Κυριακή, Φεβρουαρίου 7

Πήρε το ντέρμπι με την Σάμη 2-1 η Εικοσιμία και διατήρησε το +4


Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ  1-2
                                   
Νίκη  που δίνει πρωτιά η Εικοσιμία..... Δυσκολεύει την 4αδα η Σάμη
Ντέρμπι ήταν το σημερινό παιχνίδι των Φαρακλάτων, παρά τις πολλές απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών της Σάμης.
Σήμερα το απόγευμα λοιπόν, στα Φαρακλάτα η πρωτοπόρος Εικοσιμία έκανε το μεγαλύτερο φετινό της «βήμα» για την κατάκτηση της πρωτιάς μετά τη νίκη της με σκορ 2-1.
Η ομάδα του Δ. Ζησιμάτου με αυτό το αποτέλεσμα ξεπέρασε με τον καλύτερο τρόπο, την εντός έδρας ήττα της περασμένης αγωνιστικής από τον Παλληξουριακό, με τα χαμόγελα να επιστρέφουν και πάλι στην ομάδα του.
Το περιμέναμε ένα μεγάλο ντέρμπι και τελικά έτσι αποδείχθηκε. Οι γηπεδούχοι με πολλές αλλαγές στη σύνθεση τους, χωρίς τερματοφύλακα και με λύση ανάγκης σε αυτή την θέση, έναν παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, τον εξαιρετικό Β. Μιχαλάτο, πάλεψαν και ήταν τουλάχιστον ανταγωνιστικοί, απέναντι σε έναν τόσο δυνατό αντίπαλο, όπως είναι η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος. Στο τέλος όμως ήρθε μια ήττα που σίγουρα αφαιρεί αρκετές από τις πιθανότητες τους για 4αδα!
Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι, χωρίς να πολυενδιαφέρονται για το σχήμα που κατέβασε ο αντίπαλος τους, μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, πίεσαν, είχαν περισσότερη την κατοχή και τον έλεγχο, φτάνοντας τελικά σε μια ακόμη νίκη, έστω και με πολύ άγχος, με σκορ 2-1. Μια νίκη που τους κάνει φαβορί για την κατάληψη της 1ης θέσης της τελικής κατάταξης!
Στην αρχή οι φιλοξενούμενοι, ήταν όπως είπαμε παραπάνω καλύτεροι, και πέτυχαν πολύ γρήγορα το 0-1. Στη συνέχεια μάλιστα δημιούργησαν κάποιες καλές ευκαιρίες. Από το μισάωρο και μετά την ισοφάριση και το 1-1, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και απείλησαν σε δυο περιπτώσεις από στημένα.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα δεν άλλαξε, οι φιλοξενούμενοι είχαν μια μικρή υπεροχή, αλλά δεν μπορούσαν να μπουν στην περιοχή του Μιχαλάτου και να απειλήσουν.
Αυτό σε κάποιες περιπτώσεις έγινε με στημένα, μέχρι που ήρθε το δεύτερο γκολ στο 85’ και το τελικό 1-2.
Γενικότερα το παιχνίδι μπορεί να μην είχε σπουδαίο θέαμα, είχε όμως πάθος, δύναμη και πολύ αγωνία. Στοιχεία δηλαδή που το έκαναν ντέρμπι προειδοποιώντας μας, για το τι αναμένεται να παρακολουθήσουμε στον μεγάλο ημιτελικό για το κύπελλο την Πέμπτη ξανά μεταξύ των δυο ομάδων.
Φάσεις και γκολ
Ακριβώς με την συμπλήρωση του 2’ ο Μπούσι θα εκτελέσει ένα φάουλ από αριστερά, αρκετά μέτρα μακριά από την περιοχή των γηπεδούχων και η μπάλα θα καταλήξει στα δίχτυα, παρά την προσπάθεια του Β. Μιχαλάτου δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα από τη Λειβαθώ με σκορ 0-1.
Στο 15’ ο Κορσιάνος με μια κούρσα από αριστερά, θα μπει περιοχή και θα πλασάρει στην κίνηση, όμως ο Μιχαλάτος θα αποκρούσει με τα πόδια και στη συνέχεια θα απομακρύνουν οι αμυντικοί του.
Ο Κορσιάνος και πάλι στο 18’ θα βρει μέσα στην περιοχή και δεξιά τον Τανουσάι, με τον νεαρό ποδοσφαιριστή της Εικοσιμίας, από καλή θέση να σουτάρει ψηλά άουτ σπαταλώντας μια πολύ καλή ευκαιρία για το 0-2.
Νέα κάθετη πάσα του Κορσιάνου στο 24’ στον Αντωνάτο που τον βγάζει απέναντι από τον Μιχαλάτο, αυτός θα σουτάρει αλλά η μπάλα κάπου κοντράρει και φεύγει κόρνερ.
Και ενώ οι φιλοξενούμενοι έχαναν τις ευκαιρίες στο 32’ η Σάμη θα φέρει το παιχνίδι στα ίσια και στο 1-1.
Συγκεκριμένα ο Νικολοβιένης εκτελεί το κόρνερ από δεξιά η μπάλα στην μικρή περιοχή, ο Κοσμάτος θα πιάσει την κεφαλιά, η μπάλα φτάνει στον Ν. Μωραίτη στο β’ δοκάρι, αυτός θα πιάσει ένα εντυπωσιακό ανάποδο «ψαλίδι» και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Γιαννά
Στο 38’ ο Περιβολάρης θα εκτελέσει το φάουλ από αριστερά με πολύ φάλτσο, αλλά ο Γιαννάς θα διώξει εντυπωσιακά την μπάλα κόρνερ πάνω από την εστία του.
Ένα νέο φάουλ για τους γηπεδούχους, αυτή την φορά εκτελεσμένο από τον Κοσμάτο στο 38’, λίγο έξω από την περιοχή, θα στείλει την μπάλα άουτ, πάνω από τα δοκάρια του Γιαννά.
Έτσι το 1-1 θα διατηρηθεί και θα είναι το σκορ του πρώτου 45λεπτου.
Στην επανάληψη και ιδιαίτερα στην αρχή το θέαμα δεν θα καλό.
Υπήρξαν διαμαρτυρίες ένθεν και ένθεν για πέναλτι σε δυο φάσεις που δεν έδειξαν παράβαση και ο διαιτητής έδωσε συνέχεια.
Η πρώτη στο 49’ σε μια διεκδίκηση της μπάλας στην περιοχή, ο Τανουσάι βρέθηκε στο «χόρτο» και στο 56’ σε μια ίδια φάση στην αντίπαλη περιοχή και σε μια διεκδίκηση της μπάλας ανάμεσα σε Ντουκάι-Περιβολάρη ο δεύτερος θα βρεθεί και αυτός «κάτω».
Ο Κοσμάτος στο 62’ εκτελεί το φάουλ από αριστερά για να πέσει ο Γιαννάς και εντυπωσιακά να διώξει την μπάλα σε κόρνερ στην αριστερή του γωνία.
Ένα επίσης φάουλ του Μπούσι στο 66’ από αριστερά, κάτι σαν κόρνερ, θα αναγκάσει τον καταπληκτικό Β. Μιχαλάτο να σηκωθεί και με τα ακροδάχτυλα του να πετάξει την μπάλα πάνω από την εστία του κόρνερ.
Στο 81’ ο Μπούσι εκτελεί το φάουλ και πάλι από αριστερά, η μπάλα στην περιοχή, με τον Χρηστάτο από καλή θέση, να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα άουτ, πάνω από την εστία του Μιχαλάτου.
Και ενώ φαινόταν πολύ ορατό το «Χ», ο νεαρός Γρηγοράτος, που είχε περάσει λίγο νωρίτερα στο ματς, θα συνεργαστεί άψογα με τον Κορσιάνο από δεξιά, ο τελευταίος θα μπει στην περιοχή και θα γυρίσει παράλληλα την μπάλα στο ύψος του πέναλτι στον  Ντουκάι, ο οποίος με σουτ στην κίνηση θα την στείλει στα δίχτυα για το 2-1 της ομάδας του, μέσα σε πανηγυρισμούς.
Ένα γκολ που μπορεί να αποδειχθεί «χρυσό» για την πρωτιά της ομάδας του!
Χωρίς κάποια άλλη φάση ολοκληρώθηκε το παιχνίδι που βρήκε τους γηπεδούχους σταθερά στην 1η θέση με διαφορά 4 βαθμών από Α.Ε.Κ. – Παλληξουριακό και την Σάμη στην 4η θέση ισόβαθμη του Παγκεφαλληνιακού και έναν αγώνα παραπάνω!
Διαιτητής ο κ. Ε. Θανάσης με βοηθούς τους κ.κ. Π. Κομητόπουλο και Γ. Γασπαράτο.
Οι συνθέσεις
Σάμη:(Μ. Τριανταφυλλίδης), Μιχαλάτος, Ποταμιάνος, Καππάτος, Βιτωράτος, Κοσμάτος, Μωραίτης Ν., Μινέτος (65’ λ.τ. Μιχαλίτσης Μ.) Νικολοβιένης, Γιαννάτος, περιβολάρης, Καλιβωκάς Γ. (75’ Αμούργης Αρ.).
Εικοσιμία.:(Δ. Ζησιμάτος), Γιαννάς, Πολλάτος Διον. (50’ Χρηστάτος), Ψάλτης, Τανουσάι (84’ Γρηγοράτος), Αποστολάτος, Κορσιάνος, Μπούσι, Πολλάτος Αλ., Στεφανάτος, Γερασιμάτος, Αντωνάτος (50’ Ντουκάι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου