Τετάρτη, Μαΐου 20

Mια ανάσα από τους Παραολυμπιακούς στο Τόκιο ο Κεφαλονίτης αθλητής του Φιλόξενου Γερ. Λιγνός


Μια τεράστια ευκαιρία έχει ο Κεφαλονίτης αθλητής του Φιλόξενου Αθλητικού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Γεράσιμος Λιγνός, αφού είναι πολύ κοντά στην ιστορική πρόκριση για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην καριέρα του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι του 2021.
Το Ζακυνθινό σωματείο, το οποίο επί σειρά ετών στηρίζει τον Γεράσιμο Λιγνό στην προσπάθεια του για Πανελλήνια και Διεθνή διάκριση στέκεται και πάλι στο πλευρό του και πιστεύει ότι είναι πολύ κοντά να καταφέρει να ταξιδέψει στην Ιαπωνία το άλλο καλοκαίρι.
Ο Ιωάννης Σκιαδόπουλος που είναι πρόεδρος του Φιλόξενου μίλησε για τον Κεφαλονίτη Κολυμβητή και την ευκαιρία που έχει να κάνει όχι μόνο το νησί μας αλλά και όλο το Ιόνιο υπερήφανο.
«Η λίστα για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες έχει ανακοινωθεί ανά αθλήματα. Στην κολύμβηση υπάρχει και το όνομα του Γεράσιμου Λιγνού. Οι αθλητές αυτοί είναι της Προπαραολυμπιακής ομάδας.
Η τελική λίστα θα ανακοινωθεί τον Ιούνιο του 2021, αφού πρώτα οι αθλητές συμμετάσχουν σε κάποια διεθνή μίτινγκ και εκεί θα κριθεί η πρόκριση τους στους Παραολυμπιακούς.
Η τελική λίστα θα περιλαμβάνει 10 αθλητές, από τους οποίους 8 θα είναι άνδρες και 2 γυναίκες.
Συνολικά αυτή τη στιγμή είναι 14 αθλητές. Κάποιοι οπότε θα αποκλειστούν».
Ο κ. Σκιαδόπουλος επισήμανε ότι οι πιθανότητες είναι πολλές για να προκριθεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες ο Γεράσιμος Λιγνός, τονίζοντας ότι τουλάχιστον πριν δυο μήνες ήταν σε εξαιρετική φόρμα.
«Έχει πολλές πιθανότητες να προκριθεί στους Παραολυμπιακούς ο Γεράσιμος Λιγνός. Η αλήθεια είναι ότι χάθηκε ένα μεγάλο μέρος της προετοιμασίας, αλλά ο αθλητής ήταν σε απίστευτη φόρμα».
Να πούμε ότι ο νεαρός κολυμβητής θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑΜΕΑ και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑΜΕΑ, ενώ υπάρχει περίπτωση να δώσει το παρών και σε άλλα διεθνή μίτινγκ αν ο ίδιος το επιλέξει.
Στόχος του είναι να κάνει τον καλύτερο δυνατό χρόνο για να διεκδικήσει την είσοδο του στην «χρυσή» δεκάδα και να ταξιδέψει στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο που είναι ο μεγάλος του στόχος.
Ήδη ο Γεράσιμος Λιγνός είχε αγωνιστεί με επιτυχία και στους Παραολυμπιακούς του Ρίο το 2016.
Στην προσπάθεια του αυτή αναμένεται να τον βοηθήσει σημαντικά η προπονήτρια και μητέρα του Αλεξία Μωραΐτου, η οποία πάντα βρίσκεται στο πλευρό του σε κάθε μεγάλο αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου