Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17

Νίκη στο εξ αναβολής για τον Πάγκε 3-1 τον Οδυσσέα Ιθάκης



ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘ.  3-1
                                    
Διατήρησε ελπίδες για 4αδα ο Παγκέ
Επανήλθε στις επιτυχίες ο Παγκεφαλληνιακός μετά τον πρόσφατο αποκλεισμό του από τον τελικό του τοπικού κυπέλλου, αλλά και την ήττα στο ντέρμπι για την 4αδα με αντίπαλο τη Σάμη, αφού σήμερα το πρωί επικράτησε του Οδυσσέα Ιθάκης στις Κεραμειές με σκορ 3-1.
Η ομάδα του Θ. Βουκελάτου καλύτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα είχε την κατοχή και τον έλεγχο του παιχνιδιού πέτυχε τρία γκολ και έχασε αρκετές ευκαιρίες να αυξήσει σε μεγαλύτερο αριθμό τερμάτων την τελική διαφορά. Η νίκη τους οπωσδήποτε ήταν δίκαιη και «καθαρή»
Να σημειώσουμε ότι και οι δυο ομάδες έπαιξαν με πολλές και σημαντικές απουσίες στην σύνθεση τους, ενώ ο Θ. Βουκελάτος έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστούν, όλο το 90λεπτο, σε παίκτες που δεν είχαν παιχνίδια.
Όσον αφορά το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό, ιδιαίτερα μέχρι το 1-0, με τους φιλοξενούμενους να αντέχουν για παραπάνω από 45’, αλλά στο δεύτερο η πίεση των γηπεδούχων ήταν μεγάλη με αποτέλεσμα να μην μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί μπροστά στην ανωτερότητα των αντιπάλων τους.
Φάσεις και γκολ
Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν και συνέχισαν με δέκα για τα πέντε πρώτα λεπτά, λόγω καθυστέρησης να συμμετάσχει στο παιχνίδι από την αρχή, για ένα προσωπικό του πρόβλημα ο Ρενάτο.
Στο 9’ ο Κλειτογιάννης εκτελεί το φάουλ από την γωνία της μεγάλης περιοχής και δεξιά με την μπάλα να περνάει άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χαιδεμενάτου.
Ο Κορσιάνος μετά από ωραία προσποίηση  μέσα στην περιοχή στο 15’ θα κάνει το σουτ από το σημείο του πέναλτι, αλλά ο Χαιδεμενάτος θα πέσει και θα διώξει δύσκολα την μπάλα κόρνερ.
Μετά το κόρνερ από δεξιά του Κλειτογιάννη στο 25’, ο Ν. Παπανστασάτος θα πιάσει μια γυριστή κεφαλιά αλλά η μπάλα θα φύγει λίγο άουτ παράλληλα με την εστία των φιλοξενούμενων.
Νέο κόρνερ στο 29’ από τον Κλειτογιάννη και πάλι, ο Ν. Παπαναστασάτος μετά την απόκρουση θα κερδίσει την μπάλα, αλλά και πάλι θα την στείλει άουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι.
Στο 53’ ο Χαιδεμενάτος θα διώξει με γροθιές, η μπάλα θα φτάσει στον Μοσχόπουλο ο οποίος θα κάνει το τεχνικό πλασέ λίγο έξω από τη μικρή περιοχή και πλάγια, αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ πάνω από την εστία του Οδυσσέα.
Στην αντεπίθεση των φιλοξενουμένων στο 34’  και μετά την πάσα του Κουτσουβέλη, ο Σπύρου με μια μακρινή «λόμπα» θέλει να αιφνιδιάσει τον Πολλάκη (έκανε ντεμπούτο σήμερα με τους κυανόλευκους), όμως η μπάλα περνάει άουτ πάνω από την εστία του Παγκέ.
Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 45+2’ ο Ν. Παπαναστασάτος από το σημείο του πέναλτι θα σουτάρει αλλά θα δει την μπάλα να σταματάει στο αριστερό δοκάρι και στην επαναφορά της ο Κλειτογιάννης, σε σχεδόν κενή εστία θα πλασάρει άουτ σπαταλώντας μια μεγάλη ευκαιρία να στείλει την ομάδα του στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ.
Χωρίς σκορ λοιπόν, οι ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια και τους φιλοξενούμενους για 47’ να κρατούν γερά. Στην επανάληψη ήταν σίγουρη η αντίδραση των γηπεδούχων και αυτό έγινε.
Μάλιστα πολύ νωρίς και στο 48’ θα ανοίξουν το σκορ 1-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κλειτογιάννη, ύστερα από διώξιμο της μπάλας με χέρι μέσα στην περιοχή από τον Mecani.
Ένα δυνατό σουτ του Κλειτογιάννη στο 50’ θα στείλει την μπάλα ελάχιστα άουτ από το αριστερό «Γ» του Χαιδεμενάτου.
Οι γηπεδούχοι πίεζαν ασφυκτικά, με αποτέλεσμα να δημιουργούν αλλά και να σπαταλούν ευκαιρίες. Στο 52’ ο Κλειτογιάννης αλλάζει μπάλα με τον Κορσιάνο μετά την εκτέλεση κόρνερ, ο πρώτος θα βγάλει την σέντρα στο β’ δοκάρι με τους Δραγούτα – Μοσχόπουλο να μην συνεννοούνται και έτσι να χάνεται μια καλή ευκαιρία.
Στο 52’, στην μοναδική αλλαγή των φιλοξενούμενων, ο Αλπίτσης θα πάρει θέση κάτω από τα γκολπόστ του Οδυσσέα, σε αντικατάσταση του τραυματία Λιβάνη και ο μέχρι εκείνο το σημείο τερματοφύλακας Χαιδεμενάτος, βασικού στον αγωνιστικό χώρο.
Δραγούτας – Κλειτογιάννης στο 60’ θα αλλάξουν μπάλα σε εκτέλεση κόρνερ, ο τελευταίος θα βγάλει την σέντρα συρτά στην μικρή περιοχή, ο Κορσιάνος με το τακουνάκι θα περάσει στον Τριανταφυλλίδη, με τον τελευταίο να χάνει μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 αφού το πλασέ του καταλήγει άουτ.
Μια ωραία συνεργασία Τριανταφυλλίδη-Μοσχόπουλου-Κορσιάνου στο 64’ θα φέρει το 2-0 για την ομάδα του Αργοστολιού. Ο πρώτος θα βρει τον δεύτερο δεξιά, αυτός θα παίξει παράλληλα και συρτά στον τελευταίο, ο οποίος από την μικρή περιοχή με πλασέ θα νικήσει τον Αλπίτση, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά και τη νίκη της ομάδας του.
Ο Αλπίτσης στο 69’ με ωραία επέμβαση στο κοντινό πλασέ του Κορσιάνου θα σώσει από το 3-0, πετώντας την μπάλα κόρνερ, πάνω από την εστία του.
Στη συνέχεια της φάσης, μετά την εκτέλεση του από τον Κλειτογιάννη και πάλι ο Αλπίτσης θα σώσει στην κοντινή κεφαλιά του Τριανταφυλλίδη με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αλλά και μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.
Νέα αμυντική αδράνεια στην περιοχή του Οδυσσέα στο 70’, ο Μοσχόπουλος θα πιάσει την κοντινή κεφαλιά, αλλά ο κορυφαίος και σήμερα του Οδυσσέα Στ. Αργυρακάκης θα σώσει πάνω στην γραμμή.
Στο 78’ ο Μοσχόπουλος θα τροφοδοτήσει με παράλληλη πάσα στην περιοχή τον Κορσιάνο, αυτός θα αποφύγει το μαρκάρισμα του Αργυρακάκη και με σουτ από το σημείο του πέναλτι θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Αλπίτση για το 3-0 της ομάδας του και δεύτερο προσωπικό του στο παιχνίδι.
Τέλος στο 90’ «οι κιτρινόμαυροι» της Βόρειας Ιθάκης θα πετύχουν το γκολ της «τιμής» με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Κουτσουβέλη, λίγο έξω από την περιοχή του Πολλάκη, μειώνοντας στο τελικό 3-1, αφού μέχρι το τέλος δεν υπήρξε κάποια άλλη αξιόλογη φάση στο παιχνίδι.
Με τη νίκη τους αυτή οι γηπεδούχοι ισοβάθμησαν στην 4η θέση με τη Σάμη και ανανέωσαν τις ελπίδες τους για είσοδο στην τελική 4αδα.
Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν και μαθηματικά από αυτή την αγωνιστική την παραμονή τους στην Α’ κατηγορία.
Διαιτητής ο κ. Ι. Καπογιαννόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Γ. Γασπαράτο και Χρ. Αβάζαρο.
Οι συνθέσεις
Παγκεφ/κός:(Θ. Βουκελάτος), Πολλάκης, Βασιλάκης, Κλειτογιάννης, Παπαναστασάτος Ν. (78’ Ντεντλάλα), Μεγαδούκας, Παπαναστασάτος Κ., Μοσχόπουλος (84’ Μαγδαληνός Δημ.), Τριανταφυλλίδης, Δραγούτας (75’ Σπανός), Γιαννάτος, Κορσιάνος.
Οδυσσέας Ιθ.:(Σπ. Ζερβός), Χαιδεμενάτος, Λεκατσάς, Mecani, Κώτσης, Αργυρακάκης, Bisha, Βασιλόπουλος, Κουτσουβέλης, Σπύρου, Λιβάνης (52’ λ.τ. Αλπίτσης), Παππάς.
Αργότερα πλούσιο φωτορεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου