Τετάρτη, Φεβρουαρίου 8

Άνετος και ωραίος ο Παλληξουριακός 5-0 τα Φωκάτα στις Κεραμειές (Φώτο)


Όπως αναμενόταν, ο Παλληξουριακός σήμερα το απόγευμα και στον επαναληπτικό του 3-0 του Αγίου Αντωνίου, πέρασε από τις Κεραμειές και τα Φωκάτα, και εξασφάλισε το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Εκεί, σε έναν πρόωρο τελικό θα αντιμετωπίσει τα Διλινάτα, σε μονό αγώνα στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων.
Η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου και πάλι παρουσιάστηκε σοβαρή, πειθαρχημένη και ποιοτική, επικρατώντας σχετικά εύκολα των γηπεδούχων με σκορ 5-0!
Η νίκη των «ερυθρόλευκων», που τους φέρνει ακόμη πιο κοντά στον στόχο τους, που είναι η κατάκτηση του νταμπλ, ήταν δίκαιη αφού ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο και είχαν τον έλεγχο και την κατοχή, δημιουργώντας αρκετές φάσεις μπροστά από την εστία του Τρίκαρδου, πετυχαίνοντας και πέντε τέρματα σε μια άνετη πρόκριση.
Τα Φωκάτα προσπάθησαν να φανούν ανταγωνιστικά, απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα, όμως δεν μπόρεσαν να αποφύγουν την ήττα που και τυπικά τα στέλνει εκτός, από τη συνέχεια του τοπικού κυπέλλου.
Φάσεις και γκολ
19' Διαγώνια κίνηση από δεξιά του Κόμητα προς τον άξονα. Βρίσκει τον Ζάβαλη, ο οποίος συνεργάζεται με τον Πολλάκη και ο τελευταίος από το ύψος του πέναλτι, πλασάρει στη δεξιά γωνία του Τρίκαρδου, οποίος αποκρούει και στην επαναφορά της μπάλας, ο επερχόμενος Μπράτι την στέλνει εύκολα στην άδεια εστία και τα δίχτυα των γηπεδούχων για το 0-1.
Στο 39’ μετά την σέντρα από τα αριστερά του Μαυροειδή, ο Κόμητας στο δεύτερο δοκάρι θα στοπάρει την μπάλα και ψύχραιμα με δυνατό διαγώνιο σουτ, την στέλνει στην δεξιά γωνία του νεαρού τερματοφύλακα των Φωκάτων, χωρίς να του αφήνει περιθώρια αντίδρασης, πετυχαίνοντας το 0-2 της ομάδας του.
Αυτό το 0-2 θα είναι και το σκορ για το πρώτο ημίχρονο.
Στην επανάληψη, μετά από 4’ από την έναρξη της και συγκεκριμένα στο 49’, ο Κόμητας από τα αριστερά θα βγάλει την σέντρα στο πρώτο δοκάρι. Εκεί κινείται ο Ζάβαλης, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής με ωραία κεφαλιά "ψαράκι" την στέλνει στη δεξιά γωνία του Τρίκαρδου και ανεβάζοντας το σκορ στο 0-3 για την ομάδα του Σπ. Παπαδάτου. 
Μια ωραία συνεργασία Μπαλάσκα - Πολλάκη στο 65’ από τα αριστερά και έξω από την μεγάλη περιοχή των Φωκάτων, ο τελευταίος με ωραίο πάρσιμο της μπάλας, αποφεύγει τον προσωπικό του αντίπαλο και με δεξί φαλτσαριστό σουτ την στέλνει στην απέναντι αριστερή γωνία του Τρίκαρδου για το 0-4.
Τέλος στο 72’, ο Ζάβαλης θα βγάλει την σεντράρει από τα δεξιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Κόμητας με καλό άλμα και δυνατή κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στο βάθος της εστίας των Φωκάτων για να γράψει το τελικό 5-0.
Διαιτητής ο κ. Ε. Θανάσης με βοηθούς τους κ.κ. Ι. Κώτση και Π. Τούρλο.
Οι συνθέσεις
Φωκάτα:(Δ. Γαρμπής), Τρίκαρδος, Πολυδωράτος, Σελενίτσα, Κόμητας, Χρίστο (65' Σουρβάνος), Κίριο, Σαλαπάτας, Αλεξάτος, Κανάκης (57' Αραβαντινός), Τοζάι, Παπαδάτος (57' Δεστούνης).   
Παλληξουριακός:(Σπ. Παπαδάτος), Μαρκαντωνάτος, Αδηλίνης, Λούλουδας, Λυκούδης, Κόμητας, Ζάβαλης (77’ Μουρελάτος), Πολλάκης, Μαυροειδής Ν., Συριάτος (46’ Αραβαντινός), Μαρκάτος Σπ., Μπράτι (46’ Μπαλάσκας).
Φώτο από το παιχνίδι












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου