Τετάρτη, Μαΐου 9

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΤΟΥ Α.Ο.ΔΙΛΙΝΑΤΩΝ


ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ PLAYOFFS ΑΝΟΔΟΥ ΣΤΗΝ Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ
ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΤΟΥ Α.Ο.ΔΙΛΙΝΑΤΩΝ
     Με την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων σε Ζάκυνθο, Αχαΐα και Ηλεία μάθαμε τους αντιπάλους με τους οποίους θα έρθουν αντιμέτωπα τα ΔΙΛΙΝΑΤΑ για να δώσουν τους έξι αγώνες σε αυτό το «μίνι» πρωτάθλημα που έπαθλο του, για τις δύο ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες θέσεις, θα είναι η άνοδος στην Δ΄ Εθνική!
Το SportsThea και ο Β. Αναλυτής σας παρουσιάζουν τα προφίλ των αντιπάλων.
ΔΟΞΑ Ν. ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ (Ε.Π.Σ. ΗΛΕΙΑΣ)
     Η πρωταθλήτρια του Ν. Ηλείας, Δόξα Ν. Μανωλάδας, πήρε στην κανονική περίοδο την πρώτη θέση και έτσι μπήκε με πλεονέκτημα έδρας στα play off.
     Στο πρωτάθλημα των 30 αγωνιστικών στην τελική κατάταξη τερμάτισε πρώτη με 72 βαθμούς και διαφορά ενός μόνο βαθμού από τον δεύτερο ΠΑΟ Βάρδας.
     Το κύριο χαρακτηριστικό των πρωταθλητών Ηλείας είναι η δυνατή τους έδρα , αφού σε 15 αγώνες για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος νίκησαν σε 13 ενώ σε 2 ήρθαν ισόπαλοι (η μία από τις δύο φορές ήταν το ντέρμπι με τον ΠΑΟ Βάρδας). Σημείωσαν 59 γκόλ ενώ δέχτηκαν μόλις 9! Συνολικά, μαζί με τα εκτός έδρας παιχνίδια, πέτυχαν 99 γκόλ και δέχτηκαν 21.

     Το δυνατό τους ''όλπο'' ονομάζεται Μελετίδης και έχει σκοράρει τα 42 από τα 99 γκόλ της ομάδας του!
ΔΟΞΑ ΝΕΑΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ
     Στα εκτός έδρας παιχνίδια τους δεν έχουν όμως τόσο εύκολο το σκοράρισμα, τουλάχιστον όχι τόσο, όσο στα εντός έδρας. Έχουν πετύχει 40 γκόλ αλλά από αυτά τα 14 είναι σε δύο αγώνες με Ήφαιστο (1-6) και Αλφειό (0-8), οπότε στα υπόλοιπα 13 παιχνίδια έχουν σημειώσει 26 γκόλ. Επίσης εκεί έχουν 9 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες.
     Στους αγώνες play off έγινε πραγματική μάχη με τον ΠΑΟ Βάρδας καθώς το πρωτάθλημα κρίθηκε στους τρεις αγώνες. Στον πρώτο μεταξύ τους, στο γήπεδο της Ν. Μανωλάδας ήρθαν ισόπαλοι 0-0, στον δεύτερο αγώνα με γηπεδούχο τον ΠΑΟ Βάρδας το παιχνίδι έληξε με 1-0 και στον τρίτο και τελευταίο, στην έδρα της Ν. Μανωλάδας το τελικό σκόρ ήταν 1-0 αλλά με πολλά παρατράγουδα και δύο αποβολές.
Το πλεονέκτημα έδρας ήταν αυτό που έδωσε το πρωτάθλημα στη Ν. Μανωλάδα καθώς υπήρξε ισοπαλία στο σύνολο των τερμάτων.
     Για τον συγκεκριμένο αγώνα υπάρχει και το παρακάτω βίντεο οπότε μπορείτε ναι δείτε και την ''δύναμη'' της έδρας που περιγράφω παραπάνω αλλά και τις φάσεις του αγώνα.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΙΚΩΝ (Ε.Π.Σ. ΑΧΑΙΑΣ)
     Ο Εθνικός Σαγέϊκων ήταν η ομάδα που κέρδισε τον τίτλο στην Α' κατηγορία της Αχαΐας. Τερμάτισε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 71 βαθμούς έχοντας πίσω του τον Αχαιό Σαραβαλίου με 69.
     Ο Εθνικός είχε ξεκινήσει έχοντας τον τίτλο του ''μεγάλου φαβορί'' της κατηγορίας και τελικά η ομάδα της Δυτικής Αχαΐας φρόντισε να το επιβεβαιώσει και μέσα στο γήπεδο.
     Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Αχαΐας δεν έχει αγώνες μπαράζ και ο πρωταθλητής αναδεικνύεται με την συμπλήρωση των 30 αγωνιστικών.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΪΚΩΝ
     Η έδρα του Εθνικού ήταν και η μεγάλη του δύναμη φέτος, αφού εξαιτίας αυτής πανηγύρισε τον τίτλο. Τα Σαγέϊκα ήταν ''κάστρο'' και η μόνη ομάδα που κατάφερε να αποδράσει με τον βαθμό της ισοπαλίας ήταν ο Αχαιός Σαραβαλίου.
     Αναλυτικά, στην έδρα του σε 15 αγώνες έχει 14 νίκες και μία ισοπαλία και τέρματα 45 υπέρ και 10 κατά. Στα εκτός έδρας παιχνίδια του είχε 9 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες και τέρματα 27 υπέρ και 15 κατά.
     Το επιθετικό όπλο του Εθνικού ακούει στο όνομα Σπύρος Αθανασόπουλος και ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του και δεύτερος στο πρωτάθλημα με 25 τέρματα.
     Στο παρακάτω link που παραπέμπει στο γνωστό μας Utube θα δείτε ένα ωραίο βίντεο που έχουν φτιάξει οι φίλοι της ομάδας των Σαγέϊκων και περιέχει πολλές φωτογραφίες από όλη τη χρονιά.
ΘΥΕΛΛΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (Ν. ΖΑΚΥΝΘΟΥ))
     Με τον ''αέρα'' των νταμπλούχων κατεβαίνουν στα play off οι παίκτες της Θύελλας Αμπελοκήπων Ζακύνθου.
     Όσον αφορά το πρωτάθλημα κατέλαβαν στην κανονική περίοδο των 22 αγωνιστικών την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας 53 βαθμούς, τρεις περισσοτέρους από τον δεύτερο Αστέρα Μαχαιράδου.
     Η Θύελλα εντός έδρας παρουσιάζεται αρκετά δυνατή με επιθετικό στυλ παιχνιδιού και αυτό το ''μαρτυρούν'' τα αποτελέσματα της.
     Αναλυτικά, στην έδρα της έχει νικήσει εννέα φορές, τις πέντε από αυτές έχει σημειώσει από πέντε τέρματα, τις δύο έχει σημειώσει από τέσσερα, την μία φορά τρία  και μία φορά επτά, επίσης έχει δύο ήττες με 0-1 και 1-2, από Λεβάντε την 6η αγωνιστική και Ζακυνθιακό την 16η αντίστοιχα.
ΘΥΕΛΛΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
     Στο σύνολο των τερμάτων είναι στα 44 υπέρ και 19 κατά, κάτι που δείχνει σαφώς την πολύ δυνατή επίθεση που διαθέτει αλλά και τα κενά που δημιουργούνται στην άμυνα από το επιθετικό της παιχνίδι, ενώ αξίζει να τονίσουμε ότι στις δέκα από τις έντεκα αγωνιστικές έχει δεχτεί γκόλ (!).
     Στα εκτός έδρας παιχνίδια της όμως είναι λίγο πιο ''προσεκτική'' όσο αφορά την άμυνα αφού έχει δεχτεί 13 τέρματα, σε τρεις αγώνες έχει κρατήσει την εστία της ''ανέπαφη'' ενώ έχει δεχτεί τέρματα στους υπόλοιπους οκτώ αγώνες. Όσο αφορά την επίθεση ''κινείται'' πάνω-κάτω στα ίδια επίπεδα αφού έχει σημειώσει 40 τέρματα.      Συνολικά έχει οκτώ νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα.
     Το επιθετικό της ''όπλο'' ονομάζεται Χρήστος Κομιώτης και έχει σημειώσει 25 τέρματα που με αυτά κατάφερε να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της κατηγορίας.
     Η Θύελλα στα play off αφού μπήκε με πλεονέκτημα έδρας είχε να αντιμετωπίσει το εμπόδιο του Αστέρα Μαχαιράδου και με δύο νίκες που σημείωσε στην έδρα της με σκόρ 2-1 και 4-3 (είχε μεσολαβήσει η ισοπαλία μεταξύ τους χωρίς τέρματα στο γήπεδο του Αστέρα) κατέκτησε το τρόπαιο της πρωταθλήτριας Ζακύνθου.
     Στο παρακάτω βίντεο είναι οι φάσεις και τα γκόλ του τελευταίου αγώνα απέναντι στον Αστέρα που έδωσε τον τίτλο στην Θύελλα.
A.O. ΔΙΛΙΝΑΤΑ (Ε.Π.Σ. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ)
     Αφού είπαμε μερικά λόγια για τους προσεχείς αντιπάλους των Διλινάτων ας θυμηθούμε τι έκαναν και οι ίδιοι στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας.
     Όταν ξεκινούσε η σαιζόν κανείς δεν μιλούσε στο ''μεγάλο χωριό'' για πρωτάθλημα. Μπορεί όλοι να το ήθελαν σίγουρα, αλλά για διάφορους λόγους ''άφηναν'' σε ΑΟΚΙ και ΑΕΚ Αργοστολιου τον ''τίτλο'' του φαβορί.
     O A.Ο. Διλινάτων από το 2004 βρίσκεται μόνιμα στην Α' κατηγορία με σταθερή συνήθως απόδοση κάθε χρόνο αλλά χωρίς τίτλο μέχρι φέτος. Στο γήπεδο όμως όλα άλλαξαν καθώς σε μία πάρα πολύ καλή χρονιά κατάφεραν και κράτησαν το αήττητο σε όλα τα εντός και εκτός έδρας παιχνίδια έχοντας αυτομάτως τον πρώτο λόγο εν όψει play off!
     Αναλυτικά στα έξι εντός έδρας παιχνίδια ήρθαν πέντε φορές νικητές ενώ είχαν και μία ισοπαλία. Σημείωσαν 21 τέρματα ενώ δέχτηκαν μόλις 3 (!). Στα εκτός έδρας παιχνίδια τους νίκησαν τέσσερις φορές και ήρθαν ισόπαλοι άλλες δύο με τέρματα 13 υπέρ και 5 κατά.
     Η άμυνα λοιπόν ήταν το δυνατό στοιχείο των Διλινάτων και σε συνδυασμό με την εξαιρετική δουλειά που έκανε η μεσαία γραμμή και η επίθεση ανέβηκαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στην κανονική περίοδο με 30 βαθμούς, πέντε περισσότερους από την ΑΕΚ που τερμάτισε στην δεύτερη θέση.
     Στα play off πρώτος αντίπαλος ήταν ο Παγκεφαλληνιακός που με δύο νίκες , 3-1 εντός και 0-2 εκτός προσπερνά το εμπόδιο του και προκρίνεται στον τελικό που εκεί έρχεται απέναντι στον ΑΟΚΙ, ο οποίος νωρίτερα είχε αποκλείσει με μειονέκτημα έδρας την ΑΕΚ.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
     Η σειρά των τελικών ήταν συναρπαστική κυριολεκτικά μέχρι το τελευταίο λεπτό! Τα Διλινάτα ξεκίνησαν νικηφόρα με σκόρ 2-1 αλλά η απάντηση από τον ΑΟΚΙ ήταν άμεση και ''ταρακούνησε'' τους μετέπειτα πρωταθλητές αφού νίκησε με σκόρ 4-1. Όλα έδειχναν πως ο τρίτος και τελευταίος τελικός θα ήταν ''φωτιά'' με το τελικό σκόρ και τον τρόπο που διαμορφώθηκε να τα λέει όλα. Τελικό σκόρ 3-2 υπέρ των Διλινάτων με το ''grandguignol'' φινάλε που όλοι θυμόμαστε με τα τέσσερα τέρματα να σημειώνονται από το 82' μέχρι το 96'!!!
     Από τα Διλινάτα αυτή τη χρονιά διακρίθηκαν αρκετοί παίχτες, ξεκινώντας από τους ''παλιούς'' της ομάδας που αποτελούν τα τελευταία χρόνια τον βασικό κορμό της Χ. Τζωρτζάτος, Θ. Αναλυτής, Μύρτο, Μ. Κατσούρης και Κ. Τζωρτζάτος. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι τερματοφύλακες Λ. Καλαφάτης και Αλιάϊ, καθώς επίσης και οι ''μικροί'' της ομάδας που φέτος φάνηκε ότι είχαν ωριμάσει αρκετά Β. Βαγγελάτος, Θ. Τσάκος, Ζαίμι και Α. Κουσαθανάς, που έδειξαν στο παιχνίδι τους απλότητα και κυρίως αποτελεσματικότητα. Οι Μηλιώνης, Λάμπρος, Σκριβάνος και Λάσκαρης μπήκαν άμεσα στο κλίμα της ομάδας με αποτέλεσμα η παρουσία τους να είναι καταλυτική.
     Κλείνοντας όσο αφορά τους παίχτες θα αναφερθούμε στην τριάδα που έκανε σε μεγάλο βαθμό την διαφορά, κυρίως στο επιθετικό κομμάτι, και αυτοί δεν είναι άλλοι από τον 23χρονο Αναλυτή Γ. ο οποίος στη πρώτη του χρονιά στα Διλινάτα κατάφερε να αναδειχτεί πρώτος σκόρερ αλλά και πρώτος σε ασίστ, ο 14χρονος Σεμπάστιαν Β. και τέλος ο ''πολυμήχανος'' Τζωρτζάτος Δ..
    Πίσω βέβαια από την μεγάλη επιτυχία ήταν ο προπονητής Τάκης Φωής.
     Εμείς με την σειρά μας θα ευχηθούμε στην ομάδα του νησιού μας καλή επιτυχία!!!

Για το SportsThea
Βαγγέλης Αναλυτής



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου