Κυριακή, Φεβρουαρίου 21

Ήττα 1-2 της Σάμης από τα αδιάφορα βαθμολογικά Διλινάτα


Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ  1-2
                                          
Μπήκε σε μπελάδες ενώ με νίκη θα είχε εξασφαλίσει την θέση της στην 4αδα η Σάμη μετά τη σημερινή της ήττα από τα Διλινάτα
Στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την 16η αγωνιστική, σήμερα το απόγευμα στα Φαρακλάτα, η Σάμη ιδανική αυτόχειρας απέναντι στα αδιάφορα Διλινάτα, «κατάφερε» να χάσει με σκορ 2-1 και να μην εκμεταλλεύεται όσο θα έπρεπε, το "δώρο" της Εικοσιμίας και τη νίκη της επί του Παγκέ, που αν ήταν η νικήτρια θα είχε ουσιαστικά καπαρώσει την 4η θέση και την είσοδο της στα playoffs.
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν καλό και τους γηπεδούχους να είναι καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα αλλά καθόλου ουσιαστικοί, αφού έχασαν αρκετές ευκαιρίες.
Τα Διλινάτα επανήλθαν μετά από οκτώ αγωνιστικές στις νίκες και μάλιστα με ανατροπή, αφού έχαναν στο πρώτο 45λεπτο με 1-0, αν και παρατάχθηκαν με πολλές και σημαντικές, πάλι απουσίες. Πρόσεξαν πολύ την άμυνα τους και «σκότωσαν» την αντίπαλο τους στις αντεπιθέσεις.
Φάσεις και γκολ
Με μια επικίνδυνη σέντρα στο 14’ από δεξιά του Νικολοβιένη θα απειλήσουν οι γηπεδούχοι, όμως τελευταία στιγμή προλαβαίνει και διώχνει σε κόρνερ ο Χρ. Τζωρτζάτος, πριν φτάσει η μπάλα στον Ν. Μωραίτη.
Οι φιλοξενούμενοι θα απαντήσουν στο 17’ με μια συρτή σέντρα του Βαγγελάτου από δεξιά της μεγάλης περιοχής, ο Γ. Αναλυτής θα πιάσει το δυνατό σουτ και ο Δ. Καλιβωκάς διώχνει εντυπωσιακά στην γωνία του την μπάλα σε κόρνερ.
Ο Νικολοβιένης στο 21’ θα μπει από δεξιά στην περιοχή και μόνος απέναντι στον Ντερβισάι, θα στείλει την μπάλα εκτός εστίας άουτ.
Έξυπνη κάθετη πάσα του Βαγγελάτου στο 25’ για τον Γ. Αναλυτή, τελευταία στιγμή όμως, ο Ποταμιάνος θα προλάβει και θα διώξει την μπάλα κόρνερ.
Στο 33’ σε ένα μαρκάρισμα του Χρ. Τζωρτζάτου πάνω στον Ι. Αμούργη, μετά την σέντρα από δεξιά του Μινέτου, θα έχουμε κάποιες διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους ζητώντας κάτι.
Ο πολύ σταθερός και σήμερα, στην θέση στόπερ, Χρ. Τζωρτζάτος, στο 40’ θα «καθαρίσει την φάση σε μια ακόμη επικίνδυνη κάθετη πάσα του Νικολοβιένη και θα πετάξει την μπάλα κόρνερ, πριν αυτή φτάσει στον Γιαννάτο που ήταν έτοιμος για το γκολ.
Και πάλι ο αρχηγός των Διλινάτων στο 41’ θα σώσει στέλνοντας την μπάλα σε νέο κόρνερ στην σέντρα από δεξιά του Νικολοβιένη προς τον Ι. Αμούργη.
Σέντρα από δεξιά του Γ. Καλιβωκά, ο Ν. Μωραίτης πιάνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα φεύγει ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ντερβισάι.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι θα πηγαίναν χωρίς σκορ οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, ο Γ. Καλιβωκάς τους διαψεύδει πετυχαίνοντας το 1-0 ακριβώς στο 45’. Συγκεκριμένα ο Καππάτος θα βγάλει την σέντρα από δεξιά και ο νεαρός επιθετικός της Σάμης με ωραία κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα και την ομάδα του στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ.
Στην επανάληψη και στο 53’, οι γηπεδούχοι χάνουν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν με 2-0, όταν ο Γιαννάτος μόνος με τον Ντερβισάι πλασάρει και αναγκάζει τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων σε μεγάλη απόκρουση πετώντας την μπάλα κόρνερ.
Σπουδαία απόκρουση από τον νεαρό τερματοφύλακα της Σάμης στο 60’, μετά από εκτέλεση φάουλ, διώχνοντας σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτελείται από τον Σπ. Κουρκουμέλη, ο Χρ. Τζωρτζάτος πιάνει την κεφαλιά από καλή θέση, αλλά και αυτή την φορά αποκρούει στη δεξιά του γωνία ο τερματοφύλακας της Σάμης.
Σέντρα του Κοτίνη από αριστερά, ο Σπ. Κουρκουμέλης θα πιάσει την κεφαλιά αλλά η μπάλα περνάει λίγο άουτ από την εστία του Δ. Καλιβωκά.
Τελικά οι φιλοξενούμενοι θα φέρουν το παιχνίδι στα ίσια, αφού στο 65’ θα ισοφαρίσουν το σκορ σε 1-1 με ένα δυνατό σουτ του Σπ. Κουρκουμέλη στην αριστερή γωνία της εστίας της Σάμης.
Εντυπωσιακή απόκρουση και πάλι από τον Ντερβισάι στο 80’ που διατηρεί το 1-1, αφού θα νικήσει στο τετ α τετ τους τον Ι. Αμούργη μετά την κάθετη του Κοσμάτου.
Νέο τετ α τετ σε μια παρόμοια φάση, με τους ίδιους πρωταγωνιστές στο 84’ και τον τερματοφύλακα των Διλινάτων να μπλοκάρει εντυπωσιακά την μπάλα.
Και αφού οι γηπεδούχοι έχαναν τα γκολ, θα έρθει στο 84’ ο Γ. Αναλυτής να τους «τιμωρήσει», με ένα δυνατό μακρινό σουτ στο δεξί «Γ» για το 1-2 και την ολική ανατροπή.
Τέλος στο 90+2’, ο ιδιαίτερα διακριθείς Ντερβισάι με εξαιρετική επέμβαση θα μπλοκάρει το σουτ του Ι. Αμούργη.
Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή κ. Π. Κομητόπουλου θα βρει νικητές τους Διλινάδες κάνοντας την μίνι έκπληξη της αγωνιστικής και τους Σαμικούς να έχουν πετάξει στα «σκουπίδια» μια μεγάλη ευκαιρία να κλείσουν θέση στην 4αδα δυο αγωνιστικές πριν το φινάλε!
Διαιτητής ο κ. Π. Κομητόπουλος με βοηθούς την κα Κ. Βλάχου και τον κ. Ι. Κώτση.
Οι συνθέσεις
Σάμη:(Μ. Τριανταφυλλίδης), Καλλιβωκάς Δ., Μινέτος, Καππάτος, Ποταμιάνος, Μωραϊτης Ν., Αμούργης Αρ., Νικολοβιέννης (60′ Κοσμάτος) Περιβολάρης, Γιαννάτος, Καλλιβωκάς Κ., Αμούργης Ι..
ΔΙΛΙΝΑΤΑ: (Δημ. Κουρκουμέλης), Ντερβισάι, Γεωργόπουλος (46′ Καλαφάτης Ελ.) Κατσούρης, Κουρκουμελης Σπ., Τζωρτζάτος Χρ., Χαραλαμπογλου, Κοτίνης (85′ Τσάκος Κ.), Βαγγελάτος, Αναλυτής, Τσάκος Θ., Τζωρτζάτος Φ. (46′ Κουρκουμέλης Χρ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου