Πέμπτη, Οκτωβρίου 11

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ Ν. ΦΥΡΙΟΥ


Επιτέλους η ΕΠΟ αλλάζει εικόνα !

Νίκος Φύριος
Λένε πως η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται.
Ε, λοιπόν στην ΕΠΟ με το καλημέρα φάνηκε πως αλλάζουν τα πράγματα και οδηγούμαστε σε ένα νέο μοντέλο διοίκησης, με νέα πρόσωπα σε καίριες θέσεις.
Όσοι πίστευαν πως ο νέος πρόεδρος Γ. Σαρρής, θα έπαιζε το ρόλο της γλάστρας και του φερέφωνου, αρχίζουν να αλλάζουν γνώμη και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω, θα δούμε πολλά νέα και πρωτοποριακά να συμβαίνουν σε ένα χώρο που επί χρόνια έμοιαζε σαν απολιθωμένος. 
Σήμερα συνεδρίασε για πρώτη φορά το νεοεκλεγέν συμβούλιο αλλά δεν συγκροτήθηκε πλήρως σε σώμα. Απλά σήμερα συγκροτήθηκε το προεδρείο και την προσεχή Τετάρτη που θα γίνει νέα συνεδρίαση, θα τοποθετηθούν και οι πρόεδροι των επιτροπών. 
Ο νέος πρόεδρος λοιπόν μας εξέπληξε ευχάριστα με τη σύνθεση του Προεδρείου, όπου αναπληρωτής πρόεδρος τοποθετήθηκε ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου πρόεδρος της ΕΠΣ Εύβοιας και Β' αντιπρόεδρος τοποθετήθηκε ο γιατρός Γ. Βούρβαχης πρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων, ενώ Γ' αντιπρόεδρος ο Δαμιανός ( Μάνος ) Γαβριηλίδης πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης. Την θέση του Α' αντιπροέδρου καταλαμβάνει πάντα ο εκάστοτε πρόεδρος της  Super League  και στη προκειμένη περίπτωση ο Γιάννης Μόραλης. Ταμίας τοποθετήθηκε ο Βαγγέλης Τοπολιάτης πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας και αναπληρωτής ταμίας ο Κώστας Γκίτσιος πρόεδρος της ΕΠΣ Καστοριάς.
Τώρα τι σημαίνουν όλα αυτά. 
Με δυο λόγια πως η ΕΠΟ αλλάζει εικόνα και βγαίνει έξω από τα καθιερωμένα πλάνα, καθώς τις θέσεις κλειδιά κατέλαβαν νέοι και άφθαρτοι παράγοντες.
Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ
Γιάννης Παπακωνσταντίνου
Ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου, επιχειρηματίας από την Εύβοια και κουμπάρος του Γ. Σαρρή, θα μπορεί να τον αναπληρώνει ανά πάσα στιγμή χωρίς να είναι υποχρεωμένος ο πρόεδρος να βρίσκεται επί καθημερινής βάσεως στο γραφείο του. Και καθώς οι δύο παράγοντες έχουν άριστη και συγγενική πλέον σχέση, η συνεργασία τους αναμένεται να είναι η καλύτερη δυνατή.
Ο Γιάννης Οικονομίδης που επί σειρά ετών ήταν γενικός γραμματέας και εσχάτως αναπληρωτής πρόεδρος στην ΕΠΟ, μένει στα αζήτητα. Ενδεχόμενα να πληρώνει την επιπολαιότητα του να προσεταιριστεί αρχικά τον Βασίλη Γκαγκάτση και να επιστρέψει στο ...μαντρί την τελευταία στιγμή. Πως να εμπιστευτείς όμως έναν παράγοντα που στη πιο κρίσιμη στιγμή σε πουλάει για να ξαναγυρίσει αργότερα μεταμελημένος.....
Ο Γιώργος Γκιρτζίκης, ήταν τα τελευταία περίπου 10 χρόνια ταμίας της ΕΠΟ, αλλά επαφή με το λογιστήριο είχε μόνο όταν ερχόταν στην Αθήνα για συνεδριάσεις του ΔΣ ή για κάποιον άλλο λόγο κάτι που δεν γινόταν συχνά. 
Ο Νίκος Ανασόπουλος που κατείχε τη θέση του Γ' αντιπροέδρου εξωστρακίστηκε κι ας προέρχεται από μεγάλη Ένωση όπως είναι αυτή του Πειραιά, ενώ θέση στο προεδρείο δεν πήρε ούτε ο πρόεδρος της  ΕΠΣ Αθηνών Παναγιώτης Δημητρίου.
Εκτός προεδρείου έμεινε και ο Αριστείδης Σταθόπουλος, πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας , που όπως έλεγαν προεκλογικά ήταν ο ιθύνων νους της παράταξης, αλλά μάλλον λάθος θα είχαν κάνει όσοι ισχυριζόντουσαν κάτι τέτοιο. Γιατί δεν μπορεί να είσαι ιθύνων νους και να μένεις εκτός νυμφώνος.
Ο νέος πρόεδρος θέλει με αυτό το τρόπο προφανώς να δείξει πως δεν φοβάται τις κόντρες και πως έχει διάθεση να διοικήσει με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. 
Για τη θέση του γραμματέα δεν ανέφερα τίποτε, γιατί ως εκτελεστικός γραμματέας με τα νέα δεδομένα ήταν και παρέμεινε ο διοικητικός υπάλληλος της Ομοσπονδίας Παυσανίας Παπανικολάου, που μέχρι στιγμής έχει πετύχει στο έργο του.
Ο ταμίας της ΕΠΟ
Βαγ. Τοπολιάτης
Μετά από αυτές τις κινήσεις απομένει την προσεχή Τετάρτη να δούμε και τις υπόλοιπες στη κατανομή αξιωμάτων με ανάθεση επιτροπών , με κυριότερες αυτές της Διαιτησίας, Τεχνικής Επιτροπής και Κυπέλλου. 
Αξίζει να αναφέρω πως ο Β αντιπρόεδρος Γ. Βούρβαχης είναι ένας έμπειρος παράγοντας που στο παρελθόν ήταν πάλι μέλος του ΔΣ και είναι τουλάχιστον για 20 χρόνια πρόεδρος στην ΕΠΣ Χανίων.
Ο Ταμίας Βαγγέλης Τοπολιάτης είναι κι αυτός έμπειρος παράγοντας θεωρείται από τους πλέον εργατικούς και μεθοδικούς και γνώστης όλων των θεμάτων, ιδανικός θα έλεγα για την νευραλγική θέση του ταμία. 
Αυτός πάντως που αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στα διοικητικά όπως εξελίχθηκε η κατάσταση είναι ο αναπληρωτής πρόεδρος Γιάννης Παπακωνσταντίνου, άνθρωπος χαμηλών τόνων, που κατάφερε να νοικοκυρέψει την Ένωση του και που ξέρει να επιτυγχάνει τους στόχους του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου