της ομάδας για την αμέριστη συμπαράσταση τους σε όλα τα παιχνίδια, είτε εντός, είτε εκτός έδρας.
Τελευταίον άφησα έναν σπουδαίο «εργάτη» του Ηρακλή, έναν άνθρωπο στήριγμα για την ομάδα μας τον Νίκο Μηλιαρέση, του οποίου η παρουσία είναι μεγάλη και σίγουρα στην επιτυχία αυτή έχει μεγάλο μερίδιο.
Νικόλα σε ευχαριστούμε όλοι για ότι προσφέρεις και θα προσφέρεις στη συνέχεια στην περιοχή, στα νέα παιδιά και στο ποδόσφαιρο.
Τελειώνοντας, θα ήθελα να ευχηθώ, η επόμενη χρονιά να μας βρει αγωνιζόμενους στη φυσική μας έδρα στα Τζαννάτα και να πραγματοποιηθούν οι στόχοι και οι φιλοδοξίες μας.
Καλό καλοκαίρι σε όλους, υγεία και ευτυχία στις οικογένειες σας…..

ΦΟΡΤΣΑ ΗΡΑΚΛΑΡΑ».
Σπυράγγελος Τζωρτζάτος (προπονητής)
«Η φετινή χρόνια ολοκληρώθηκε πρόωρα λόγω υγειονομικών προβλημάτων.
Η πορεία της ομάδας μας, χαρακτηρίστηκε από σταθερότητα και σχεδόν επιτεύχθηκαν όλοι οι στόχοι, εκτός από την πρόκριση μας, στην επόμενη φάση του κυπέλλου.

Δείξαμε χαρακτήρα, ακόμη και στις δύσκολες στιγμές όταν δικαιολογημένα αλλά και σχεδιασμένα ήρθε μια κάμψη, (κοιλιά) την επιθυμητή στιγμή.
Υπήρχε προσήλωση και συνέπεια. Χρειάζεται την επόμενη χρόνια ακόμη περισσότερη δουλειά και συνέπεια, ξεκινώντας από τώρα, από την μεταγωνιστική περίοδο.

Ευχαριστούμε την διοίκηση, γιατί χωρίς την δίκη της στήριξη, δεν θα τα είχαμε καταφέρει και ευελπιστούμε την νέα χρόνια να κερδίσουμε ακόμα περισσότερους υγιείς φιλάθλους, διατηρώντας παράλληλα αυτούς τους υπέροχους, που ήδη υπάρχουν».
Βαγγέλης Δημητράτος (αρχηγός Ηρακλή)
«Με αφορμή το τέλος αυτής της ιδιαίτερης αγωνιστικής περιόδου, λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών που επικρατούν σε όλο τον κόσμο αλλά και στη χώρα μας, ως αρχηγός της ομάδας «Ηρακλής Προννών» θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους συμπαίκτες μου, καθώς και τον προπονητή μας Σπυράγγελο Τζωρτζάτο, για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος της Β’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα ήθελα να εκφράσω στον Πρόεδρο της ομάδας μας Γεράσιμο Παραμερίτη για την αμέριστη υποστήριξή του, στον φίλο και πολύτιμο βοηθό της ομάδας Νίκο Μηλιαρέση, αλλά και σε όλους τους φιλάθλους και υποστηρικτές της ομάδας μας.
Επίσης, θα ήθελα εκ μέρους όλων μας να ευχαριστήσω θερμά τους χορηγούς μας, την εταιρεία εμπορίας φρούτων «Ρασσιάς» και τον ιατρό Καχρίλα Ιωάννη. Κλείνοντας θα ήθελα να αφιερώσω τη νίκη μας στο Πρωτάθλημα αυτό στον εκλιπόντα φίλο και συμπαίκτη Ηλία Λυμπεράτο, που τόσο νωρίς έφυγε από κοντά μας...
Εύχομαι σε όλους υγεία, δύναμη και το επόμενο Πρωτάθλημα να μας βρει όλους καλά, έχοντας ξεπεράσει και αυτή τη δυσκολία»! 
Γιώργος Ρασσιάς (ποδοσφαιριστής)
«Θα προσπαθήσω μέσα από μια μικρή αναδρομή να θυμηθώ τα παιδικά μου χρόνια που είχα μια μπάλα συνέχεια στα πόδια και φτάνοντας στα 39 μου να χαίρομαι τόσο πολύ από μια άνοδο. 
Μια άνοδο που ήρθε μετά από 22 χρόνια και ένα πρωτάθλημα, μετά από 24!!
Όντως πολλά για τον Ηρακλή μας!
Ήταν το 1995-96 που συμμετείχα σαν ποδοσφαιριστής του Ηρακλή σε αγώνα της ανδρικής ομάδας σε ηλικία μόλις 14 ετών σαν αναπληρωματικός.
Κάθισα στον πάγκο και θαύμαζα τους τότε…. "Ολλανδούς" της ομάδας «Βαν-ντόρο», Λεωνίδα - Μάκη, τον Κώστα, τον Δημήτρη, τον «Μπουφόν» Κρητικό, τον Διονύση Κουστουμπάρδη (ή ο παίκτης η μπάλα θα περνάει), τον κουμπάρο μου τον «Καμπά», από τα καλύτερα μπακ του Κεφαλονίτικου ποδοσφαίρου, τον κόουτς Γεράσιμο Γιαννάκη, όπως και άλλους πολλούς, να παίρνουμε το πρωτάθλημα και τώρα μετά, από 24 χρόνια να σπάμε αυτό το αρνητικό ρεκόρ και να είμαστε πια πρωταθλητές 2019-2020.
Έτσι, παρέα πλέον μαζί με τα φιλαράκια μου, γιατί πρώτα είμαστε μια μεγάλη παρέα, μια οικογένεια και μετά ομάδα.
Τα παιδιά αυτά, είναι ο Νταβέλης (φωνακλάς) και αρχηγός ο πιστολέρο «Ρίκι» το «κομπιούτερ» Μανέντης, ο «Γκατούζο» και κόουτς Σπ. Τζωρτζάτος, τα «φάντομ» Γερ. Σταθάτος και Φώντας το «τσιτάχ» ο Φούσιας, ο «Γκούμας» ο Σολωμός, το «τσακάλι» ο Σπυρ. Ρασσιάς, ο «κλαδευτήρας» Ανδρ. Σπαθής, ο Σίμος, ο Αλβάρο, ο Βίκτωρ, ο Οδυσσέας ο «Ρόσι», ο «Ισι» ο Νικολετάτος, ο Γκιάφης, τα πιο μικρά της ομάδας, που και αυτά έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάρουμε το 3ο πρωτάθλημα του Ηρακλή Πρόννων (Αν ξέχασα και κάποιον ζητώ συγνώμη).
Αυτή λοιπόν η παρέα το ήθελε τόσο πολύ, πού στο τέλος ήταν αδύνατον να μην δικαιωθεί. Άλλωστε το χρωστούσαμε στην περιοχή.
Τους ευχαριστώ όλους γιατί, για μένα είναι κάτι το ξεχωριστό τώρα στα 39 μου χρόνια, να με κάνουν να πανηγυρίζω σαν μικρό παιδί παρέα τους.

Καλό καλοκαίρι σε όλους, υγεία και προσπάθεια να ξεπεράσουμε αυτή την κακή συγκυρία του κορονοϊού».
Ανδρέας Μανέντης (ποδοσφαιριστής)
«Έχοντας τελειώσει μία υπέροχη και ταυτόχρονα διαφορετική από τις υπόλοιπες ποδοσφαιρικές σεζόν, λόγω τον πρωτόγνωρων γεγονότων η ομάδα μας στέφεται πρωταθλήτρια για πρώτη φορά έπειτα από 24 ολόκληρα χρόνια στην Β’ ερασιτεχνική κατηγορία Κεφαλονιάς.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ ταυτόχρονα, τους συμπαίκτες μου και τον προπονητή μου Σπυράγγελο Τζωρτζάτο που δώσανε τα πάντα για να δημιουργηθεί ένα σύνολο το οποίο μπόρεσε να κάνει το όνειρό μας πραγματικότητα. 
Η χρονιά έχει καλές αλλά και κακές στιγμές, τις οποίες όλοι μαζί μία γροθιά τις περάσαμε.
Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση και όλο τον κόσμο που πρόσφερε για την ομάδα, επιδιώκοντας να μη μας λείψει τίποτα και ξεχωριστά τον πρόεδρο Γεράσιμο Παραμερίτη, ο οποίος ήταν εκεί, σε χαρές και λύπες της ομάδας.
Τέλος, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους λάτρεις του αθλήματος, Καλή δύναμη, υγεία και γρήγορη επιστροφή στα γήπεδα»!!!
Επόμενο αφιέρωμα για την ιστορική άνοδο της Ερύσσου στην Α' κατηγορία και στη συνέχεια για τον πρωταθλητή Παλληξουριακό!
Ακολουθούν φώτο του Ηρακλή Πρόννων











Και δύο από την κατάκτηση του τελευταίου πρωταθλήματος 1995-1996 με αντίπαλο τα Διλινάτα στο Πυργί:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου