Κυριακή, Φεβρουαρίου 14

Με "ντόρτια" παραμονής του Αραβαντινού τα Φωκάτα πέτυχαν εύκολη νίκη επί του Πυλαριακού 5-0


Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ  5-0
                                       
Τα Φωκάτα νίκησαν τον Πυλαριακό και τον στέλνουν ένα βήμα  πριν την Β' κατηγορία
Σε ένα παιχνίδι κάτι παραπάνω από μισή παραμονή, τα Φωκάτα στάθηκαν στο ύψος τους και πήραν τη μεγάλη νίκη, απέναντι στον ουραγό Πυλαριακό με σκορ 5-0, σήμερα το πρωί στις Κεραμειές.
Έτσι ξέφυγαν πλέον πέντε βαθμούς από την «κόκκινη» γραμμή του βαθμολογικού πίνακα από τον αντίπαλο τους, που πλέον θα χρειαστεί ένα μικρό θαύμα για να αλλάξει την τύχη του, στη συνέχεια και στις υπόλοιπες τρεις αγωνιστικές έως την ολοκλήρωση και του φετινού πρωταθλήματος.
Οι γηπεδούχοι, επιτέλους πλήρης σε μια σημαντική στιγμή της ιστορίας τους, φώναξαν παρόν στη συνέχεια της παραμονής τους, στα μεγάλα «σαλόνια» του τοπικού ποδοσφαίρου και έκαναν, ίσως το πιο αποφασιστικό βήμα να το πετύχουν.
Σε γενικές γραμμές ήταν καλύτεροι, σε ένα αρκετά δυνατό παιχνίδι, που τελικά δεν αποδείχτηκε ντέρμπι, είχαν τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, με εξαίρεση ένα 20λεπτο μετά το 1-0 που οι φιλοξενούμενοι είχαν ισορροπήσει, πίστεψαν πολύ σε αυτό που ήθελαν και τα κατάφεραν. Επίσης πρέπει να τονιστεί το πόσο πολύ ουσιαστικοί ήταν, αφού από τις οκτώ καλές φάσεις που δημιούργησαν στο 90λεπτο, πέτυχαν πέντε τέρματα!!!!
Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, μετά τη μεγάλη τους νίκη επί της Προόδου, δεν είχαν την ανάλογη συνέχεια με αποτέλεσμα να βλέπουν πλέον το μέλλον τους στην Α’ κατηγορία αβέβαιο!
Ήταν πολύ αγχωμένοι και νευρικοί, ενώ τα αμυντικά κενά ήταν αυτά που έδωσαν την εύκολη νίκη και τα γκολ στην ομάδα των Φωκάτων.
Όσον αφορά τα αγωνιστικά, το παιχνίδι ήταν μέτριο, με πολλά λάθη και η νίκη της ομάδας της Λακήθρας σίγουρα δίκαιη.
Φάσεις και γκολ
Ψυχρολουσία για τους φιλοξενούμενους αφού από το 5’ θα μείνουν πίσω στο σκορ. Ο Αραβαντινός εκτελεί ένα πολύ μακρινό φάουλ από δεξιά και πλάγια, η μπάλα θα πάρει μια περίεργη τροχιά από τα πολλά φάλτσα, πράγμα που αιφνιδιάζει αμυντικούς και Φλαμιάτο, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο απέναντι «Γ» και στα δίχτυα της εστίας του για το 1-0.
Ο Π. Σταμούλης από δεξιά στο 17’ θα βγάλει μια επικίνδυνη σέντρα, όμως ο Ντουκάι θα πεταχτεί στο πρώτο δοκάρι και θα απομακρύνει σε κόρνερ.
Ο Μερολάι με μια έξυπνη πάσα, θα βρει τον Κανάκη στα όρια της περιοχής, αυτός μόνος απέναντι από τον Φλαμιάτο θα κάνει το σουτ, με το τερματοφύλακα όμως της Πυλάρου να κάνει μεγάλη απόκρουση, σώζοντας από το 2-0.
Στο 32’ θα έχουμε μια φάση που θα ξεσηκώσει αρκετές διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους. Συγκεκριμένα ο Άννινος θα φύγει λίγο κάτω από το κέντρο και θα μπει στην περιοχή απέναντι από τον Δίλλαλο, ο τελευταίος θα τον ανατρέψει και ο διαιτητής κ. Γασπαράτος υποδεικνύει πέναλτι και ίσως κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων που ρίχνει καθαρά τον επιθετικό του Πυλαριακού. Όμως με υπόδειξη του α΄βοηθού και αρκετή καθυστέρηση, αφού άργησε να τον δει, θα αλλάξει την απόφαση του και θα δώσει οφσάιντ τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή.
Στο 38’ όμως θα έρθει και το 2-0 και κάπου εκεί φαίνεται οι γηπεδούχοι να κρυφοκοιτάζουν πλέον την παραμονή τους στην Α΄κατηγορία.
Ο Χρίστο θα βρει πολύ έξυπνα τον Κανάκη στην περιοχή με τον τελευταίο αποδεικνύοντας την εκτελεστική τους δυνατότητα, με ψύχραιμο σουτ, να μην αφήνει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Φλαμιάτο και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.
Δεν είχαμε κάποια άλλη αξιόλογη φάση μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου και τα Φωκάτα μπροστά με ένα σκορ ασφαλείας δυο τερμάτων, θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό.
Στην επανάληψη, τα Φωκάτα διατηρώντας τον έλεγχο και πιο ουσιαστικά, πέτυχαν τρία ακόμη τέρματα για να ολοκληρώσουν τον αγώνα με μια εντυπωσιακή νίκη με σκορ 5-0!
Στο 48’ ο Μερολάι με μια καταπληκτική πάσα στην πλάτη της άμυνα του Πυλαριακού θα βρει τον Αραβαντινό, με τον τελευταίο να μπαίνει περιοχή και να πλασάρει εύστοχα, στην δεξιά του γωνία τον Φλαμιάτο, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0.
Στο 55’ οι γηπεδούχοι μετά από μια πολύ όμορφη ομαδική ενέργεια θα πετύχουν και το τέταρτο τέρμα τους. Ο Κανάκης από δεξιά και λίγο μετά το κέντρο θα βρει κάθετα τον Αραβαντινό, αυτός θα κάνει ένα φαλτσαριστό πλασέ στην κίνηση, πετυχαίνοντας έτσι το 4-0 της ομάδας του και το δικό του χατ τρικ!
Στο 74’ ο ασταμάτητος σήμερα Αραβαντινός θα πετύχει το 5-0 και το δικό του «καρέ» τερμάτων, μετά την κάθετη πάσα του Παγουλάτου και το πλασέ που επιχείρησε, μέσα από την περιοχή.
Στο 85’ ο Αραβαντινός, μόνιμος εκτελεστής των στημένων της ομάδας της Λακήθρας, με φάουλ από δεξιά θα φέρει την μπάλα ψηλοκρεμαστά στο β’ δοκάρι. Εκεί ο Σελένιτσα δεν προλαβαίνει να κάνει την προβολή και η μπάλα καταλήγει άουτ.
Τέλος στο 90’ οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» το 6-0, με τον Ντουκάι στην κάθετη του Σελένιτσα, να μπαίνει περιοχή να σουτάρει από πολύ κοντά και τον Φλαμιάτο να σώζει αφού διώχνει τη μπάλα κόρνερ.
Η λήξη του αγώνα, θα βρει τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν μια μεγάλη νίκη που τους φέρνει ένα βήμα πριν και την μαθηματικά παραμονή τους στην Α’ κατηγορία.
Αντίθετα με τους φιλοξενούμενους που θα πρέπει να συμβούν πολλά, αν όχι ένα μικρό θαύμα, για να συνεχίσουν ακόμη μια χρονιά στα «σαλόνια» του τοπικού ποδοσφαίρου.
Διαιτητής ο κ. Γ. Γασπαράτος με βοηθούς τους κ.κ. Σπ. Μαγουλά και Χρ. Αβάζαρο.
Οι συνθέσεις
Φωκάτα:(Μ. Αθηναίος), Δίλαλος, Δεστούνης, Malshi (72’ Σελένιτσα), Μάστορας, Χρίστο (66’ Λάτσης), Ντουκάι, Αραβαντινός, Σαλαπάτας, Κανάκης, Μερολάι (57’ Παγουλάτος), Φραντζής.
Πυλαριακός:(Κ. Κουγιανός), Φλαμιάτος, Γασπαρής Ν., Γασπαρής Γ. (73’ Φάντης), Σταμούλης Γρ. (46’ Delaj), Χρυσανθακόπουλος, Παπαδάτος, Κουλουμπής Αθ., Άννινος (62’ Βασιλόπουλος), Σταμούλης Νικ., Σταμούλης Π., Σολδάτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου