Παρασκευή, Μαΐου 8

Επιστολή Ηλυσιακού στην Ε.Ο.Κ. για άνοδο 4 ομάδων στην Β' Εθνική από τον 1ο όμιλο..... Μέσα και ο Ν.Ε.Ο. Ληξουρίου

Ανακοίνωση Τμήματος Μπάσκετ
Με επιστολή του στην Ε.Ο.Κ., ο Ηλυσιακός προτείνει στην Ομοσπονδία την άνοδο του στην Β’ Εθνική κατηγορία, μαζί με τρεις ακόμη ομάδες της Γ’ Εθνικής και του 1ου ομίλου, Παλαιό Φάληρο, Κ.Α.Ο. Κορίνθου και Ν.Ε.Ο. Ληξουρίου, ώστε να μην αδικηθεί κάποια εκ των τεσσάρων αυτών ομάδων, οι οποίες μέχρι τη διακοπή, διεκδικούσαν επί ίσοις όροις την άνοδο στην ανώτερη κατηγορία.
Ιδιαίτερα, η ομάδα της Κεφαλονιάς που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο από τους αντιπάλους του και με νίκη θα έπιανε ρετιρέ αφήνοντας τους αντιπάλους του με -1 βαθμό.
Θα είναι μεγάλη αδικία οποιαδήποτε απόφαση ανόδου, χωρίς την συμμετοχή της ομάδας του Μ. Τζουγανάτου.
Παρακάτω η ανακοίνωση:
«Όπως έχει ανακοινωθεί από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, αποφασίστηκε η οριστική διακοπή των εθνικών πρωταθλημάτων, λόγω της πανδημίας του Covid-19. Θεωρούμε ότι η ομοσπονδία έπραξε σωστά, γιατί προέχει η διασφάλιση της υγείας και της σωματικής ακεραιότητας των αθλητών.
Με αυτήν την ανακοίνωση, θα θέλαμε να κάνουμε γνωστή την άποψη μας, σχετικά με τις αποφάσεις που πρόκειται να παρθούν σε ότι αφορά τις ανόδους και τους υποβιβασμούς στις εθνικές κατηγορίες.
Θεωρούμε δίκαιο, να μην στερηθεί η άνοδος σε καμία ομάδα από αυτές που την διεκδικούσαν μέχρι την διακοπή των πρωταθλημάτων, καθώς αυτές οι ομάδες είχαν επενδύσει πολλά στο να δημιουργήσουν σύνολα τα οποία θα πρωταγωνιστούσαν και θα έκαναν πρωταθλητισμό, με μοναδικό σκοπό την διεκδίκηση της ανόδου. Με αυτό το σκεπτικό, προτείνουμε συγκεκριμένα για τον όμιλο στον οποίο αγωνιζόταν η ομάδα μας, να ανέλθουν στην Β' Εθνική και οι τέσσερις ομάδες που διεκδικούσαν την άνοδο, δηλαδή Παλαιό Φάληρο, Ηλυσιακός, ΚΑΟ Κορίνθου και Νέο Ληξούριο, έτσι ώστε να μην υπάρξει καμία αδικία, για καμία ομάδα.
Σε ότι αφορά τους υποβιβασμούς, θεωρούμε πως δεν πρέπει να υποβιβαστεί καμία ομάδα, εφόσον θα μπορούν να διαμορφωθούν σωστά οι όμιλοι ή αλλιώς, να υποβιβαστούν μόνο οι ομάδες που δεν είχαν και μαθηματικά ελπίδες παραμονής στην κατηγορία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου