Πέμπτη, Οκτωβρίου 4

ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΗΝ ΗΤΤΑ

ΚΡΙΜΑ...... ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΘΡΥΛΟΣ
   Η Άρσεναλ επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 3-1, στο «Emirates» και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» παρέμειναν χωρίς βαθμό στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Μήτρογλου πέτυχε το γκολ των «ερυθρόλευκων».
   Την ενδέκατη ήττα του σε αγγλικό έδαφος γνώρισε ο Ολυμπιακός από την Άρσεναλ, στο «Emirates» με 3-1. Οι «ερυθρόλευκοι», έπιασαν υψηλή απόδοση κατά διαστήματα και ισοφάρισαν προσωρινά σε 1-1, με τον Μήτρογλου, ωστόσο οι Ποντόλσκι και Ράμσεϊ δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα και χάρισαν τη νίκη στους Άγγλους.
    Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...   Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε ιδανικά για τον Ολυμπιακό, καθώς οι παίκτες της Άρσεναλ έδειξαν από την πρώτη στιγμή τα... δόντια τους στους αντίστοιχους των «ερυθρόλευκων». Οι Άγγλοι πήραν από την αρχή της αναμέτρησης τα ηνία του αγώνα και υποχρέωσαν την ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ σε... ρόλο θεατή.
   Παρ' όλα αυτά δεν κατάφεραν ν' απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Μέγιερι, κάτι το οποίο έκανε αργότερα (35') για λογαριασμό των Πειραιωτών ο 
Μασάντο.

   Με τη συμπλήρωση του ημιώρου ο Ολυμπιακός ανέβασε για τα καλά την απόδοσή του και προσπάθησε με οργανωμένες επιθέσεις κυρίως από τα πλάγια να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το γκολ.
   Δυστυχώς για τους ίδιους, η Άρσεναλ κατάφερε – σε μια φάση που μόνο γκολ δεν «μύριζε» - 
να πάρει κεφάλι στο σκορ, με σουτ του Ζερβίνιο στο 42'. Ο Μήτρογλου τρία λεπτά αργότερα (45+'), έφερε και πάλι το ματς στα ίσια με απίστευτη, άπιαστη, κεφαλιά, μετά από σέντρα του Γκρέκο. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν στα αποδυτήρια του «Emirates» με το ματς να βρίσκεται σε απόλυτη ισορροπία. Ό,τι καλύτερο, δηλαδή, μπορούσαν να διεκδικήσουν μετά το γκολ του Ιβοριανού, το κατάφεραν...   Το δεύτερο μέρος δεν ξεκίνησε καλά για τον Ολυμπιακό, καθώς μόλις δέκα λεπτά μετά την έναρξή του (56') βρέθηκε και πάλι πίσω στο σκορ, όταν μετά από προσωπική ενέργεια, ο Ζερβίνιο «έσπασε» την μπάλα στον Ποντόλσκι και αυτός από κοντά έγραψε το 2-1.
   Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν ν' αντιδράσουν ωστόσο η κούραση και ο βρεγμένος αγωνιστικός χώρος δεν τους άφησαν πολλά περιθώρια. Κι αν για το δεύτερο ο Ζαρντίμ δεν μπόρεσε να κάνει κάτι, δεν ισχύει και σε ό,τι αφορά στο πρώτο και έτσι αντικατέστησε αρχικά τους Γκρέκο και Ντιακιτέ με τους Αμπντούν και Ιμπαγάσα.
   Mετά την αντικατάσταση του Ντιακιτέ, ο οποίος μόνο σε καλή μέρα δεν βρέθηκε, ο Μανωλάς πέρασε στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Σιόβας, αντίστοιχα, πήρε τη θέση του δίπλα στον Κοντρέρας.
   Στο 80' ο Πορτογάλος έριξε στη μάχη και τον Πάντελιτς, προκειμένου να κλέψει το βαθμό της ισοπαλίας, ωστόσο οι Άγγλοι κατάφεραν όχι μόνο να κρατήσουν τη νίκη,
αλλά να πετύχουν άλλο ένα γκολ με τον Ράμσει στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης (3-1).
ΑΡΣΕΝΑΛ: Μανόνε, Γκιμπς, Βερμάλεν, Κοσιελνί, Τζένκινσον, Αρτέτα, Καθόρλα, Κοκελίν, Ποντόλσκι (80' Ράμσει), Τσάμπερλεϊν (70' Γουόλκοτ), Ζερβίνιο (80' Ζιρού).ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Ντιακιτέ (73' Ιμπαγάσα), Κοντρέρας, Μανωλάς, Χολέμπας, Σιόβας, Μανιάτης, Γκρέκο (67' Αμπντούν), Φουστέρ, Μασάντο (80' Πάντελιτς), Μήτρογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου