Σάββατο, Μαΐου 2

Μ. Τζουγανάτος:Είναι πολλές οι παράμετροι που πρέπει να ληφθούν υπόψη


Τις απόψεις του για το μέλλον των πρωταθλημάτων εξέφρασε ο κόουτς Markos Tzoyganatos, μέσω του σχετικού γκάλοπ που πραγματοποίησε το basketblog.gr και στο οποίο συμμετείχαν προπονητές από τους δύο πρώτους ομίλους της Γ' Εθνικής.
Οι απαντήσεις του είναι οι ακόλουθες:
Αν επιτρεπόταν από τους ειδικούς η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, εσείς θα θέλατε να πραγματοποιηθεί; Πόσες εβδομάδες προετοιμασίας χρειάζονται, για να αρχίσει πάλι η αγωνιστική δραστηριότητα;
Μάρκος Τζουγανάτος (ΝΕΟ Ληξουρίου): «Όλοι μας θέλουμε να ξεκινήσει κάποια στιγμή το πρωτάθλημα γιατί για όλους εμάς που ασχολούμαστε με το μπάσκετ, αυτό αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και όλοι μας επιθυμούμε να επανέλθουμε σε αυτήν. 
Πέρα από αυτό όμως, θεωρώ ότι το πρωτάθλημα πρέπει να ξεκινήσει καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που ασχολούνται με αυτό και για βιοποριστικούς λόγους. Σε αυτό το σημείο όμως δημιουργείται ένα σημαντικό ερώτημα. Αξίζει να ρισκάρουμε την υγεία μας;
Είναι πολλές οι παράμετροι που πρέπει να ληφθούν υπόψη.
Σε περίπτωση που το πρωτάθλημα συνεχιστεί, 4 εβδομάδες είναι λίγες για την προετοιμασία των παικτών, δεδομένου ότι σε αυτή τη φάση και λόγω των περιοριστικών μέτρων που αφορούν τη μετακίνηση, οι περισσότεροι παίκτες δεν βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση. Ακόμα, οφείλουμε να έχουμε μια απάντηση σχετικά με το ποιος θα καλύψει τα έξοδα σε περίπτωση σοβαρού τραυματισμού. Η Διοίκηση του ΝΕΟΛ έχει φροντίσει ώστε να προσφέρει στους παίκτες της ιδιωτική ασφάλιση, αλλά σίγουρα δεν έχουν όλες οι ομάδες αυτή τη δυνατότητα».

Εάν δεν επιτραπεί η επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων, θα θέλατε να επικυρωθεί η υπάρχουσα βαθμολογία ως τελική;
Μάρκος Τζουγανάτος   (ΝΕΟ Ληξουρίου):
«Στην περίπτωση που το πρωτάθλημα δεν συνεχιστεί, θα πρέπει να διασφαλιστεί από την ΕΟΚ ότι όλες οι ομάδες θα πρέπει μέχρι τις 10 Μαΐου να έχουν εξοφλήσει τους παίκτες τους για τη συμμετοχή που είχαν στο πρωτάθλημα μέχρι και τον Μάρτιο, όπως ακριβώς έκανε και η Διοίκηση της ομάδας μας. Εάν λοιπόν υποθέσουμε ότι το πρωτάθλημα δε θα συνεχιστεί και προταθεί η επικύρωση της τρέχουσας βαθμολογίας των ομίλων, δύο μοντέλα μπορούν να ακολουθηθούν.
Αρχικά, για να υπάρξει ένα δίκαιο αποτέλεσμα, η ΕΟΚ οφείλει να λάβει υπόψη των ίδιο αριθμών αγώνων των ομάδων. Για παράδειγμα, στον 1ο Όμιλο Νότου της Γ' Εθνικής, στον οποίο βρίσκεται και ο ΝΕΟΛ, η τελική βαθμολογική κατάταξη πρέπει να διαμορφωθεί λαμβάνοντας υπόψη μέχρι και τη 17η Αγωνιστική, όπου και πραγματοποιήθηκαν όλοι αγώνες της από όλες της ομάδες. Δεν είναι δίκαιο να μετρηθεί και η 18η, καθώς δεν έγιναν όλοι οι αγώνες της, και μάλιστα όχι λόγω κωλύματος των ομάδων, αλλά λόγω απόφασης της ΕΟΚ που λήφθηκε εξαιτίας της πανδημίας.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει άρτιος αριθμός ομάδων που συμμετέχουν στην πρωτάθλημα, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του 2ου Ομίλου, συμφωνώ με την άποψη που έχει θέσει ο κόουτς Αλέξης Καρατζάς, ότι δηλαδή η τελική βαθμολογική κατάταξη μπορεί να βγει με βάση το ποσοστό νικών μεταξύ των ομάδων. Επιπλέον, διαφωνώ κάθετα με την άποψη ότι το φετινό πρωτάθλημα θα πρέπει να θεωρηθεί ως μη γενόμενο, καθώς είναι άδικο για ομάδες που έχουν πραγματοποιήσει μια εξαιρετικά καλή πορεία και έχουν επενδύσει πολλά χρήματα.
Τέλος, θα ήθελα να εκφράσω τη γνώμη μου για όσα ακούγονται για τη διάσπαση της Α2 σε δύο ομίλους (Βορρά και Νότου). Πιστεύω ότι μια τέτοια διάσπαση υποβαθμίζει την κατηγορία, εάν όμως η ΕΟΚ κρίνει ότι αυτή η διάσπαση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί λόγω της δυσμενούς συνθήκης που έχει δημιουργηθεί από την πανδημία, θεωρώ ότι θα μπορούσε να γίνει με την προϋπόθεση ότι θα πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο με μικρή διάρκεια, π.χ. δύο ετών, έτσι ώστε να καταφέρουν οι ομάδες να σταθούν και πάλι στα πόδια τους».
Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα εδώ: https://bit.ly/35sK5BF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου