Σάββατο, Φεβρουαρίου 27

Κινδυνεύει να χάσει την 4αδα η Σάμη... Ήττα 3-0 στην Ιθάκη


Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ  3-0
                                  
Δεν έχει.... Πρόοδο τον τελευταίο καιρό η Σάμη και παίζει με τη "φωτιά"
Σήμερα στην Ιθάκη διεξήχθη το παιχνίδι για το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας του τοπικού μας πρωταθλήματος μεταξύ της Προόδου και της Σάμης.
Από την μια πλευρά η γηπεδούχος Πρόοδος, η οποία θα έδινε το τελευταίο της παιχνίδι για φέτος μπροστά στο κοινό της, θέλοντας να αποδείξει πολλά για την όχι καλή πορεία της στο δεύτερο γύρο,  σε σχέση με αυτό που είχε δείξει φέτος στον πρώτο.
Από την άλλη η πολύ καλή φέτος Σάμη η οποία μετά από χρόνια βρίσκεται με το ένα πόδι για τη συμμετοχή της στην τελική τετράδα και μια νίκη θα της έδινε από σήμερα το εισιτήριο.
Σε γενικές γραμμές ήταν ένα δυνατό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες  με πολλές «μάχες» στο χώρο του κέντρου με Αρταβάνη και Περιβολάρη μιας και τους δυο τους χαρακτηρίζει το πάθος και η δύναμη.
Η Πρόοδος όμως ήταν πιο δραστήρια και ουσιαστική δημιουργώντας αρκετές καλές φάσεις  προσφέροντας παράλληλα και θέαμα. Μπορούμε να πούμε ότι έκανε ένα από τα καλύτερα φετινά της παιχνίδια. Η Σάμη προσπαθούσε να βγει μπροστά αλλά κάτι της έλειπε στην τελική προσπάθεια και γενικά δεν είχε το καθαρό μυαλό να τελειώσει τις φάσεις που δημιουργούσε.
Αξίζει σήμερα να γίνει αναφορά στο γεγονός ότι και τα τρία γκολ που πέτυχε η Πρόοδος ήταν πάρα πολύ όμορφα και στη δημιουργία αλλά κυρίως στην εκτέλεση. Πρεβεζιάνος  στο 1-0 με ανάποδο ψαλίδι, Qorraj εντυπωσιακό ανοικτό σουτ από πολύ πλάγια στο «Γ» της εστίας και το «κερασάκι» από τον Δευτεραίο με φοβερό σουτ βολέ στην κίνηση στην κορυφή της εστίας.
Φάσεις και γκολ
Στο 5’ ένα σουτ από το Κατσαρέλια η μπάλα περνάει λίγο έξω.
11’ μια σέντρα από τον Δευτεραίο, ο Αρταβάνης πιο ψηλά απ’ όλους πιάνει την κεφαλιά αλλά ο Καλιβωκάς μπλοκάρει.
Στο 17’ πάλι ο πολύ καλός και σήμερα Δευτεραίος εκτελεί το κόρνερ, ο Αρταβάνης και πάλι την κεφαλιά με την μπάλα να σταματάει πάνω στην γραμμή στην πλάτη του Ποταμιάνου.
Στο 24’ ο Περιβολάρης κάνει το σουτ αλλά ο Τσιντήλας σε σωστή θέση μπλοκάρει.
29’ Ο Ι. Αμούργης μπαίνει στην περιοχή, κάνει το διαγώνιο σουτ, αλλά και πάλι ο Τσιντήλας με ωραία επέμβαση πέφτει στη γωνία του και μπλοκάρει την μπάλα.
 Στο 34’ ένα κόρνερ από τον Α. Αμούργη φέρνει την μπάλα στο πρώτο δοκάρι και χαμηλά, όμως η μπάλα μετά από σύγχυση περνάει λίγο έξω.
38’ ο Κατσαρέλιας μπαίνει στην περιοχή σουτάρει μόνος μπροστά από τον Καλιβωκά, αλλά ο «μικρός» κάνει πολύ καλή απόκρουση σώζοντας την ομάδα του.
Στο 42’ ο Δευτεραίος εκτελεί ακόμη ένα πολύ επικίνδυνο κόρνερ φέρνοντας την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Παπαδόπουλο να πιάνει την καρφωτή κεφαλιά αλλά η μπάλα περνάει λίγο πάνω από την εστία της Σάμης.
 Στο δεύτερο ημίχρονο η Πρόοδος μπήκε πολύ δυνατά και στο 49’ ο Δευτεραίος μπαίνει στην περιοχή και πιάνει μια «φωτοβολίδα» την οποία εξουδετερώνει εντυπωσιακά ο Καλιβωκάς.
Γκοοοολ
Στο 52’ ο Δευτεραίος κάνει μια.... περίεργη πάσα μέσα στην περιοχή στο Πρεβεζιάνο, ο οποίος με ανάποδο ψαλίδι στέλνει την μπάλα να καρφωθεί στην εστία της Σάμης γράφοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους.
Γκοοοοολ
Στο αμέσως επόμενο λεπτό (53’) και ενώ καλά καλά η Σάμη δεν είχε συνέλθει από το πρώτο γκολ δέχεται ένα δεύτερο και καταπληκτικό γκολ, όταν ο Αρταβάνης κάνει την πάσα στα πλάγια στον Qorraj, ο οποίος πιάνει απ’ ευθείας ένα ανοικτό φαλτσαριστό σουτ και στέλνει την μπάλα στο δεξί «Γ» της εστίας του Καλιβωκά, ο οποίος δεν μπορούσε να κάνει τίποτα γράφοντας το 2-0.
62’ ο Περιβολάρης πιάνει ένα δυνατό  σουτ, αλλά ο Τσιντήλας σε σωστή θέση μπλοκάρει.
Γκοοοολ 
Στο 66’ ακόμη ένα καταπληκτικό γκολ όταν ο Δευτεραίος  μετά από σέντρα πιάνει από πλάγια θέση στο ύψος του πέναλτι ένα μονοκόμματο σουτ βολέ, με την μπάλα κυριολεκτικά να καρφώνετε στην εστία του ανήμπορου να αντιδράσει Καλιβωκά, γράφοντας το 3-0 για την Πρόοδο.
74’ Η Σάμη εκτελεί φάουλ, η μπάλα παίρνει τροχιά προς την εστία της Προόδου, αλλά ο Τσιντήλας με γροθιές διώχνει τον κίνδυνο.
Στο 76’ οι φιλοξενούμενοι θα συνεχίσουν με αριθμητικό μειονέκτημα αφού ο Περιβολάρης θα δει δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) και θα αποχωρήσει για τα αποδυτήρια.
78’ Ο Νικολοβιένης μπαίνει στην περιοχή κάνει το δυνατό σουτ αλλά ο τερματοφύλακας της Προόδου με τα πόδια λέει και πάλι «όχι».
83’ Τελευταία φάση με την Σάμη να χάνει μεγάλη ευκαιρία να πετύχει ένα γκολ,  όταν ο Τσιντήλας σε τετ α τετ με τον Γιαννάτο αποκρούει ενστικτωδώς και με δεύτερη προσπάθεια μπλοκάρει.
Διαιτητής ο κ. Ε. Μενεγάτος με βοηθούς τον κ. Σπ. Χρηστάτο και την κα Κ. Βλάχου.
Οι συνθέσεις
Πρόοδος:(Κ. Πίππος), Τσιντήλας Γ., Τσάμης, Βλασσόπουλος, Λίλα Β., Παπαδόπουλος, Πρεβεζιάνος, Αρταβάνης, Καρανίκας (88’ Λίλα Ρ.), Κιοράι, Δευτεραίος (74’ Βρεττός), Κατσαρέλιας (81’ Κωστόπουλος).
Σάμη:(Μ. Τριανταφυλλίδης), Καλιβωκάς Δ., Μινέτος (58’ Μωραίτης Ν., Καλιβωκάς Γ. (46’ Βιτωράτος), Καππάτος (82’ Βαλλάτος), Ποταμιάνος, Κοσμάτος, Αμούργης Α., Νικολοβιένης, Γιαννάτος, Περιβολάρης, Αμούργης Ι.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου