Σάββατο, Φεβρουαρίου 20

Α.Ε.Κ.-Φωκάτα 4-1..... Της έφτανε ένα ημίχρονο να κάμψει την αντίσταση των φιλοξενούμενων και να επικρατήσει τελικά 4-1


Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ  4-1
                                
Νίκησε και βρέθηκε στην κορυφή μετά από πολλές αγωνιστικές η ΑΕΚ
Σε ένα πολύ μέτριο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο και αρκετά καλό στο δεύτερο, μιας και η κυπελλούχος «σοβαρεύτηκε», τελικά η Α.Ε.Κ. επικράτησε σήμερα το απόγευμα στα Φαρακλάτα, των Φωκάτων με σκορ 4-1.
Οι γηπεδούχοι με πολλά νέα πρόσωπα στο αρχικό τους σχήμα, δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι με μια φιλότιμη προσπάθεια, να κρατήσουν χωρίς γκολ τους γηπεδούχους για 53’ ολόκληρα λεπτά. Μια ομάδα σαφώς ποιοτικότερη τους και με πολύ περισσότερες επιλογές.
Η Α.Ε.Κ. πατούσε καλύτερα, είχε μια μικρή υπεροχή, αλλά φλύαρη, ενώ βρήκε και απέναντι της μια πολύ καλά οργανωμένη άμυνα που την προβλημάτισε αρκετά μέχρι να έρθει το 57’. Χρονικό σημείο στο οποίο οι «κιτρινόμαυροι» θα ανοίξουν το σκορ και στη συνέχεια με τις αλλαγές και την παρουσία πρωτοκλασάτων παικτών της, θα είναι καλύτερη και θα ολοκληρώσει τον αγώνα με μια άνετη επικράτηση με σκορ 4-1.
Σε αυτό ίσως να έπαιξε ρόλο και ο τραυματισμός του βασικού τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων Μ. Δίλλαλου, που αντικαταστάθηκε στο 47’. Πάντως αξίζει να αναφερθεί η φιλότιμη προσπάθεια της ομάδας από την Λακήθρα, αφού και μόνο ότι προβλημάτισε την κυπελλούχο και από σήμερα πρωτοπόρο, αυτό αξίζει ιδιαίτερης μνείας.
Πλέον η ομάδα του Γ. Τόγια έπιασε κορυφή, συγκάτοικος του Παλληξουριακού, με ένα παιχνίδι όμως περισσότερο και περιμένει το αυριανό ντέρμπι των Κεραμειών, μεταξύ Εικοσιμίας-Παγκεφαλληνιακού για να ξέρει αν θα παραμείνει σε αυτήν, μάλιστα μετά από πάρα πολλές αγωνιστικές.
Η νίκη των γηπεδούχων σίγουρα ήταν δίκαιη αφού μια αντεπίθεση στο β’ μέρος τους ήταν αρκετή να πάρουν ένα ακόμη τρίποντο στην πορεία τους για την πρωτιά!
Φάσεις και γκολ
Στο 3’ ο Κανάκης μετά την πάσα του Σαλαπάτα, θα βγει στην κόντρα, όμως καθυστερεί με αποτέλεσμα να κοπεί από τον Παπαδάκο και ενώ ο Τσιαουσντέλιο βρισκόταν μακριά από την εστία του.
Ένα μακρινό σουτ του Ντουκάι στο 8’ αποκρούεται με διπλή προσπάθεια από τον τερματοφύλακα της Α.Ε.Κ..
Μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους να προηγηθούν θα χαθεί στο 14'. Ο Μπαζάρογλου θα βρει μέσα στην περιοχή και αριστερά τον Κίριο, αυτός θα πιάσει το σουτ και ο Δίλαλος διώχνει πολύ δύσκολα, στην επαναφορά της μπάλας ο Αποστόλου και σε κενή εστία θα πλασάρει πάνω από τα δοκάρια.
Στο 30’ ο Βουκελάτος θα συγκρουστεί, σε μια φάση που «μύριζε» φάουλ, με τον Δίλλαλο που πραγματοποιούσε έξοδο, η μπάλα θα φτάσει στον Πολλάκη που θα σουτάρει προς την κενή εστία, όμως το σώμα του Μάστορα θα κόψει την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα και το 1-0.
Άτυχοι θα σταθούν οι γηπεδούχοι στο 38’, αφού στην αριστερή βολίδα του Βουκελάτου, μέσα από την περιοχή, η μπάλα θα τραντάξει το δεξί δοκάρι του Δίλλαλου και στη συνέχεια θα καταλήξει άουτ.
Ένα μακρινό σουτ του Μπαζάρογλου στο 40’ θα στείλει τη μπάλα να περάσει λίγο έξω από το αριστερό «Γ» της εστίας των φιλοξενούμενων.
Ο Αποστόλου στο 40’ θα πιάσει μια κεφαλιά μέσα από την περιοχή, μετά το φάουλ του Μπαζάρογλου από δεξιά, όμως ο Δίλλαλος θα διώξει εντυπωσιακά και στην επαναφορά της μπάλας ο Ζαμπαύτης με διαγώνιο σουτ, από δύσκολη θέση, θα την στείλει άουτ.
Ισόπαλες χωρίς σκορ θα οδηγηθούν οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι πιο σοβαροί και τους φιλοξενούμενους να χάνουν το βασικό τους τερματοφύλακα, θα είναι αυτοί που θα έχουν το πάνω χέρι στο παιχνίδι και τελικά θα πάρουν τη νίκη.
Στο 47’ έχουμε τον τραυματισμό και την αντικατάσταση του Δίλλαλου από το παιχνίδι και αυτό θα κοστίσει στη συνέχεια.
Και στο 53’ οι κυπελλούχοι θα πάρουν κεφάλι στο σκορ. Ο Αποστόλου θα βρει αριστερά τον Βουκελάτο λίγο πριν το άουτ, αυτός θα γυρίσει έξυπνα και παράλληλα στην περιοχή στον Πολλάκη που δεν έχει πρόβλημα απέναντι στον Αυγουστάτο με πλασέ να την στείλει στα δίχτυα για το 1-0.
Ο Βουκελάτος θα χάσει μια μεγάλη ευκαιρία στο 64’ όταν το ψηλοκρεμαστό πλασέ που επιχειρεί στην έξοδο του Αυγουστάτου θα δει την μπάλα, αφού πρώτα σκάσει στο χόρτο, στη συνέχεια να περνάει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει άουτ.
Με έναν απρόσμενο τρόπο, αν μπορείς να το πεις αυτό όταν εκτελεί στημένα ο Μπαζάρογλου, οι γηπεδούχοι θα πετύχουν στο 66’ το 2-0 με ένα πολύ μακρινό φάουλ του μέσου της Α.Ε.Κ. που φαίνεται να αιφνιδιάζει τον Αυγουστάτο.
Δεν άργησε και πολύ να έρθει και το 3-0, αφού στο 70’ ο Βουκελάτος θα αλλάξει ωραία την μπάλα με τον Εμιλιάνο και ο τελευταίος με κοντινό πλασέ θα την στείλει στα δίχτυα για τρίτη φορά.
Μετά από μια ωραία συνεργασία Λογκόνη-Πολλάκη από αριστερά στο 72’ οι «κιτρινόμαυροι» θα πετύχουν το 4-0, αφού τελικός παραλήπτης ο Βουκελάτος με κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Αυγουστάτου.
Ο Εμιλιάνο στο 79’ θα βρει τον Βουκελάτο στην περιοχή και δεξιά με το διαγώνιο σουτ του τελευταίου να περνάει παράλληλα με την εστία των φιλοξενούμενων άουτ.
Και κάπου εδώ οι γηπεδούχοι επαναπαύτηκαν σε αυτό το 4-0. Οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν με αποτέλεσμα στο 84’ να πετύχουν το γκολ της «τιμής» και το 4-1 με σουτ του Χρίστο από το σημείο του πέναλτι μετά την ωραία συνεργασία Μερολάι-Σαλαπάτα και παράλληλη πάσα του τελευταίου στον σκόρερ.
Μάλιστα θα μπορούσαν να είχαν μειώσει ακόμη περισσότερο, αν στο 86’ ο Λάτσης, μόνος απέναντι από τον Τσιαουσντέλιο δεν αστοχούσε στο πλασέ του, που ήταν κακό και έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ .
Το παιχνίδι τελικά ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια άλλη ιδιαίτερη φάση και τους κυπελλούχους να πιάνουν κορυφή από σήμερα!!
Διαιτητής ο κ. Δ. Βασιλόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Π. Κομητόπουλο και Σπ. Χρηστάτο.
Οι συνθέσεις
Α.Ε.Κ.:(Γ. Τόγιας), Τσιαουσντέλιο, Στεφανάτος, Κίριο (65’ Λογκόνης), Παπαδάκος, Δρόσος (69’ Λυκούδης), Παπαναστασάτος Χρ., Πολλάκης, Μπαζάρογλου, Πολλάκης, Βουκελάτος, Αποστόλου (69’ Εμιλιάνο).
Φωκάτα:(Μ. Αθηναίος), Δίλλαλος (47’ λ.τ. Αυγουστάτος), Δεστούνης (46’ Λάτσης), Μάστορας, Φραντζής, Σκριβάνος, Ντουκάι, Αραβαντινός, Σαλαπάτας, Κανάκης (71’ Χρίστο), Μερολάι, Ζελένιτσα.
Ακολουθεί σε λίγο φωτορεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου