Κυριακή, Φεβρουαρίου 14

Α.Ε. Κεφαλονιάς-Εικοσιμία 3-0...... Μίλησε η "καρδιά" της πρωταθλήτριας


Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ  3-0
                          
Φωτιά στην κορυφή.... Τώρα όλα μπορούν να συμβούν
Νικήτρια, στο μεγάλο ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής σήμερα, το απόγευμα στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων, αναδείχθηκε η Α.Ε. Κεφαλονιάς, αφού επιβλήθηκε της Εικοσιμίας με σκορ 3-0 και βάζει πάλι «φωτιά» στο πρωτάθλημα μιας και η διαφορά της μειώθηκε στον 1 βαθμό, από την ίδια ομάδα και στη συνέχεια όλα μπορούν να συμβούν!
Παράλληλα, η νίκη αυτή των «κιτρινόμαυρων», δίνει καλή ψυχολογία ενόψει του μεγάλου τελικού του τοπικού κυπέλλου την προσεχή Τετάρτη, σε έναν βέβαια διαφορετικό αγώνα που κρίνεται ο ένας εκ των δυο τίτλων της χρονιάς για τις δυο πλευρές.
Το παιχνίδι τώρα σε γενικές γραμμές ήταν καλό, με πολύ λίγες όμως φάσεις στο πρώτο 45λεπτο, ενώ ζωήρεψε και έγινε συναρπαστικό στο δεύτερο, με τις πολλές που έγιναν σε αυτό το διάστημα.
Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, κυκλοφορούσαν καλύτερα μπάλα, αφού είχαν επιβάλει το δικό τους παιχνίδι στο χώρο του κέντρου, δημιούργησαν ευκαιρίες, είχαν δοκάρι, μπορούσαν να έχουν πετύχει περισσότερα τέρματα και τελικά στο τέλος πήραν ένα μεγάλο, όσο και δίκαιο τρίποντο, που τους δίνει το δικαίωμα να συνεχίζουν να ελπίζουν για την πρωτιά της κανονικής περιόδου και ότι προκύπτει από αυτήν.
Οι φιλοξενούμενοι μακριά από τον καλό τους εαυτό, πάλεψαν αλλά μέχρι ένα σημείο, μιας και στο τέλος αποχώρησαν από τα Φαρακλάτα με..... άδεια χέρια και μια βαριά ήττα, βάζοντας  μάλιστα και την πρωτιά τους σε αμφισβήτηση!
Έτσι οι δυο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη Τετάρτη για τον μεγάλο τελικό του τοπικού κυπέλλου και την ψυχολογία με το μέρος των ποδοσφαιριστών του Γ. Τόγια.
Φάσεις και γκολ
Η Α.Ε.Κ. ευτύχησε να προηγηθεί πολύ νωρίς 1-0 στο σκορ, αφού μόλις στο 5’ ο Τσιαουσντέλιο με δυνατό βολέ θα φέρει την μπάλα στην περιοχή των φιλοξενουμένων, εκεί Ψάλτης – Γιαννάς δεν συνεννοούνται και ο Εμιλιάνο που καιροφυλακτούσε θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας «λογαριασμό» τερμάτων στην επιστροφή του με την φανέλα της Α.Ε.Κ..
Η επόμενη φάση στο παιχνίδι θα είναι στο 19’ από πλευράς φιλοξενούμενων, με ένα σουτ του Κορσιάνου, μετά την πάσα του Αντωνάτου, να καταλήγει άουτ.
Αυτές ήταν όλες κι όλες οι καλές φάσεις των πρώτων 45’ και τους «κιτρινόμαυρους» να πηγαίνουν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με αυτό το σκορ.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 48’, ο Πολλάκης θα χάσει μεγάλη ευκαιρία να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ με δυο τέρματα. Ο Λογκόνης από δεξιά θα βγάλει την πάσα στο ύψος του πέναλτι, με τον επιθετικό των «κιτρινόμαυρων» να σουτάρει ανενόχλητος άουτ.
Στο επόμενο λεπτό όμως θα σταθεί πιο τυχερός, αφού θα πετύχει το δεύτερο γκολ για την Α.Ε.Κ. και το 2-0 του αγώνα, όταν αρκετά έξω από την μεγάλη περιοχή, θα πιάσει το δυνατό ευθύβολο σουτ, με την μπάλα αφού βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι, να καρφώνεται στο δεξί «Γ» της εστίας και στα δίχτυα του Γιαννά. Ένα εντυπωσιακό γκολ που αυτόματα έχριζε φαβορί για τη νίκη στους πρωταθλητές.
Στο 52’ ο Αντωνάτος θα ξεφύγει από αριστερά, θα μπει περιοχή από πλάγια και θα πλασάρει τον Τσιαουσντέλιο στην απέναντι γωνία, όμως ο τερματοφύλακας της Α.Ε.Κ. θα διώξει όσο χρειάζονταν την μπάλα και θα σώσει από το 2-1.
Σειρά του Διον. Τζωρτζάτου στο 54’ να επιχειρήσει το δυνατό σουτ και τον Γιαννά να πετάγεται και να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ.
Δοκάρι για τους γηπεδούχους στο 55’ στο δυνατό και πάλι σουτ του μεσοεπιθετικού των πρωταθλητών, μετά την πάσα του Εμιλιάνο, που θα σταθεί άτυχος.
Ο Αντωνάτος στο 59’ εκτελεί το φάουλ από δεξιά στην περιοχή, ο Κ. Κουμαριώτης πιάνει την κεφαλιά και η μπάλα καταλήγει στα χέρια του Τσιαουσντέλιο.
Νέο φάουλ για τον Αντωνάτο, αυτή την φορά εκτελεσμένο απ’ ευθείας στο 68’ και τον τερματοφύλακας των γηπεδούχων να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ.
Στο 79’ ο Πολλάκης θα εκμεταλλευτεί το αμυντικό λάθος, θα σουτάρει από καλή θέση, όμως ο Γιαννάς θα τον σταματήσει και στην επαναφορά της μπάλας ο Βουκελάτος δεν θα πιάσει το σουτ.
Στο 80’ ο Μπαζάρογλου εκτελεί το κόρνερ, με τον Τζωρτζάτο να επιχειρεί το σουτ και την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ από την εστία του Γιαννά.
Οι φιλοξενούμενοι θα απειλήσουν στο 86’ με τον Κορσιάνο να κάνει την σέντρα σουτ, μέσα από την περιοχή και αριστερά, η μπάλα κάπου θα κοντράρει, αλλάζει πορεία και θα καταλήξει κόρνερ, πριν φτάσει στον Αντωνάτο σε θέση για γκολ. Το κόρνερ εκτελεί ο Τανουσάι, ο Μπούσι θα πιάσει την κεφαλιά για να τον σταματήσει ο Τσιαουσντέλιο που ξαναστέλνει την μπάλα κόρνερ.
Το «κερασάκι» στην τούρτα στη μεγάλη νίκη των πρωταθλητών, θα βάλει στο 90’ ο Βουκελάτος πετυχαίνοντας το τελικό 3-0 για την ομάδα του.
Συγκεκριμένα ο Λυκούδης θα βρει με κάθετη πάσα τον Πολλάκη που έβγαινε από δεξιά, με τον τελευταίο να εκμεταλλεύεται την όχι καλή έξοδο του Γιαννά και να πασάρει στο συμπαίκτη του λίγο έξω από το πέναλτι όπου αυτός εύκολα θα την στείλει στα δίχτυα για το τελικό 3-0, αφού δεν υπήρξε κάποια άλλη καλή φάση στο υπόλοιπο και μέχρι τη λήξη του αγώνα διάστημα.
Έτσι η Α.Ε.Κ. θα πάρει μια σχετικά εύκολη νίκη και θα πάει στον τελικό, όπως προαναφέραμε με την ψυχολογία στα ύψη, ενώ παράλληλα μείωσε την διαφορά από την κορυφή στον 1 βαθμό και πλέον η πρωτιά δεν είναι μακριά.
Οι δυο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Τετάρτη και τον μεγάλο τελικό που όλοι ευχόμαστε να δούμε ακόμη καλύτερο θέαμα και ποιότητα.
Διαιτητής ο κ. Ε. Μενεγάτος με βοηθούς τους κ.κ. Γ. Γασπαράτο και Π. Κομητόπουλο.
Οι συνθέσεις
ΑΕΚ: (Γ. Τόγιας), Τσαουντσέλιο, Στεφανάτος, Τζωρτζάτος, Παπαδάκος (66’ Μπαζάρογλου), Παπαδημητρόπουλος, Δρόσος (63’ Λυκούδης), Φωκάς, Πολλάκης, Εμιλιάνο (78’ Βουκελάτος), Λογκόνης, Μπάμπης.
Εικοσιμία: (Δ. Ζησιμάτος), Γιαννάς, Πολλάτος Δ. (66' Τανουσάι), Γρηγοράτος (66' Γερασιμάτος), Κουμαριώτης, Ψάλτης, Σπανός (70' Πολλάτος), Κορσιάνος, Μπούσι, Χρηστάτος, Στεφανάτος, Αντωνάτος.
Φώτο από το παιχνίδι









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου