Τετάρτη, Φεβρουαρίου 8

"Έμφραγμα" στο 94' στα Φαρακλάτα με γκολ για Oscar..... Ισόπαλο το ντέρμπι 1-1. Στα ημιτελικά ο Πάγκε


Σε ένα μεγάλο ντέρμπι εξελίχθηκε ο επαναληπτικός αγώνας του τοπικού κυπέλλου στα Φαρακλάτα, σήμερα το απόγευμα, ανάμεσα σε Διλινάτα – Παγκεφαλληνιακό.
Οι γηπεδούχοι κρατούσαν μέχρι το 90+4’ την πρόκριση στα χέρια τους. Στο σημείο όμως αυτό, ο Γιάννης Βουκελάτος, με ένα γκολ για Oscar, τους «έκλεψε» το εισιτήριο μέσα από τα χέρια και οδήγησε τον Παγκέ στα ημιτελικά.
Εκεί που θα αντιμετωπίσουν σε μονό αγώνα τον Παλληξουριακό στις Κεραμειές, νικητή των Φωκάτων για δεύτερη φορά, σήμερα στις στο ίδιο γήπεδο.
Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, με ωραίο θέαμα και τις δυο ομάδες να κυνηγούν με δύναμη και πάθος την πρόκριση τους στον επόμενο γύρο του θεσμού.
Σε αυτό το διάστημα τα Διλινάτα πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο και είχαν μια ελαφρά υπεροχή, ενώ έχασαν κάποιες καλές ευκαιρίες να «καθαρίσουν» την πρόκριση.
Στο δεύτερο, ο ρυθμός δεν ήταν ο ίδιος, αφού πλέον οι δυο ομάδες προσπαθούσαν, οι μεν γηπεδούχοι να διαφυλάξουν το υπέρ τους 1-0 και οι φιλοξενούμενοι ανεβάζοντας την ομάδα τους πιο ψηλά, προσπαθούσαν με μεγάλες πάσες ή με στημένα να μεταφέρουν το παιχνίδι στην περιοχή του Καλαφάτη.
Έτσι οι φάσεις ήταν πολύ λίγες. Τελικά στο τελευταίο δεκάλεπτο τα είδαμε όλα, δυνατές μονομαχίες, διαμαρτυρίες ένθεν και ένθεν, δοκάρι, πολλές κάρτες, ώσπου να έρθει, όπως προαναφέραμε ο Γ. Βουκελάτος στις καθυστερήσεις να βάλει το «κερασάκι» στην τούρτα της ομάδας του, χαρίζοντας της, μια μεγάλη πρόκριση και παράλληλα να μοιράσει «εμφράγματα» στους γηπεδούχους!
Φυσικά υπήρχαν και κάποιες διαμαρτυρίες για κάποιες φάσεις και από τις δυο πλευρές.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 3’ τα Διλινάτα θα χάσουν καλή ευκαιρία για το προβάδισμα, αφού το σουτ του Εμιλιάνο από το πέναλτι, μετά την σέντρα του Κώστα Τζωρτζάτου, θα στείλει την μπάλα να φύγει ψηλά άουτ.
Μια σέντρα σουτ του Χασάη, που θα φύγει στην κόντρα από δεξιά, στο επόμενο λεπτό, θα δει την μπάλα να βρίσκει στην πάνω μεριά της οριζόντιας δοκού του Σκαματζούρα και στη συνέχεια να καταλήγει άουτ.
Η απάντηση των γηπεδούχων θα έρθει στο 17’, με τον Βουκελάτο να πιάνει ένα δυνατό αριστερό σουτ, εκτός περιοχής και η μπάλα να φεύγει πολύ κοντά από το αριστερό δοκάρι του Λ. Καλαφάτη.

Νέα σημαντική ευκαιρία στο 19’ για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Παπαδημητρόπουλος, μετά την σέντρα του Μπαζάρογλου από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, θα στρώσει στον Βουκελάτο, με τον τελευταίο από πολύ κοντά να σουτάρει άουτ.
Το προβάδισμα για τους γηπεδούχους στο 23’
Ο Χασάι θα βρει με ωραία συρτή σέντρα, παράλληλα στην περιοχή τον Εμιλιάνο αμαρκάριστο. Ο τελευταίος θα πιάσει το σουτ και θα στείλει την μπάλα στην δεξιά γωνία του Σκαματζούρα, που έπεσε χωρίς όμως αποτέλεσμα για να καταλήξει στα δίχτυα γράφοντας το 1-0.
Ένα γκολ που έβαζε την ομάδα του σε θέση πρόκρισης μετά το 1-2 των Κεραμειών.
Μεγάλη ευκαιρία να καθαρίσει σχεδόν την πρόκριση, θα χάσει στο 31’ ο Εμιλιάνο, ο οποίος μετά το γέμισμα του Βαγγελάτου, θα κερδίσει στο sprint τον Νεστερένκο, θα μπει περιοχή, αλλά το πλασέ του αποκρούεται με τα πόδια στην αρχή και στην συνέχεια μπλοκάρει την μπάλα, σώζοντας παράλληλα την ομάδα του ο Σκαματζούρας.
Στο 32’ θα υπάρξουν κάποιες ελαφρές διαμαρτυρίες από πλευράς Παγκέ για ένα γκολ του Γ. Βουκελάτου, που θα ακυρωθεί με υπόδειξη του α’ βοηθού.
Στο 38’ ο Τούρλας από αριστερά εκτελεί το φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, αλλά Νεστερένκο και Παπαδημητρόπουλος δεν προλαβαίνουν και η μπάλα μετά την επαφή της από τον τελευταίο καταλήγει άουτ.
Τελευταία φάση στο πρώτο ημίχρονο στο 45+1’ με τον νεαρό Ε. Καλαφάτη μετά από μια ωραία ενέργεια μέσα στην περιοχή, να κάνει την σέντρα σουτ, η μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί ο Πολλάτος θα την γυρίσει στον Εμιλιάνο ο οποίος αστοχεί από κοντά, στέλνοντας την μπάλα άουτ, σπαταλώντας μια σπουδαία ευκαιρία για το 2-0.
Έτσι με το 1-0 υπέρ το Διλινάτων θα ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο.
Στην επανάληψη οι φάσεις ήταν λιγοστές και το θέαμα πλέον μέτριο.
Με την έναρξη και συγκεκριμένα στο 46’ ο Ντεντλάλα δεν εκμεταλλεύεται το κακό αμυντικό διώξιμο των γηπεδούχων, αφού από κοντά θα πιάσει το σουτ και ο Λ. Καλαφάτης θα αποκρούσει στην αριστερή του γωνία.
Στο 58’ μετά το φάουλ του Μπαζάρογλου, ο Παπαδημητρόπουλος θέλει να στρώσει για τον Ντεντλάλα, όμως την τελευταία στιγμή προλαβαίνουν και διώχνουν την μπάλα σε κόρνερ, οι αμυντικοί των Διλινάτων.
Στο 84’, ο Χασάι θα μπει από δεξιά στην περιοχή και θα πιάσει το διαγώνιο σουτ, με την μπάλα να αποκρούεται από τον Σκαματζούρα.
Στο 86’ παραλίγο να έρθει η ισοφάριση και μάλιστα με αυτογκόλ, όταν στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα με το κεφάλι, ύστερα από το κόρνερ του Μπαζάρογλου, ο Χαραλαμπόγλου θα την στείλει στο πάνω μέρος του δοκαριού και στη συνέχεια κόρνερ.
Ένα γκολ επίσης για τους γηπεδούχους, από τον Γιάννη Βουκελάτο, θα ακυρωθεί στο 89’ ύστερα από υπόδειξη του β’ βοηθού, σε μια πραγματικά δύσκολη φάση.
Και εκεί που όλα έδειχναν ότι τα Διλινάτα θα είναι στα ημιτελικά, ο Γ. Βουκελάτος στο 90+4’ με ένα κα τα πλη κτι κό γκολ θα… μοιράσει «εμφράγματα» στο Ενωσιακό, στη πλευρά των γηπεδούχων και πολλά χαμόγελα στους συμπαίκτες του!
Συγκεκριμένα, σε μια φάση που η άμυνα των γηπεδούχων δεν μπορεί να απομακρύνει την μπάλα, μετά από κόντρα θα φτάσει στον επιθετικό του Παγκέ, λίγο μέσα στη μεγάλη περιοχή, αυτός θα πιάσει ένα φανταστικό ανάποδο ψαλίδι που θα στείλει την μπάλα στο αριστερό «Γ» της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Λ. Καλαφάτη και την ομάδα του στα ουράνια αφού με αυτό το φανταστικό γκολ, γράφει το τελικό 1-1.

Ένα αποτέλεσμα που δίνει την πρόκριση στην ομάδα του Θ. Βουκελάτου και πανηγυρίστηκε ανάλογα από όλους στην «κυανόλευκη ομάδα.
Διαιτητής ο κ. Ε. Μενεγάτος με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Σούλα και Π. Κομητόπουλο.
Οι συνθέσεις
Διλινάτα:(Α. Γκόνι), Καλαφάτης Λ., Στεφανάτος, Τζωρτζάτος Κ., Βαγγελάτος, Τζωρτζάτος Δημ., Τζωρτζάτος Διον., Πολλάτος Δημ. (62’ Χαραλαμπόγλου), Εμιλιάνο Τζωρτζάτος Χρ., Καλαφάτης Ε. (85’ Τζωρτζάτος Γερ.), Χασάι,.
Παγκεφαλληνιακός:(Θ. Βουκελάτος), Σκαματζούρας, Παπαναστασάτος Χ. (83’ Παπαναστασάτος Ε.), Παπαδημητρόπουλος, Νεστερένκο, Μούκα (55’ Τριανταφυλλίδης Π.), Ζαμπαύτης, Τούρλας, Αρμάντο (74’ Μανωλάτος), Ντεντλάλα, Μπαζάρογλου, Βουκελάτος.
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου