Κυριακή, Φεβρουαρίου 14

Νίκη 4αδας η Σάμη 1-0 στο ντέρμπι τον Παγκέ


Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ  0-1
                        
Πιθανή η είσοδος της Σάμης στην 4αδα αφού την ευνοεί και η ισοβαθμία με τους "κυανόλευκους
Σε ένα μέτριο και δυνατό πολλές φορές παιχνίδι, με τις δυο ομάδες σε άσχημη ψυχολογία από τον πρόσφατο αποκλεισμό τους από τον τελικό του τοπικού κυπέλλου, σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, η Σάμη νίκησε τον Παγκεφαλληνιακό με σκορ 1-0.
Μια νίκη που την φέρνει πολύ κοντά στην τελική 4αδα και τη συμμετοχή της στα playoffs του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας.
Στο πρώτο ημίχρονο και για 20-25’ οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο και θα μπορούσαν να είχαν «καθαρίσει» το παιχνίδι πολύ νωρίς αφού έχασαν αρκετές και σπουδαίες ευκαιρίες. 
Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν αλλά δυσκολευόταν να μπουν στην περιοχή του Δ. Καλιβωκά ώστε να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του.
Στο δεύτερο, η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο άλλαξε και ο Παγκέ ήταν αυτός που είχε πλέον την κατοχή και την κυκλοφορία, αλλά και πάλι δεν μπορούσε να σπάσει την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενουμένων. Από την άλλη η Σάμη προσπαθούσε να βγει επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις και δυο φορές παραλίγο να πετύχει και το δεύτερο γκολ της στο παιχνίδι.
Έτσι στον αγωνιστικό χώρο ο τρόπος του παιχνιδιού των δυο ομάδων, έδειχνε ότι αυτό το 1-0 θα είναι και το τελικό κάτι που έγινε τελικά.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 3’ θα έχουμε την πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι με τον Μοσχόπουλο κάτοχο της μπάλα στην περιοχή, να πιάνει το σουτ που είναι άστοχο και την στέλνει μακριά από την εστία του Δ. Καλιβωκά άουτ.
Στο 7’ οι φιλοξενούμενοι θα προηγηθούν στο σκορ 1-0 με απ’ ευθείας εκτέλεση κόρνερ από δεξιά του Αρ. Αμούργη, σε μια κακή εκτίμηση της φάσης από Κομπορόζο και άμυνα.
Ο Ι. Αμούργης στο 10’ θα φύγει με ταχύτητα στην κόντρα και απέναντι από τον Κομπορόζο, θα κάνει ένα διαγώνιο δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να αποκρούει εκπληκτικά.
Στο επόμενο λεπτό και πάλι, ο Ι. Αμούργης με νέα κούρσα από δεξιά αποφεύγει στο σπριντ τον Μεγαδούκα και βγάζει παράλληλη με την εστία πάσα για τον αμαρκάριστο Νικολοβιένη, με τον τελευταίο να μην προλαβαίνει να την σπρώξει στα δίχτυα και η μπάλα φεύγει πλάγια.
Μια νέα εκτέλεση κόρνερ από αριστερά του Νικολοβιένη στο 15’ θα διώξει την μπάλα και πάλι σε νέο κόρνερ ο Κομπορόζος.
Στο 21’ ο Μήλας θα βρει κάθετα στην περιοχή τον Ντεντλάλα αυτός δεν προλαβαίνει στην προβολή και ενώ επιχειρούσε έξοδο ο Δ. Καλιβωκάς η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του και στη συνέχεια κερδίζει το φάουλ από τον επιθετικό του Παγκέ.
Ο Κατσιγιώργης θα προσπαθήσει να απειλήσει με ένα μακρινό σουτ την εστία της Σάμης στο 42’, αλλά η μπάλα φεύγει άουτ μακριά από το τέρμα του νεαρού τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων.
Το πρώτο μισό θα ολοκληρωθεί με μια φάση που θα φέρει αρκετές διαμαρτυρίες από πλευράς φιλοξενούμενων για πέναλτι. Συγκεκριμένα στο 45’ ο Αμούργης θα κερδίσει την μπάλα δεξιά έξω από την περιοχή, θα μπει μέσα και θα μαρκαριστεί από τον Αντωνίου σε μια μεταξύ τους μονομαχία στην οποία φαίνεται να σπρώχνουν και οι δυο και τον διαιτητή κ. Μαγουλά να συνεχίζει το παιχνίδι.
Έτσι με τη Σάμη 1-0 μπροστά στο σκορ, οι δυο ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Στην επανάληψη και στο 50’, ένα σουτ εντός περιοχής του Ι. Αμούργη από καλή θέση, θα βρει στα σώματα και θα καταλήξει κόρνερ, που εκτελείται από αριστερά με τον Περιβολάρη, σε μια φάση σαν αυτή του 0-1, όμως αυτή την φορά ο Κομπορόζος θα διώξει με γροθιές την μπάλα μακριά.
Ο Μοσχόπουλος στο 55’, ύστερα από ωραία ενέργεια από δεξιά, θα βγάλει την σέντρα στο β’ δοκάρι, εκεί που ο Τούρλας θα πιάσει μια κεφαλιά, αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ πάνω από την εστία του Δ. Καλιβωκά.
Ο Ι. Αμούργης στο 61’ θα κερδίσει την μπάλα από τον Αντωνίου και θα πιάσει ένα σουτ εκτός περιοχής με πολύ φάλτσο αναγκάζοντας τον Κομπορόζο να πέσει και να την διώξει πολύ δύσκολα.
Στο 79’ ο Κατσιγιώργης θα βρει με το κεφάλι τον Κορσιάνο απέναντι από τον Δ. Καλιβωκά, όμως αυτός δεν προλαβαίνει να πιάσει καλά το γυριστό, αφού ίσα-ίσα την ακουμπά και η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Σάμης.
Μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους να «καθαρίσουν» το ματς στο 82’, όταν ο Ι. Αμούργης με κάθετη πάσα να βγάζει τετ α τετ τον Κοσμάτο με τον Κομπορόζο, όμως το πλασέ στην κίνηση του έμπειρου επιθετικού της Σάμης δεν είναι καλό και η μπάλα φεύγει αρκετά άουτ από το δεξί δοκάρι.
Τελευταία φάση στο παιχνίδι στο 85’ όταν ο Τούρλας θα βρει με το κεφάλι τον Κορσιάνο μέσα στην περιοχή και δεξιά με την μπάλα όμως στο «κακό» του πόδι με αποτέλεσμα το δεξί σουτ που επιχειρεί να στείλει την μπάλα ψηλά άουτ.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Θανάση και Ι. Καπογιαννόπουλο.
Οι συνθέσεις
Παγκεφαλληνιακός:(Θ. Βουκελάτος), Κομπορόζος, Μήλας, Μεγαδούκας (46’ Κοψίνης), Παπαναστασάτος Κ. (67’ Κορσιάνος), Αντωνίου, Παπαναστασάτος Ν. (76’ Τριανταφυλλίδης), Μοσχόπουλος, Σπανός, Ντεντλάλα, Τούρλας, Κατσιγιώργης.
Σάμη:(Μ. Τριανταφυλλίδης), Καλιβωκάς Δ., Ποταμιάνος, Καππάτος, Βιτωράτος, Κοσμάτος, Καλιβωκάς (58’ Μωραίτης Νικ.), Αμούργης Αρ., Νικολοβιένης (90+2’ Διαμαντής), Γιαννάτος, Περιβολάρης, Αμούργης Ι. (89’ Μινέτος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου