Παρασκευή, Φεβρουαρίου 26

Η Pre game της 17ης αγωνιστικής του τοπικού πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας



Με τους αγώνες του Σαββατοκύριακου, συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας και την 17η αγωνιστική, στην προτελευταία στροφή του. Η κορυφή παρέμεινε η ίδια, αφού τα αποτελέσματα δεν επηρέασαν την σειρά κατάταξης. Η Εικοσιμία διατήρησε το +1 και όλα για την πρωτιά στη συνέχεια, θα εξαρτηθούν από την ίδια.
Στην ουρά, εκτός ενός μεγάλου θαύματος, ο Πυλαριακός αποχαιρέτησε την Α' κατηγορία, μετά την ήττα του 1-2 από τον Οδυσσέα στα Φαρακλάτα.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κάποια σημαντικά παιχνίδια, για την κορυφή. Αυτά με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι κυρίως των Κεραμειών και της Ιθάκης. 
Με στόχο την διατήρηση της πρωτιάς και το +1η Εικοσιμία απέναντι στα Διλινάτα
Συγκεκριμένα στις Κεραμειές οι πρωτοπόροι  της Εικοσιμίας, τυπικά φιλοξενούνται από τα Διλινάτα που δεν αστειεύονται... Ρωτήστε και τη Σάμη και η Α.Ε.Κ. από τον επικίνδυνο Παγκεφαλληνιακό που παλεύει για το όνειρο!
Στην Ιθάκη η Σάμη μετά την γκέλα από τα Διλινάτα με νίκη κλείνει θέση στην 4αδα.
Η πρωτοπόρος Εικοσιμία, τυπικά φιλοξενούμενη των Διλινάτων στις Κεραμειές θέλει νίκη που θα την φέρει μια ανάσα από την πρώτη θέση. Τα Διλινάτα, όπως και στο παιχνίδι με τη Σάμη έδειξαν ότι δεν... παίζουν και αν δεν τα σεβαστείς είναι σίγουρο ότι θα σε πληγώσουν..... Για αυτό προσοχή!
Η κυπελλούχος Α.Ε. Κεφαλονιάς, θα παίξει στο ίδιο γήπεδο φιλοξενούμενη και αυτή του δυνατού και πάντα επικίνδυνου Παγκεφαλληνιακού. Και οι δυο θέλουν νίκη. 
Οι μεν γηπεδούχοι για να διεκδικήσουν την όποια πιθανότητα υπάρχει να οδηγηθούν στην 4αδα και αν είναι και ευνοϊκό το αποτέλεσμα της Ιθάκης, τότε ίσως γίνει δική τους. 
Οι κυπελλούχοι θέλουν μόνο νίκη για να διατηρήσουν την δεύτερη θέση, αλλά και να παλέψουν μέχρι τέλους, μήπως ευνοηθούν από τα άλλα αποτελέσματα και κλέψουν ακόμη και την πρωτιά.
Ο "αυτοκόλλητος" της εδώ και πολύ καιρό στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα Παλληξουριακός, έχει ένα εύκολο απόγευμα στον Άγιο Αντώνη με αντίπαλο τον ουραγό Πυλαριακό και θα περιμένει τα άλλα αποτελέσματα να δει σε πια θέση θα βρίσκεται μετά από 17 αγώνες.
Η Σάμη, μετά τη μεγάλη γκέλα της προηγούμενης αγωνιστικής στην έδρα της με αντίπαλο τα Διλινάτα, ταξιδεύει στην Ιθάκη για το παιχνίδι της με την Πρόοδο και την πλάτη στον τοίχο, αφού ένα νέο άσχημο αποτέλεσμα θα την φέρει σε δύσκολη θέση, ιδιαίτερα αν πάρει, έστω και έναν βαθμό ο Παγκέ.

Τέλος στο παιχνίδι που θα ανοίξει την αγωνιστική, τα Φωκάτα φιλοξενούν στις Κεραμειές τον Οδυσσέα Ιθάκης και θέλουν τουλάχιστον 1 βαθμό για να σωθούν και μαθηματικά, ανεξάρτητα τι θα κάνει στη συνέχεια ο Πυλαριακός. Οι φιλοξενούμενοι έχουν εξασφαλιστεί από την προηγούμενη αγωνιστική!
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδα
Αγώνες
Τέρματα
Βαθμοί
1.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
16
30 - 12
38
2.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
16
28 - 04
37
-.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
16
42 - 09
37
4.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
16
26 - 12
27
-.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
16
37 - 17
27
6.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
16
16 - 21
17
7.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
16
21 - 26
15
-.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
16
20 - 49
15
9.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
16
19 - 48
10
10.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
16
09 - 50
05
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο  27-2-2016 ώρα:  11:15
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Φωκάτα - Π.Α.Ο. Οδυσσέας
Μαγουλάς
Σπύρος
Καπογιαννόπουλος Ι. 
Μασταγκά Μ.

2.

Σάββατο   27-2-2016 ώρα:  12:00
Δημοτικό Ιθάκης
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης - Α.Ο. Σάμης

Μενεγάτος
Ελευθέριος

Χρηστάτος Σπ.
Βλάχου Κ. 

3.

Σάββατο  27-2-2016 ώρα:  15:30
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Διλινάτα - Α.Ο. Εικοσιμίας

Κομητόπουλος
Παναγής

Μαγουλάς Σπ.
Αβάζαρος Χρ.

4.

Κυριακή  28-2-2016 ώρα:  15:30
Δημοτικό Κεραμειών
Παγκεφαλληνιακός - Α.Ε. Κεφαλονιάς

Γασπαράτος
Γεώργιος

Μαγουλάς Σπ.
Μασταγκά Μ.

5.

Κυριακή   28-2-2016 ώρα:  15:30
Δημοτικό Αγίου Αντωνίου
Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Π.Σ. Πυλαριακός

Θανάσης
Ευστάθιος

Κώτσης Ι.
Αβάζαρος Χρ.
Αναλυτικά οι αγώνες:
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
                                             
Έναν βαθμό θέλουν τα Φωκάτα και για την τυπική τους σωτηρία
Με τον αγώνα ανάμεσα στα Φωκάτα  και τον Οδυσσέα Ιθάκης στο γήπεδο των Κεραμειών, αύριο Σάββατο και ώρα 11:15, ανοίγει η αυλαία της αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ τοπικής κατηγορίας, δυο μόλις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής του διάρκειας.
Θα μπορούσε να ήταν και ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, όμως αυτό ισχύει μόνο για τους φιλοξενούμενους που από την προηγούμενη αγωνιστική επιβεβαίωσαν την παραμονή τους, με τη νίκη τους 2-1 στα Φαρακλάτα απέναντι στον Πυλαριακό. 
Για τους γηπεδούχους όμως, υπάρχει ενδιαφέρον αφού θέλουν τουλάχιστον ακόμη έναν βαθμό για να πανηγυρίσουν την παραμονή τους και μαθηματικά, χωρίς μετά να τους ενδιαφέρει τι θα γίνει στη συνέχεια και στα παιχνίδια του Πυλαριακού.
Προβλήματα ιδιαίτερα δεν αντιμετωπίζουν οι γηπεδούχοι. Οι φιλοξενούμενοι θα έχουν όπως πάντα κάποιες απώλειες!
Φαβορί: Είναι ένα παιχνίδι ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα. Και οι δυο ομάδες τον τελευταίο καιρό παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Τώρα όσον αφορά τους γηπεδούχους που θέλουν βαθμό ή βαθμούς θα χρειαστούν προσπάθεια για να το πετύχουν.
Αποτέλεσμα Α' γύρου: Οι φιλοξενούμενοι είχαν επικρατήσει με σκορ 5-3 στο Βαθύ.
Θέση:Γηπεδούχοι στην 7η ισόβαθμοι της Προόδου - Φιλοξενούμενοι στην 9η
Διαιτητής ο κ. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς τον κ. Ι. Καπογιαννόπουλο και την κα Μ. Μασταγκά. 
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
                                  
Η 4αδα για την Σάμη περνάει από το Βαθύ και την Πρόοδο
Στη συνέχεια σειρά παίρνει ο αγώνας που θα διεξαχθεί στις 12:00 στο Βαθύ της Ιθάκης, ανάμεσα στην τοπική Πρόοδο και τη Σάμη.
Εδώ το παιχνίδι έχει μονόπλευρο ενδιαφέρον, αφού οι μεν γηπεδούχοι είναι αδιάφοροι βαθμολογικά, αντίθετα με τους φιλοξενούμενους που «καίγονται» για βαθμούς, μετά την γκέλα τους την περασμένη αγωνιστική με την εντός έδρας ήττα από τα Διλινάτα.
Έτσι παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και την Πρόοδο ναι μεν να μην έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, όπως προαναφέραμε, όμως είναι σίγουρο ότι αγωνιστικό υπάρχει και μάλιστα μεγάλο, μιας και «κυνηγάει την 6η θέση στην τελική κατάταξη.
Είναι μια πολύ καλή ομάδα, που στην δυνατή έδρα της, μπορεί να νικήσει οποιοδήποτε αντίπαλο.
Οι Σαμικοί από την άλλη, θέλουν το τρίποντο για να..…. "καθαρίσουν" την υπόθεση 4αδα, μια αγωνιστική πριν το τέλος, εφ’ όσον ο «συγκάτοικος» τους Παγκεφαλληνιακός δεν τα καταφέρει με αντίπαλο την κυπελλούχο Α.Ε.Κ..
Προβλήματα για τον Κ. Πίππο εκτός του τιμωρημένου Α. Τσίρου δεν υπάρχουν. Το ίδιο ισχύει και για τον Μ. Τριανταφυλλίδη.
Φαβορί: Το βλέπουμε σαν ένα δυνατό ντέρμπι και τον νικητή δύσκολα να επικρατεί.
Αποτέλεσμα Α' γύρου: Οι φιλοξενούμενοι είχαν νικήσει στα Φαρακλάτα με σκορ 1-0.
Θέση:Γηπεδούχοι 7η ισόβαθμοι με τον Οδυσσέα – Φιλοξενούμενοι  ισόβαθμοι του Παγκεφαλληνιακού. 
Διαιτητής ο κ. Ε. Μενεγάτος με βοηθούς τον κ. Σπ. Χρηστάτο και την κα Κ. Βλάχου.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
                                 
Νίκη θέλει η Εικοσιμία που θα την κάνει πρώτο φαβορί για την πρωτιά.
.........Αδιάφορα μόνο βαθμολογικά τα Διλινάτα
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 15:30 στο γήπεδο των Κεραμειών, σε ένα πολύ ενδιαφέρον, όσο και σημαντικό για τους γηπεδούχους παιχνίδι, μεταξύ Διλινάτων-Εικοσιμίας συνεχίζεται το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής.
Οι γηπεδούχοι δεν μπορεί να σκέφτονται κάποιο άλλο αποτέλεσμα, εκτός της νίκης και των τριών βαθμών, αφού σε διαφορετικό αποτέλεσμα, το πιθανότερο είναι ότι θα έχουν χάσει την πρωτιά της κανονικής περιόδου και το πλεονέκτημα που δίνει αυτή, στα playoffs. Έτσι καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντικό είναι το νικηφόρο αποτέλεσμα για τους τυπικά φιλοξενούμενους.
Τα Διλινάτα μπορεί να μην έχουν ιδιαίτερο βαθμολογικό κίνητρο, όμως έχουν αγωνιστικό και πολύ μεγάλο μάλιστα, αφού μετά το stop στην Σάμη την προηγούμενη αγωνιστική, είναι έτοιμοι σε ένα ακόμη παιχνίδι να αποδείξουν πολλά. Και πολλές φορές αυτό μαζί με το γόητρο φτάνουν και περισσεύουν να κάνουν την «ζημιά» στους πρωτοπόρους, αν δεν παρουσιαστούν σοβαροί και δυνατοί.
Εμείς θεωρούμε ότι είναι ένα ντέρμπι. Αυτό που μένει είναι να μας διαψεύσουν ένθεν και ένθεν οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων.
Προβλήματα στην ομάδα των Διλινάτων όπως πάντα υπάρχουν, από τους φιλοξενούμενους θα απουσιάσει και πάλι ο Χρ. Μινέτος.
Για την Εικοσιμία, εκτός του τραυματία Χρ. Μινέτου δεν υπάρχει κάτι άλλο.
Φαβορί: Ένα παιχνίδι Διλινάτων – Εικοσιμίας σε όποια κατάσταση και αν είναι οι ομάδες είναι ντέρμπι. Και οι δυο έχουν δικαίωμα στην επιτυχία. Θεωρούμε όμως, τους φιλοξενούμενους ένα βήμα πιο μπροστά λόγω του βαθμολογικού τους ενδιαφέροντος.
Αποτέλεσμα Α' γύρου: Οι φιλοξενούμενοι είχαν επικρατήσει δύσκολα στις Κεραμειές με σκορ 2-1.
Θέση:Γηπεδούχοι   – Φιλοξενούμενοι .
Διαιτητής ο κ. Π. Κομητόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Σπ. Μαγουλά και Χρ. Αβάζαρο.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
                                 
Με στόχο το αποτέλεσμα που θα δίνει πιθανότητες 4αδας για τον Παγκέ...... πρωτιάς για την Α.Ε.Κ.
Το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής θα διεξαχθεί την επόμενη ημέρα, Κυριακή και ώρα 15:30 στις Κεραμειές, με τον πάντα επικίνδυνο και αξιόλογο φέτος Παγκεφαλληνιακό, να φιλοξενεί την πρωταθλήτρια και φετινή κυπελλούχο, ομάδα της Α.Ε. Κεφαλονιάς.
Ένα παιχνίδι που από μόνο του και το τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον που προκύπτει το κάνει ενδιαφέρον πάντα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, όπως και φυσικά όλα μπορεί να έχουν κριθεί από το αποτέλεσμα της Ιθάκης και να είναι μονόπλευρο το ενδιαφέρον. Και οι δυο ομάδες, αν στραβοπατήσει η Σάμη, θα «καίγονται» για βαθμούς, αφού οι γηπεδούχοι μόνο με νίκη ή ακόμη και ισοπαλία (αυτά τα κρίνει η Ιθάκη), μπορούν να ελπίζουν στη συνέχεια για συμμετοχή στην τελική 4αδα. 
Θα τους βοηθήσει για το τι χρειάζονται το ότι θα γνωρίζουν το αποτέλεσμα της Σάμης μια μέρα πριν!
Επομένως όλα θα εξαρτηθούν, όπως προαναφέραμε, από το αποτέλεσμα της Ιθάκης. Αν έχουν επικρατήσει οι Σαμικοί τότε για τους «κυανόλευκους το συγκεκριμένο παιχνίδι, θα είναι σχεδόν αδιάφορο τουλάχιστον βαθμολογικά.
Όπως και να έχει διαμορφωθεί η κατάσταση και με οδηγό το μεταξύ των δυο ομάδων παιχνίδι κυπέλλου το περιμένουμε ντέρμπι.
Προβλήματα δεν υπάρχουν στους γηπεδούχους. Από τους φιλοξενούμενους πιθανόν να απουσιάσει ο Χρ. Μαλισόβας αφού έχει πρόβλημα με τις συγκοινωνίες. 
Φαβορί: Το περιμένουμε δυνατό. Οι κυπελλούχοι πληρέστεροι και με πολύ περισσότερες επιλογές έχουν το προβάδισμα. Από εκεί και πέρα βέβαια τίποτε δεν αποκλείουμε.
Αποτέλεσμα Α' γύρου: Οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει εύκολα τη νίκη στα Φαρακλάτα με σκορ 4-0.
Θέση:Γηπεδούχοι  ισόβαθμοι της Σάμης – Φιλοξενούμενοι 2η ισόβαθμοι του Παλληξουριακού.
Διαιτητής ο κ. Γ. Γασπαράτος με βοηθούς τον κ. Σπ. Μαγουλά και την κα Μ. Μασταγκά.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
                                    
Νίκη σιγουριά 2ης θέσης και κρυφές ματιές πρωτιάς οι γηπεδούχοι
Αν το αποτέλεσμα των Κεραμειών δεν ευνοεί τους φιλοξενούμενους θα είναι ένα αδιάφορο για αυτούς παιχνίδι 
Η προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος ολοκληρώνεται την Κυριακή, την ίδια ώρα στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, με το παιχνίδι ανάμεσα στον δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα γηπεδούχο, Παλληξουριακό και τον ουραγό Πυλαριακό.
Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι που έχει φαβορί τους «ερυθρόλευκους» του Ληξουριού και όπως φαίνεται, εκτός και προκύψει μια "βόμβα" μεγατόνων, το συγκεκριμένο παιχνίδι θα είναι το προτελευταίο, της διετούς παρουσίας της ομάδας από την Πύλαρο, στην  «μεγάλη» κατηγορία.
Οι γηπεδούχοι βρίσκονται ισόβαθμοι της Α.Ε. Κεφαλονιάς και περιμένουν καλά νέα από τις Κεραμειές το Σαββατοκύριακο. Αν όντως είναι καλά μπορεί να βρεθούν ακόμη και στην πρώτη θέση ισόβαθμοι ή μόνοι τους. Όλα είναι πιθανά αρκεί να έχουν βάλει στη συγκομιδή τους, τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς της νίκης.
Από την άλλη οι «κυανέρυθροι» της Πυλάρου με κακή ψυχολογία σίγουρα θα παίξουν για μια αξιοπρεπή παρουσία και ότι καλύτερο από αυτό το παιχνίδι.
Φαβορί: Είναι ένα παιχνίδι που οι γηπεδούχοι εύκολα ή δύσκολα θα πάρουν τους τρεις βαθμούς.
Αποτέλεσμα Α' γύρου: Οι γηπεδούχοι είχαν επικρατήσει εύκολα με σκορ 4-0 στα Φαρακλάτα.
Θέση:Γηπεδούχοι 2η, ισόβαθμοι με την Α.Ε. Κεφαλονιάς – Φιλοξενούμενοι 10η
Διαιτητής ο κ. Ε. Θανάσης με βοηθούς τους κ.κ. Ι. Κώτση και Χρ. Αβάζαρο.
Οι σκόρερ
(Σε 16 αγώνες)
α/α
Ονοματ/νυμο ποδοσφαιριστή
Ομάδα
Γκολ
1.
ΑΜΟΥΡΓΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΑΟ ΣΑΜΗΣ
10
2.
ΒΟΥΚΕΛΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΑΕ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
10
3.
ΚΟΥΤΣΟΥΒΕΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΑΟ ΟΔΥΣΣΕΥΣ
10
4.
ΤΟΥΡΛΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
08
5.
ΚΑΝΑΚΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΑΟ ΦΩΚΑΤΑ
07
6.
ΚΟΡΣΙΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
07
7.
ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
07
8.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΑΟ ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
06
9.
ΚΑΤΣΑΡΕΛΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΑΟ ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
06
10.
ΚΛΕΙΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
06
* Ακολουθούν αρκετοί ποδοσφαιριστές με έξι γκολ ή λιγότερα
 
Η επόμενη αγωνιστική 
(18η και τελευταία   5-6/3/2016)

α/α
Αγώνας
1.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
2.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
3.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
4.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
5.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου