Πέμπτη, Οκτωβρίου 4

EUROPA LEAGUE: ΕΔΗΛΩΣΕ ΠΑΡΟΝ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ


Ο ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!!!!! 1-1 ΜΕ ΤΟΤΕΝΑΜ
   Τον πρώτο του βαθμό στο Γιουρόπα Λιγκ πήρε ο Παναθηναϊκός που στάθηκε όρθιος και αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την φορμαρισμένη Τόττεναμ.
   Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ. Στάθηκε όρθιος, αντέδρασε κόντρα σε έναν σπουδαίο αντίπαλο και πήρε τον πρώτου του βαθμό στους ομίλους του Europa League, αφού αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Τόττεναμ. Κάνοντας στο δεύτερο ημίχρονο την καλύτερη του εμφάνιση μέχρι τώρα, ξεπέρασε όχι μόνο το άσχημο κλίμα και την κακή ψυχολογία που υπήρχε, αλλά και το γεγονός ότι βρέθηκε με την... πλάτη στον τοίχο. Αν και δέχθηκε γκολ απ' τους Άγγλους, ισοφάρισε με παλικαρίσιο γκολ του Τοτσέ και κυνήγησε μέχρι το τέλος τη νίκη. Κάτι που αναγνώρισε ο κόσμος του και χειροκρότησε στο τέλος τους πάντες, λίγες μέρες μετά τις έντονες αποδοκιμασίες στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης.
   Οι Πράσινοι βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα, αλλά για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό και πολλές φυσικές δυνάμεις, να κοντράρουν στα ίσια την φορμαρισμένη αγγλική ομάδα. Αν και όλοι τους είχαν ξεγραμμένους και θεωρούσαν βέβαια την ήττα τους και μάλιστα με πολλά γκολ, επειδή η Τόττεναμ προέρχονταν από τον θρίαμβο επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. διέψευσαν τους πάντες. Θύμισαν κάποιες στιγμές τον... Panathinaikos που βλέπαμε παλαιότερα και κέρδισαν πολύ περισσότερα από τον βαθμό που πήραν.
   Κέρδισαν χρόνο, αφού το θετικό αποτέλεσμα θα επαναφέρει την ηρεμία που τόσο έλειψε και θα βοηθήσει να επιστρέψει σιγά-σιγά η αυτοπεποίθηση στους ποδοσφαιριστές, την τεχνική ηγεσία και γενικότερα σε όλο το περιβάλλον της ομάδας. Παράλληλα, όπως διαμορφώθηκε η βαθμολογία του ομίλου, μπορούν να ελπίζουν ακόμα και για την δεύτερη θέση, αφού με εξαίρεση την Τόττεναμ, δικαιούνται να ελπίζουν ότι μπορούν να παλέψουν με Λάτσιο και Μάριμπορ.
Ευρωπαίκό ντεμπούτο για Τριανταφυλλόπουλο
   Ο Πορτογάλος τεχνικός προτίμησε τελικά να μην ρισκάρει την συμμετοχή του Μανουέλ Βελάσκες που προέρχονταν από τραυματισμό και επέλεξε το νεαρό Κώστα Τριανταφυλλόπουλο. Ο 19χρονος στόπερ έκανε έτσι ντεμπούτο και σε ευρωπαίκές διοργανώσεις, μετά από αυτό στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας την περασμένη Κυριακή εναντίον του Αστέρα Τρίπολης. Ήταν ο παρτενέρ του Αντρέ Πίντο στο κέντρο της άμυνας, με τον Γιούρκα Σεϊταρίδη δεξιά και τον Λουκά Βύντρα αριστερα αντί του τιμωρημένου Σπυρόπουλου.
   Στη μεσαία γραμμή υπήρχαν ουσιαστικά τρία αμυντικά χαφ και συγκεκριμένα οι Βιτόλο, Ζέκα, Μαρίνος, με φανερή την πρόθεση του προπονητή των Πρασίνων να ελέγξει τον ρυθμό. Ο Κουίνσι ήταν δεξιά και ο Χριστοδουλόπουλος πίσω απ' τον μοναδικό προωθημένο Τοτσέ πήγαινε περισσότερο αριστερά. Ο Λάζαρος προτιμήθηκε απ' τον Σισοκό, ο οποίος κάθισε στον πάγκο.
   Το σχήμα αυτό μπορεί να εξασφάλιζε περισσότερους παίκτες στη μεσαία γραμμή, αλλά υπήρχαν στιγμές που οι Βιτόλο, Μαρίνος και Ζέκα έχοντας ανασταλτικό ρόλο, μπερδεύονταν και δεν μπορούσαν να συνδυαστούν.    Παράλληλα, η Τόττεναμ με τον Μπέιλ από αριστερά να κάνει δύσκολη την ζωή του Σεϊταρίδη, έκανε επικίνδυνες επιθέσεις και τελικά από εκτέλεση φάουλ προηγήθηκε. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είδε τα προβλήματα και έβαλε στην επανάληψη τον Σισοκό αντί του Μαρίνου. Το σχήμα έγινε ορθολογικό, ανέβασαν την απόδοση τους αρκετοί Πράσινοι, ο Σεϊταρίδης περιόρισε πλέον τον Μπέιλ και τελικά αυτός ήταν που έβγαλε την σπουδαία μπαλιά,. με τον Τοτσέ να την αξιοποιεί και με κίνηση υποδειγματική για σέντερ φορ να ισοφαρίζει.
   Η Τόττεναμ ήταν αυτή που μπήκε δυνατά και αποφασιστικά από το πρώτο λεπτό και πίεσε στην περιοχή του Καρνέζη επιζητώντας το γκολ. Ίσως γι' αυτό ο προπονητής του Τριφυλλιού βλέποντας τα προβλήματα στην ανάπτυξη, σήκωσε από το 15' ακόμα για ζέσταμα τους Σισοκό, Μαυρία και Χουχούμη. Οι Πράσινοι έφτασαν βέβαια στην αντίπαλη περιοχή δυο φορές με τους Σεϊταρίδη, Μαρίνο, αλλά οι τελικές επιλογές τους δεν ήταν οι καλύτερες και δεν ανησύχησαν τον Γιορίς.
   Έβαλε Σισοκό με το ξεκίνημα της επανάληψης
  Οι ΄Αγγλοι ήταν πολύ επικίνδυνοι κυρίως από αριστερά με τον Μπέιλ που περνούσε όποτε ήθελε τον Σεϊταρίδη, αλλά στο 25' ο Καρνέζης πρόλαβε τελευταία στιγμή και απομάκρυνε την παράλληλη σέντρα του και στο 27' μπλόκαρε το σουτ του Λένον. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και στο 30' ο Κουίνσι με εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια έβγαλε κάθετη πάσα στον Χριστοδουλόπουλο, όμως βγήκε έγκαιρα ο Γιορίς και πρόλαβε να μπλοκάρει.    Δυστυχώς στο 35΄ ήρθε το γκολ για τους φιλοξενούμενους, όταν από εκτέλεση φάουλ του Χάντλστόουν, ο αμυντικός Ντόουσον πιο ψηλά απ' όλους με κεφαλιά πέτυχε το 0-1.
   Μάλιστα η Τόττεναμ απείλησε και με δεύτερο γκολ αμέσως μετά, αλλά ο Καρνέζης απέκρουσε εντυπωσιακά τα μακρινά και δυνατά σουτ των Μπέιλ και Χάντλστοουν. Ο Φερέιρα με το ξεκίνημα της επανάληψης έκανε την πρώτη αλλαγή. Ο Ιμπραήμ Σισοκό μπήκε στην θέση του Μαρίνου, προκειμένου να βοηθήσει επιτελικά στην οργάνωση του παιχνιδιού και να περάσει μπαλιές μπροστά. Στο 51' από εντυπωσιακό μπάσιμο του Κουίνσι και παράλληλη σέντρα, ο Ντόουσον παραλίγο αυτή την φορά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του προσπαθώντας ν' αποκρούσει.
   Ισοφάριση με "γκολάρα" του Τοτσέ
   Νέα σημαντική στιγμή για τους Πράσινους στο 55' με τον Σισοκό που μπήκε μόνος του, αλλά οι αμυντικοί τον πρόλαβαν και έδιωξαν σε κόρνερ. Το γκολ που δικαιούνταν ήρθε τελικά στο 77', όταν από φοβερή κάθετη μπαλιά του Σεϊταρίδη, ο Τοτσέ έφυγε στην... πλάτη των αμυντικών και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιορίς ισοφαρίζοντας σε 1-1 και το ΟΑΚΑ... πήρε φωτιά από τους πανηγυρισμούς. Μάλιστα ο Πορτογάλος τεχνικός έβαλε στο ματς και τον Χάρη Μαυρία αντί του Χριστοδουλόπουλου. θέλοντας να "χτυπήσει" το ματς και να πάρει τη νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου