Τρίτη, Μαΐου 5

FIFA: Μέχρι 5 αλλαγές στα παιχνίδια


H FIFA πρότεινε να επιτραπεί στις ομάδες να προχωρούν έως και σε πέντε αλλαγές κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των ποδοσφαιριστών από τα συνεχόμενα παιχνίδια εξαιτίας του κορονοϊού.  
Η ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής σεζόν στις περισσότερες χώρες του κόσμου παραμένει στον "αέρα" εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. 
Η FIFA σε συνεργασία με την UEFA, αλλά και τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες, αναζητά τρόπους προκειμένου να τελειώσει ομαλά η χρονιά, αλλά και την ίδια στιγμή να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των αθλητών.
Γι' αυτό το λόγο, όπως αναφέρουν σημερινά (27/4) ρεπορτάζ, κατέθεσε πρόταση προκειμένου να επιτραπεί στις ομάδες να προχωρούν έως και σε πέντε αλλαγές κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων, καθώς από τα συνεχόμενα παιχνίδια, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, είναι πιθανό να προκύψουν ζητήματα για τους ποδοσφαιριστές.
Ωστόσο, για να προχωρήσει το συγκεκριμένο πλάνο όσο διάστημα  διαρκεί η πανδημία, θα πρέπει να λάβει την έγκριση από το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB). 
Όμως, το πιθανότερο είναι πως θα υπάρξει "πράσινο φως" ελέω και της ιδιαίτερης κατάστασης που βιώνουμε παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου