Τρίτη, Οκτωβρίου 9

Απειλές, βρισιές, φουσκωτοί στις εκλογές της ΕΠΟ!

Ένα άρθρο από το goldenSnews του εξαίρετου δημοσιογράφου κ. Νίκου Φύριου
ο κ. Νίκος Φύριος

   Οι εκλογές της ΕΠΟ αποτελούν παρελθόν. Η μονομαχία Σαρρή - Γκαγκάτση, έληξε με πανηγυρική νίκη του πρώτου κι από εδώ και μπρος θα δούμε τα πεπραγμένα της νέας διοίκησης.
   Οι νεοεκλεγέντες θα συγκροτηθούν σε σώμα την προσεχή Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή θα εμφανιστούν για πρώτη φορά σε αγώνα της Εθνικής μας στο Γ. Καραϊσκάκης κόντρα στη Βοσνία. Ένα ματς κρίσιμο για την Εθνική μας, αφού η Βοσνία έχει ισχυρή ομάδα, ένα ματς που η UEFA χαρακτήρισε υψηλού κινδύνου κι έχει ορίσει και παρατηρητή ασφαλείας. 
 Χθες έγιναν οι συμπληρωματικές αρχαιρεσίες για 4 αναπληρωματικούς κι εξελέγησαν ο Γ. Παπατζίμας ( 31 ψήφους ), ο Κ. Χολέβας ( 30 ) ο Μπάμπης Παπαθανασίου ( 29 ) και ο Θαν. Τρομπούκης ( 24 ).
   Καμία ψήφο δεν πήρε ο Αχαιός Θαν. Πλώτας, μία ο Ηρακλειώτης  Γ. Βοζικάκης, 3 ο Μαν. Παλάσκας από την Καρδίτσα, 5 ο Κ. Μότσης , ο δημοσιογράφος πρόεδρος της Ένωσης του beach socce, 6 ο Δ. Γιαρένης και 7 ο Σπ. Τατσιόπουλος από την Άρτα που κατατροπώθηκε από τον συμπατριώτη του Θαν. Τρομπούκη.
Γ. Σταράκης
 Από χθες όμως είχαν εξασφαλίσει την εκλογή τους  ο Χρ. Καραβασίλης 39 (πρόεδρος ΕΠΣ Έβρου), Ανδρ. Προβατάς 37 (πρόεδρος ΕΠΣ Καρδίτσας), Σταύρος Ψαρόπουλος 36 (πρόεδρος ΕΠΣ Λέσβου), Γιαν. Παππάς 35 (πρόεδρος ΕΠΣ Θεσπρωτίας), Ν. Βακάλης 34,  Μιχ. Τσιχριτζής 33 (πρόεδρος ΕΠΣ Κορίνθου), Κ. Ξανθός, Μαρίνος 31 (πρόεδρος ΕΠΣ Ζακύνθου), Γ. Σταράκης 31 (πρόεδρος ΕΠΣ Ρεθύμνου) , Αντ. Παπαπετρίδης - Κανάρης 31 (πρόεδρος ΕΠΣ Πιερίας), Γ. Κοσματόπουλος 30 (πρόεδρος ΕΠΣ Γρεβενών) και Γιαν. Αποστολόπουλος 29 (πρόεδρος ΕΠΣ Αργολίδας). 
    Αυτά είναι τα τυπικά, που θα ολοκληρωθούν με κλήρωση μεταξύ των  Μαρίνου, Σταράκη και Παπαπετρίδη, για να επιλεγεί ο ένας εξ αυτών που θα έχει δικαίωμα να παρακολουθεί και να παρίσταται στις συνεδριάσεις του ΔΣ.
   Στο μεταξύ έγιναν πολλά και περίεργα, όπως για παράδειγμα πολλές πιέσεις  από τον Γκαγκάτση τόσο σε πρώην φίλους του προέδρους, όσο και προς υπαλλήλους της ΕΠΟ . Οι πιέσεις αφορούσαν κυρίως να πάρει ψήφο ο ίδιος ώστε να εκλεγεί πρόεδρος.    Τα αποτελέσματα είναι γνωστά, αφού σε όσους απευθύνθηκε του γύρισαν τη πλάτη, κι έμεινε στις 20 ψήφους !
   Είχαμε όμως και απειλές και πιέσεις από φουσκωτούς σε προέδρους όπως τον πρόεδρο της ΕΠΣ Πιερίας Αντ. Παπαπετρίδη - Κανάρη, που απείλησαν και την ζωή του, αλλά και της οικογένειας του, χωρίς να σεβαστούν ότι είναι φρέσκο εγχειρισμένος. Οι φουσκωτοί που τον επισκέφτηκαν στο κατάστημα του στην Κατερίνη, έκαναν αναφορά σωματείου του Βορρά, δηλαδή πως κινήθηκαν εναντίον του γιατί πούλησε το σωματείο τους και προσεταιρίστηκε τον Σαρρή που όπως του είπαν στηρίζεται από τον Ολυμπιακό. Να αναφέρω πως ο Παπαπετρίδης υποστηρίζει τον Άρη Θεσσαλονίκης.
  Μια άλλη περίπτωση με πρωταγωνιστές φουσκωτούς αφορά τον πρόεδρο της ΕΠΣ Γρεβενών που του πέταξαν δύο φακέλους με χρήματα ( 30.000 ευρώ ) , που αναγκάστηκε να τα μαζέψει και να καταγγείλει αρμοδίως το γεγονός. 
  Στη ΓΣ εμφανίστηκαν πολλοί φουσκωτοί, με μαύρα κοστούμια , που κυκλοφορούσαν προκλητικά και συμπεριφερόντουσαν άκομψα. Δύο από αυτούς συνόδευαν τον Σαρρή μέχρι και τις τουαλέτες. Επίσης στην είσοδο της αίθουσα της ΓΣ στεκόντουσαν αρκετοί και έφτασαν στο σημείο να κάνουν και έλεγχο στους εισερχόμενους. 
     Δεν ξέρω προς τι έγινε αυτή η κινητοποίηση, αλλά για κάποιον που δεν γνώριζε τα γεγονότα θα νόμιζε πως είχε εκδήλωση κάποιο νυκτερινό κέντρο.
     Για το ποδόσφαιρο τέτοιες εικόνες αποτελούν ντροπή. Ακόμη κι αν απαιτούνταν τέτοια βοήθεια, θα έπρεπε να ήταν πολύ διακριτική η παρουσία των φουσκωτών και ας έβαζαν και κάποιο ανοιχτόχρωμο κοστούμι, για να μη φαινόντουσαν πως ήταν ομάδα δράσης. 
Γ. Σαρρής
   Αν το ποδόσφαιρο έφτασε στο σημείο να κινδυνεύει τόσο πολύ και να απαιτείται παρουσία μπράβων στις εκδηλώσεις του, τότε ο κόσμος δεν θα γυρίσει στα γήπεδα και το άθλημα θα απαξιωθεί. Αλίμονο να κινδυνεύουν ζωές επειδή αποφάσισαν να ασχοληθούν με τα διοικητικά του ποδοσφαίρου.   Προτιμότερο θα ήταν να καταγγελθούν όλες οι πληροφορίες σε έναν αρμόδιο εισαγγελέα και κάποια υπηρεσία, παρά να γίνει αυτό το αίσχος.
   Ποιος αλήθεια νιώθει υπερήφανος για την παρουσία μπράβων.
   Και ποιοι είναι αυτοί που απειλούν να κακοποιήσουν παράγοντες του ποδοσφαίρου;
   Είναι Ελλάδα αυτή, η βρισκόμαστε κάπου αλλού.....
  Πρέπει να ντρέπονται, αυτοί που απείλησαν, αλλά κι αυτοί που δεν ήξεραν να οργανώσουν την άμυνα τους. 
    Κλείνοντας να σημειώσω πως βρέθηκαν δύο ψηφοδέλτια άκυρα, στη ψηφοφορία των μελών για το ΔΣ. Το ένα είχε μόνο 13 ψήφους και ήταν της παράταξης Γκαγκάτση και το άλλο είχε λιγότερους από τους επιβαλλόμενους σταυρούς για τα τακτικά μέλη της  εξελεγκτικής επιτροπής.
Ευχαριστούμε τον κ. Ν. Φύριο για την 
αδειοδότηση αυτής της ανάρτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου