Κυριακή, Απριλίου 23

Με "αέρα" πρωταθλητή πέρασε από τα Διλινάτα με νίκη 2-0 ο Παλληξουριακός(Εικόνες)


Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του ο πρωταθλητής της κανονικής περιόδου Παλληξουριακός με μια μεγάλη, όσο και δίκαιη νίκη στο Ενωσιακό επί των Διλινάτων με σκορ 0-2!
Μάλιστα έχασε αρκετές ευκαιρίες για ένα μεγαλύτερο σκορ. Μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι», που ούτως ή άλλως είναι το φαβορί για την κούπα και την άνοδο στην Γ’ Εθνική εκμεταλλεύθηκαν με τον καλύτερο τρόπο την ήττα της Εικοσιμίας από τον Παγκέ και από πολύ νωρίς έχουν έναν.... αέρα +4 βαθμών από τον δεύτερο Παγκεφαλληνιακό.
Το πρώτο ημίχρονο θα το λέγαμε ισορροπημένο, αν και ο Παλληξουριακός όσο περνούσε ο χρόνος, κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο, από ένα σημείο και μετά σκληρό και τις δυο ομάδες να προσέχουν ιδιαίτερα τις άμυνες τους!
Στην επανάληψη η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου μπήκε δυνατά και στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Από την άλλη οι γηπεδούχοι με κακή πλέον ψυχολογία δεν μπόρεσαν ποτέ να βρουν ρυθμό και θα μπορούσαν να έχουν δεχθεί και πολύ περισσότερα τέρματα από τα δυο, τελικά που πέτυχαν οι Ληξουριώτες και να είχαμε ένα αρκετά μεγαλύτερο σκορ.
Πλέον σε αυτό το διάστημα μόνο οι φιλοξενούμενοι υπήρχαν στο γήπεδο.
Τελικά αυτό το 0-2 ήρθε να «σφραγίσει» ένα ονειρικό ξεκίνημα της σειράς για τους φιλοξενούμενους και να τους κάνει με το «καλημέρα» πρώτο φαβορί για τον τίτλο!
Φάσεις και γκολ
Στο 10’ και στην πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι, ο Πετεινάτος θα αποκρούσει δύσκολα με διπλή προσπάθεια το σουτ, έξω από την περιοχή του Λυκούδη.
Μετά από 2’ ο Κόμητας θα βρει έξυπνα τον Πολλάκη, μέσα στην περιοχή και δεξιά, απέναντι από τον Πετεινάτο, που πραγματοποιεί έξοδο και αποκρούει το σουτ του δεύτερου με τα πόδια.
Στο 33’ ο Μαυροειδής θα βγάλει την σέντρα από αριστερά στη μικρή περιοχή, εκεί ο Πολλάκης θα πιάσει την κεφαλιά και θα στείλει την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Πετεινάτου που στη συνέχεια καταλήγει άουτ.
Με το παιχνίδι ισόπαλο χωρίς σκορ, θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του.
Στην επανάληψη, όπως προαναφέραμε ο Παλληξουριακός είχε την κατοχή και στο 47’ θα πετύχει το 0-1 με ένα δυνατό σουτ του Αλ. Λυκούδη από τα όρια της περιοχής.
Στο επόμενο λεπτό σε μια σύγχυση των αμυντικών των γηπεδούχων, ο Πολλάκης θα πιάσει το δυνατό σουτ, που αποκρούεται με τα πόδια από τον Πετεινάτο.
Ωραία ατομική ενέργεια από αριστερά του Μπράτι στο 64’, θα μπει στην περιοχή και θα σουτάρει για να αποκρούσει ο Πετεινάτος, στη συνέχεια η μπάλα καταλήγει στο Λυκούδη έτοιμο να σουτάρει, εκεί ο Βαγγελάτος σαν από μηχανής θεός, θα διώξει την μπάλα με προβολή, σώζοντας από το 0-2.
Μεγάλη ευκαιρία θα χάσει ο Μπράτι στο 75’ όταν στη σέντρα του Μαυροειδή, αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή θα.... καταφέρει να στείλει την μπάλα άουτ!!
Μεγάλη απόκρουση στο 76’ για τον Πετεινάτο όπου με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού θα πετάξει με υπερένταση την μπάλα κόρνερ στο δυνατό σουτ του Πολλάκη λίγο έξω από την περιοχή.
Στο 78’ όμως ο επιθετικός του Παλληξουριακού θα σταθεί πιο τυχερός αφού θα πετύχει το 0-2 της ομάδας του με πλασέ μέσα από την περιοχή, στην εξαιρετική κάθετη πάσα του Αλ. Λυκούδη. Ένα γκολ που ουσιαστικά «κλείδωσε» και τη νίκη των ερυθρόλευκων».
Τελευταία φάση στο παιχνίδι στο 85’ με τους ίδιους πρωταγωνιστές.
Ο Λυκούδης εκτελεί το κόρνερ και ο Πολλάκης από πολύ κοντά θα στείλει με κεφαλιά την μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Πετεινάτου.
Το 2-0 θα μείνει μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα, αφού δεν είχαμε κάποια αξιόλογη φάση και τους φιλοξενούμενους να κάνουν ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο τους στην Γ’ Εθνική κατηγορία!
Διαιτητής ο κ. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς τους κ.κ. Ι. Καπογιαννόπουλος και Ι. Κώτσης.
Οι συνθέσεις
Διλινάτα:(Ρέτζι Γκόνι), Πετεινάτος, Χριστόπουλος (79’ Αναλυτής Σ.), Στεφανάτος, Τζωρτζάτος Δ. (64’ Κατσούρης), Χαραλαμπόγλου, Τζωρτζάτος Γ. (73’ Καλαφάτης), Πολλλάτος, Εμιλιάνο, Τζωρτζάτος Χρ., Βαγγελάτος, Χασάι. Παλληξουριακός:(Σπύρος Παπαδάτος), Μαρκαντωνάτος, Ζερβός, Λούλουδας, Λυκούδης, Κόμητας, Ζάβαλης, Πολλάκης (88’ Μαρινάκης), Μαυροειδής, Μουρελάτος (73’ Μπαλάσκας), Μπράτι (82’ Καμινάρης), Αραβαντινός.
Φώτο από το παιχνίδι









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου