Σάββατο, Μαΐου 9

Ιστορία έγραψε φέτος ο Α.Ο. Ερύσσου... Μετά από 24 χρόνια στην Α' κατηγορία (Δηλώσεις)


Συνέχεια των αφιερωμάτων για τις ομάδες που διακρίθηκαν φέτος στα πρωταθλήματα τους και κέρδισαν την άνοδο τους στις ανώτερες κατηγορίας, πριν την τροποποίηση των προκηρύξεων από την διοργανώτρια. 
Αυτή την φορά σειρά παίρνει ο δευτεραθλητής του πρωταθλήματος Β' κατηγορίας Α.Ο. Ερύσσου.
Η ομάδα της Ερύσσου, μετά από 24 χρόνια στα πρωταθλήματα των «μικρών» κατηγοριών (Β'-Γ') φέτος έγραψε ιστορία, αφού κατάφερε να πάρει την 2η θέση (θέση που κατείχε κατά την διακοπή) και μαζί με τον Ηρακλή Πρόννων να πάρει την πολυπόθητη άνοδο, όπως προαναφέραμε, για πρώτη φορά στην ιστορία της, στη «μεγάλη» κατηγορία.
Η ομάδα της Βόρειας Κεφαλονιάς, σε ένα πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με τέσσερις ομάδες να διεκδικούν τα ίσια πρωτάθλημα και άνοδο, έδειξε με το «καλημέρα» τις προθέσεις της και παίζοντας καλό ποδόσφαιρο ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο τερματίζοντας στην 3η θέση της κατάταξης, με απολογισμό στα 8 παιχνίδια που έδωσε, 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες, ενώ χάθηκαν κάποιοι βαθμοί από ατυχία.
Στα playoffs πήγε αποφασισμένη να κάνει την ανατροπή και τα κατάφερε παίρνοντας ένα μεγάλο διπλό στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, με σκορ 2-1 από την πρωτοπόρο και αήττητη μέχρι εκείνη την στιγμή Α.Ε.Κ.!
Μια νίκη που αποδείχθηκε «χρυσή» στη συνέχεια, αφού την έφερε ισόβαθμη με την αντίπαλο της και σε συνάρτηση με την διακοπή λόγω κορονοϊού, έγινε η αιτία να γράψει ιστορία, ανεξάρτητα αν αργότερα η Ε.Π.Σ.Κ.Ι. αποφάσιζε άνοδο για όλες τις ομάδες!
Φυσικά, μεγάλο μερίδιο σε αυτή την πορεία είχαν τα αδέλφια Δ.-Σ. Καππάτος, προπονητές της ομάδας, από τα καλύτερα παιδιά του χώρου, οι οποίοι με όρεξη, μεράκι, στόχους και αγάπη για την ομάδα τους και το ποδόσφαιρο, δούλεψαν σκληρά και δημιούργησαν το συγκεκριμένο σύνολο που άρεσε. Άρεσε πολύ.
Φυσικά, δίπλα τους στα εύκολα και στα δύσκολα, υπήρχε ένα πολύ δυνατό συμβούλιο που έλυνε κάθε πρόβλημα που προέκυπτε.
Τελευταίους αφήσαμε τους ποδοσφαιριστές. Παιδιά από την περιοχή με αγάπη για την ομάδα τους, δημιούργησαν μια ομάδα με οικογενειακό κλίμα και αυτό ήταν ένα από τα σοβαρά μυστικά τις επιτυχίας.
Το όνειρο πήρε σάρκα και οστά μετά από 24 χρόνια και την επόμενη σεζόν ο Α.Ο. Ερύσσου θα αγωνίζεται στους «μεγάλους» του Κεφαλονίτικου ποδοσφαίρου.
Εμείς, να συγχαρούμε διοίκηση, προπονητές και ποδοσφαιριστές για τη μεγάλη τους επιτυχία και να τους ευχηθούμε υγεία και ότι καλύτερο, σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα, στο οποίο θα κάνουν ποδαρικό την επόμενη περίοδο και να δώσουμε τον λόγο στους πρωταγωνιστές οι οποίοι μας δήλωσαν:
Γεράσιμος Χαϊδεμένος πρόεδρος
«Με την ευκαιρία θα μου επιτρέψετε να κάνω μια ιστορική αναδρομή της ομάδας μας από την ίδρυση της.
Ο Αθλητικός  Όμιλος  ΕΡΥΣΣΟΥ ιδρύθηκε το έτος  1996 με πρώτο πρόεδρο τον κ. Ραυτόπουλο Λεονάρδο και προπονητή τον κ. Μενεγή Χρυσόστομο, έως το 1999 που ανέλαβε ο εγώ.
Ο Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ ιδρύθηκε με σκοπό και στόχο την συστηματική καλλιέργεια και την ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών της σε αθλητικούς αγώνες καθώς και την ηθική εξύψωση των νέων, που έχουν έφεση για άθληση, η ανάπτυξη του πνεύματος της συναδέλφωσης  και της αλληλεγγύης μεταξύ τους, η ψυχαγωγία τους γενικά σύμφωνα με τις βασικές αρχές του φίλαθλου πνεύματος, όχι  μόνο για τα παιδιά της Ερύσσου, αλλά και για όλα τα παιδιά που με τόση αγάπη αγωνίζονται πλάι μας.
Όλη αυτή η προσπάθεια, ξεκίνησε κάτω από αντίξοες συνθήκες καθώς  η μετακίνηση των ποδοσφαιριστών προς τα γειτονικά γήπεδα για προπόνηση και αγώνες ήταν μεγάλες.
Εκεί, φάνηκε η αγάπη και η αμέριστη συμπαράσταση των συντοπιτών μας που με ιδία έξοδα στήριξαν αυτήν την Ομάδα.
Από τις πιο συγκινητικές στιγμές της Ομάδας μας, μετά από μεγάλο αγώνα με την γραφειοκρατία, η Έρυσσος απέκτησε το  στολίδι της!!! Το γήπεδο των Βασιλικάδων το οποίο ξεκίνησε με έσοδα της ομάδας κατόπιν από τον Δήμο Ερύσσου και ολοκληρώθηκε με την χορηγία του ιδρύματος "ΕΡΙΚ-ΒΑΣΙΛΑΤΟΥ", αδειοδοτήθηκε με την υπ’ αριθμ 319/11032/17-04-2019 απόφαση Δημάρχου Κεφαλλονιάς και με επίσης απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ονομάστηκε σε "ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΒΑΣΙΛΙΚΑΔΩΝ - ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ".
Ένα χρόνο μετά, έρχεται η μεγάλη στιγμή που όλοι περιμέναμε, ο Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ ανεβαίνει στην Α’ Κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία του, γεμίζοντας με περηφάνια και συγκίνηση τις καρδιές όλων μας.
Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω τόσο τους coach της ομάδας, Σίμο και Διονύση Καππάτο, τα Διοικητικά Συμβούλια, τους ποδοσφαιριστές, τους χορηγούς της ομάδας μας και όλους αυτούς που στέκονται πλάι μας.
Επιπροσθέτως... Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον  κ. Έρικ Βασιλάτο και στον εκπρόσωπο του κ. Γεράσιμο Κονιδάρη που έκαναν το όνειρο μας πραγματικότητα και  η Έρυσσος απέκτησε το δικό της γήπεδό... ΤΟ ΣΤΟΛΙΔΙ ΜΑΣ....
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!
Τέλος ευχαριστούμε όλους εσάς που τόσα χρόνια είστε στο πλευρό μας, στο πλευρό των παιδιών μας.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για  το Σεπτέμβριο με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Υγεία σε όλους και σύντομα να βρεθούμε και πάλι στους φυσικούς μας χώρους τα γήπεδα».
Διονύσης – Σίμος Καππάτος προπονητές
«Δυστυχώς η χρονιά τέλειωσε χωρίς την ολοκλήρωση της σειράς των αγώνων μπαράζ λόγω της πανδημίας!
Είναι γεγονός όμως, ότι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή είναι η υγεία.
Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ήμασταν και εμείς μέλη αυτής της ομάδας (οικογένειας) που για πρώτη φορά στην ιστορία της έπειτα από 24 χρονιά κόπων και αγώνων των ανθρώπων της περιοχής της, πήρε την άνοδο στη Α’ κατηγορία, σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα με τέσσερις ομάδες πολύ δυνατές που η καθεμία ξεχωριστά, θα μπορούσε να πάρει την πρώτη θέση!
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση που ήταν πάντα δίπλα στην ομάδα και προσπαθούσε να λύσει κάθε πρόβλημα που παρουσιαζόταν, τους παίκτες που έδωσαν την ψυχή τους και δικαία πήραν την άνοδο, αφού την ώρα τις διακοπής του πρωταθλήματος η ομάδα βρισκόταν στη δεύτερη θέση, όπως και όσους ήταν διπλά της, σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια. Θέλουμε να συγχαρούμε τον Ηρακλή Πρόννων για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και να ευχηθούμε καλή επιτυχία στον Παλληξουριακό που θα εκπροσωπήσει το νησί μας στην Γ’ εθνική.
Ελπίζουμε όλοι να βοηθήσουμε αυτή του την προσπάθεια»!
Νίκος Καββαδίας αρχηγός
Μια ωραία εμπειρία τώρα ξεκινάει. Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η ομάδα θα παίξει εκεί που της αξίζει.
Χρειάστηκε πολύ προσπάθεια και θέληση από όλους για έρθει αυτή η επιτυχία!!
Ως αρχηγός, θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα τους συμπαίκτες μου που έδωσαν τα πάντα για να διακριθεί η ομάδα.
Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Σίμο και τον Διονύση (coaches) για τις ατελείωτες ώρες δουλειάς και αφοσίωσης, πάνω σε όλα τα παιδιά, ώστε να βγει το τέλειο σύνολο αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα κάθε φορά αλλά ποτέ δεν τα παράτησαν.
Δεν ξεχνάω την διοίκηση, τον Μάκη και τον Παναγή, που σε κάθε προπόνηση με βροχή κρύο Ήλιο ήταν εκεί μαζί μας, να μας βοηθάνε και να μας τα παρέχουν όλα!
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο τον δικό μας Τζέρρυ, που βρίσκεται πίσω από αυτήν την επιτυχία, έχοντας δημιουργήσει αυτήν την οικογένεια.
Μακάρι να είναι πολλά χρόνια ακόμα στο τιμόνι της ομάδας!! Εύχομαι του χρόνου ένα δυνατό πρωτάθλημα με υγεία σε όλους τους ποδοσφαιριστές και τις ομάδες».
Ανδρέας Σιμάτος τερματοφύλακας
«Αισθάνομαι πολύ περήφανος που έγινα και εγώ ένα μικρό κομμάτι αυτής της ομάδας, που τόσα χρόνια πάλευε με μεγάλες αντιξοότητες να καταφέρει κάτι καλό για την περιοχή και τα παιδιά της.
Σε αυτό το ταξίδι λοιπόν, όλα αυτά τα χρόνια, αφιερώσαμε τεράστια σωματικά και ψυχικά αποθέματα για να εκπληρώσουμε το όνειρο μας, να δούμε την ομάδα μας στην Α' κατηγορία.
Οπότε αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όσους βοήθησαν, εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά και σε αυτούς που ήταν δίπλα μας σε ότι χρειαστήκαμε, κάνοντας την ομάδα δεύτερο σπίτι μας.
Όλοι μαζί, συνεχίζουμε την προσπάθεια βάζοντας πλώρη για ένα ακόμη όμορφο ταξίδι.
ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΓΚΕΣ ΜΕ ΚΑΝΑΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟ».
Διονύσης Γιαννάτος ποδοσφαιριστής
«Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα της καρδιάς μας. Μετά από τόσα χρόνια ενεργός παίκτης του Α.Ο. Ερύσσου και περνώντας κατά καιρούς από τις κατηγορίες Γ’ – Β’ του τοπικού πρωταθλήματος Κεφαλονιάς θα αξιωθώ να παίξω και στην Α’ κατηγορία πριν αποσυρθώ από την ενεργό δράση.
Αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε όλους όσους έτρεξαν, όλα αυτά τα χρόνια, στηρίζοντας πάντα την ομάδα, στα εύκολα και στα δύσκολα.
Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Βασιλάτο που με την ευγενική του χορηγία, μας έφτιαξε ένα γήπεδο στολίδι για όλη την Κεφαλονιά»!
Γιάννης Βασιλάτος ποδοσφαιριστής
«Ήταν μια συλλογική προσπάθεια από τη διοίκηση και τους προπονητές, μέχρι όλους εμάς τους ποδοσφαιριστές, που ήταν πάντα δίπλα μας.
Ύστερα από δυσκολίες, αγωνιστικές και έξω-αγωνιστικές, καταφέραμε να πάμε την ομάδα εκεί που της αξίζει! Συγχαρητήρια σε όλους»!
Σ.Σ. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το αφιέρωμα στον πρωταθλητή Α' τοπικής κατηγορίας και εκπροσώπου μας στην Γ' Εθνική, Α.Ο. Παλληξουριακό.
         
Η βαθμολογία των playoffs πριν την διακοπή
α/α
Ομάδες
Αγών
Ν
Ι
Η
Γκολ
Βαθμ.
1.
Α.Ο. Ηρακλής Πρόννων
2
2
0
0
9 - 3
8
2.
Α.Ο. Ερύσσου
2
1
0
1
4 - 5
4
3.
Α.Ε. Κράνης
1
0
0
1
1 - 2
4
4.
Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης
1
0
0
1
1 - 5
0
         
Εικόνες από την φετινή πορεία των δευτεραθλητών του Α.Ο. Ερύσσου






































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου