Δευτέρα, Οκτωβρίου 1

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Β. ΜΑΖΑΡΑΚΗ ΣΤΟ SOCCER PLUS


"Στην εποχή της δημιουργίας εμπιστεύομαι τον Γιώργο Σαρρή"

"Στην εποχή της δημιουργίας εμπιστεύομαι τον Γιώργο Σαρρή"
   Μια πολύ σημαντική συνέντευξη έδωσε στην επίσημη ιστοσελίδα Soccer plus και στον Βασ. Ποντικό ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Βαγγέλης Μαζαράκης στην οποία αναφέρει τους λόγους που "συστρατεύθηκε" δίπλα στον Γ. Σαρρή, την διαιτησία, τον Πιλάβιο και πολλά άλλα ενδιαφέροντα γύρω από την "μάχη" των εκλογών της Ομοσπονδίας το προσεχές Σάββατο. 
Ας την διαβάσουμε:
Συνέντευξη στον Βασίλη Ποντικό
Ο Βαγγέλης Μαζαράκης θεωρείται από τα πιο αξιόλογα στελέχη της ΕΠΟ και σύμφωνα με το ρεπορτάζ η στήριξή του διεκδικήθηκε και από τις δύο παρατάξεις.
Μιλώντας στο SoccerPlus, δεν διστάζει να παραδεχτεί ότι συνεργάστηκε με τον Βασίλη Γκαγκάτση και εξηγεί του λόγους για τους οποίους τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας Σαρρή.

- Ήσασταν το μήλο της έριδος μεταξύ των δύο παρατάξεων, γιατί επιλέξατε την παράταξη του κ. Σαρρή;
Γιατί πιστεύω ότι υπάρχουν περιθώρια πολύ σημαντικής αναμόρφωσης του ποδοσφαιρικού χάρτη και γιατί έμαθα να εμπιστεύομαι ανθρώπους που προέρχονται από τα σπλάγχνα του ποδοσφαίρου και έχουν την θέληση να πάνε το ποδόσφαιρο ένα βήμα πιο πέρα. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν πρέπει να αναγνωρίζεται η ιστορία της άλλης πλευράς. Άλλωστε, υπήρξα συνεργάτης και του Βασίλη Γκαγκάτση.
- Βάσει όσων έχουν ανακοινωθεί η παράταξη του κ Σαρρή έχει το προβάδισμα. Πιστεύετε ότι θα το διατηρήσει στο έως στο τέλος;
Πιστεύω ότι θα αυξήσει τη διαφορά και ότι είναι αδιαφιλονίκητα η ηγέτιδα παράταξη αφού σε αυτήν συνυπάρχουν οι παλαιότεροι με τους νεότερους προέδρους Ενώσεων. Δηλαδή και η πείρα και ο ενθουσιασμός.

- Είστε αυτές τις μέρες αναπληρωτής πρόεδρος στην ΚΕΔ. Θέλετε να συνεχίσετε ή όχι;
Η διαιτησία είναι σαν το κάρβουνο αναμμένο που σε λερώνει. Δεν θα επιλέξω εγώ που θα προσφέρω τις υπηρεσίες μου. Όπως πάντα, όπου μου ζητηθεί θα αποδεχτώ να βοηθήσω. Η διαιτησία πάντως δεν είναι στόχος μου. 
- Πιστεύετε ότι σε περίπτωση που βγει η παράταξη Σαρρή θα είναι μια συνέχεια της διοίκησης Πιλάβιου ή θα έχουμε αλλάγες;
Συνέχεια της διοίκησης Πιλάβιου εν πολλοίς θα είναι, αφού παρά πολλά πρόσωπα που είναι με την παράταξη αυτή ήταν και με διάφορους τρόπους συνεργαζόμενα με τον κ. Πιλάβιο. Λέω, λοιπόν, ότι προφανώς επειδή έγιναν και λάθη αν βελτιωθούν δεν θα ήταν άσκοπο στην κεντρική ιδέα το Δ.Σ να πορευτεί στις γραμμές της προηγούμενης διοίκησης αρκεί να μην γίνουν ίδια λάθη. Εγώ προσωπικά θεωρώ πολύ επιτυχημένο τον Πιλάβιο και πιστεύω ότι αν το ποδόσφαιρο τον αφήσει θα έχει χάσει το ποδόσφαιρο και όχι ο Πιλάβιος.
Γιατί πρέπει οι Ενώσεις να εμπιστευτούν τον κ. Σαρρή; Tι θα αλλάξει στη λειτουργία της ΕΠΟ και τι στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα;
Η λειτουργία του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν θα την αλλάξει μόνο ο Σαρρής. Θα την αλλάξουμε εμείς όλοι μαζί. Την επομένη των εκλογών θα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Ό,τι λοιπόν θα πρέπει να αλλάξει θα πρέπει να το αλλάξουμε όλοι μαζί. Οι Ενώσεις έχουν γνώση της παρουσίας των υποψήφιων προέδρων στο ποδόσφαιρο. Μπορούν μόνες τους χωρίς καθοδηγήσεις να επιλέξουν ποιος μπορεί καλύτερα.
Οι εποχές είναι άλλες, επί εποχής Γκαγκάτση είχαμε έναν διαρκή πόλεμο με την πολιτεία. Θεωρώ ότι σε αυτό τον πόλεμο πρόσφερα και εγώ και όλοι μας όσο μπορούσε ο καθένας από εμάς.
Τώρα είναι η εποχή της δημιουργίας. Πρέπει να συμπαρασύρουμε και να φτιάξουμε πράγματα. Εμπιστεύομαι τον γιατρό Γιώργο Σαρρή γιατί πιστεύω πως μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτό και βέβαια θα στρατευτώ σε όποιο πόστο μου ζητήσει, ή και αν ακόμη δεν μου ζητήσει τίποτα, θα στρατευτώ στην προσπάθεια να αλλάξουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν δεν το καταφέρουμε, την ευθύνη θα την έχουμε όλοι μας. Μετά τον Πιλάβιο μας προκύπτει άλλη μια ευκαιρία και ελπίζω να την αξιοποιήσουμε.
Ποιος είναι ο Βαγγέλης Μαζαράκης…

- Είναι πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. από τον Αύγουστο του 2000 μέχρι σήμερα, Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΥ Α.Ο. στην επανίδρυσή του το 1980, Ιδρυτικό μέλος του Α.Ο. ΙΟΝΙΚΟΥ ΤΟ 2000 και ιδρυτικό μέλος του Σ.Δ.Π.Κ.Ι.
- Υπήρξε Γενικός Γραμματέας του Σ.Δ.Π. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ και ΙΘΑΚΗΣ, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σ.Δ.Π.Κ.Ι. από το 1982 και για 18 χρόνια, Διαιτητής ποδοσφαίρου. Αγωνίσθηκε στην Α' Εθνική κατηγορία και σε διεθνείς αγώνες ποδοσφαίρου, Γεν. Γραμματέας του Ε.Α.Κ. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ,
- Υπήρξε Καθηγητής Διαιτησίας Ποδοσφαίρου από το 1996
- Υπήρξε Παρατηρητής Διαιτησίας αγώνων Α' Εθνικής, Παρατηρητής Διαιτησίας της UEFA, Μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της Ε.Π.Ο., Πρόεδρος της Ε.Π.Ε.Π. (Επιτροπή Παρατηρητών Εθνικών Πρωταθλημάτων)/Ε.Π.Ο., Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ε.Ο.Δ./Ε.Π.Ο., Μέλος της Επιτροπής της Ε.Π.Ο. για την σύνταξη του Κανονισμού, Διαιτησίας σε συνεργασία με την Ο.Δ.Π.Ε., Μέλος της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο., Έφορος της Εθνικής Ομάδος των Ελπίδων.
- Έχει τιμηθεί από το Δήμο Αργοστολίου και από Συνδέσμους Διαιτητών, την Ο.Δ.Π.Ε., την Ε.Π.Ο. και Ενώσεις για την προσφορά του στην Ελληνική Διαιτησία
- Είναι από το 2008 μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ. Eκπρόσωπος της ΕΠΟ στο Δ.Σ της Football League και υπεύθυνος για την Ενωση Beach Soccer.

- Είναι παρατηρητής αγώνων της UEFA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου