Κυριακή, Απριλίου 23

Εντυπωσιακός ο Παγκέ μπήκε με το "δεξί στα playoffs.... Νίκησε την Εικοσιμία 4-1


Σε ένα πολύ καλό και ποιοτικό παιχνίδι, σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των playoffs του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας, ο Παγκεφαλληνιακός ξεκίνησε με το «δεξί» τη σειρά και επικράτησε της Εικοσιμίας με σκορ 4-1!
Στο πρώτο 45λεπτο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και τον Παγκέ να πατάει καλύτερα μέχρι και την επίτευξη του 0-1. Από το σημείο αυτό και μετά οι γηπεδούχοι έδειχναν να συνέρχονται και να προσπαθούν να μειώσουν, ώστε να πάνε με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στα αποδυτήρια. Έτσι είχαν μια ελαφρά υπεροχή, αλλά ήταν αυτοί που θα δεχθούν το 0-2. Τελικά στις καθυστερήσεις κατάφεραν να μειώσουν σε 1-2.
Ένα γκολ που στην χρονική στιγμή που επιτεύχθηκε έδινε και την καλή ψυχολογία στην ομάδα από τη Λειβαθώ.
Στο δεύτερο, οι γηπεδούχοι με το εις βάρος του 1-2 ήταν φυσιολογικό και αναμενόμενο ότι θα έμπαιναν δυνατά. Είχαν μια ελαφρά, αλλά φλύαρη υπεροχή με αποτέλεσμα να μην δημιουργούν κινδύνους στην εστία του Ceca. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι πολύ καλά οργανωμένοι στην άμυνα έκλεισαν τους διαδρόμους προς την εστία τους και χτύπησαν στην κόντρα, την στιγμή που οι γηπεδούχοι είχαν ανεβάσει την ομάδα τους ψηλά, ψάχνοντας την ισοφάριση. Αποτέλεσμα να πετύχουν με τέτοιες ενέργειες δυο ακόμη τέρματα και να χάσουν και κάποιες άλλες σημαντικές ευκαιρίες να τα αυξήσουν.
Τελικά έμεινε αυτό το 1-4, που σίγουρα είναι δίκαιο για την Αργοστολιώτικη ομάδα και παράλληλα της δίνει το δικαίωμα να πιστεύει ότι μπορεί στη συνέχεια να τα καταφέρει, όσο δύσκολο και να φαντάζει αυτό. Με τέτοιες εμφανίσεις όλα μπορούν να συμβούν και αυτό θα επιδιώξουν μέχρι το τέλος!
Οι γηπεδούχοι, μετά από αυτή την άσχημη τροπή και τη σημερινή ήττα, δυσκόλεψαν την κατάσταση στη συνέχεια, αφού η διαφορά τους από τον πρωτοπόρο Παλληξουριακό ξέφυγε στους -5 βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική μάλιστα καλούνται να ανατρέψουν την κατάσταση μέσα στον Άγιο Αντώνη!
Φάσεις και γκολ
Στο 11’, στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα σε μια φάση διαρκείας, ο Αρμάντο εκτελεί το κόρνερ από αριστερά, ο Τούρλας θα πιάσει την κεφαλιά και οι Παπαδημητρόπουλος - Ντεντλάλα δεν εκμεταλλεύονται την αμυντική αδράνεια.
Το 13’ θα αποδειχθεί γούρικο για τους τυπικά φιλοξενούμενους, αφού θα πετύχουν το 0-1.
Ο Ζαμπαύτης εκτελεί το κόρνερ από αριστερά, ο Τούρλας θα πιάσει την πρώτη κεφαλιά, κάτι σαν πάσα στον Παπαδημητρόπουλο και αυτός με μια νέα θα την στείλει στην εστία του Κουστουμπάρδη που θα πέσει εντυπωσιακά, πλην όμως η μπάλα έχει περάσει καθαρά τη γραμμή τέρματος του και θα κατακυρωθεί αμέσως το τέρμα.
Σημαντική ευκαιρία για τους γηπεδούχους θα χαθεί στο 21’ με τον Αλ. Πολλάτο, μέσα από την περιοχή και δεξιά, μετά την πάσα του Καπλάνη, να πιάνει το δυνατό διαγώνιο, συρτό σουτ και η μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ από το απέναντι δοκάρι του Ceca.
Στο 24’ ο Βουκελάτος, μετά την απομάκρυνση της μπάλας από τον Κουμαριώτη, θα πιάσει ένα δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής, και θα την στείλει να περάσει λίγο πάνω από την εστία του Κουστουμπάρδη.
Ο Κλειτογιάννης στο 31’ θα βγάλει από αριστερά μια συρτή παράλληλη πάσα στην περιοχή με τον Τούρλα να κάνει την προβολή, όχι όμως όπως θα ήθελε και η μπάλα να φεύγει άουτ παράλληλα από την εστία των γηπεδούχων.
Στο 40’ ο Ζαμπαύτης με καταπληκτική κάθετη πάσα θα βρει τον Ντεντλάλα να βγαίνει στην κόντρα, θα μπει περιοχή και από πολύ κοντά «εκτελεί» τον Κουστουμπάρδη για το 0-2.
Άλλη μια χαμένη ευκαιρία για τον Παγκέ στο 44’, όταν ο Βουκελάτος βγάζει από αριστερά μια συρτή πάσα στην περιοχή και τον Ντεντλάλα να αστοχεί στην προβολή του από πολύ κοντά!
Στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 45+2’ οι γηπεδούχοι θα μειώσουν το σκορ σε 1-2 και παράλληλα θα ξαναμπούν στο παιχνίδι.
Σε ένα καθοριστικό σημείο του ματς, ο Αντωνάτος εκτελεί το φάουλ από δεξιά και τον Μπούσι με ωραία κεφαλιά μέσα από την περιοχή να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ceca.
Αυτό ήταν και το σκορ του α’ ημιχρόνου.
Στην επανάληψη και στο 56’, ο Βουκελάτος θα βρεθεί στην περιοχή μόνος με τον Κουστουμπάρδη, ο επιθετικός όμως του Πάγκε καθυστερεί στο πλασέ με αποτέλεσμα να προλάβει ο Χρηστάτος και να του «κλέψει» την μπουκιά από το στόμα, γλιτώνοντας την ομάδα του από ένα τρίτο τέρμα.
Στο 60’ όμως, ο ίδιος ποδοσφαιριστής θα πετύχει το 1-3. Ο Τούρλας θα κάνει μια σέντρα από αριστερά, ο Χρηστάτος απομακρύνει την μπάλα με το κεφάλι, αυτή θα φτάσει στον Βουκελάτο, ο οποίος με δυνατό σουτ, απέναντι από τον Κουστουμπάρδη στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 72’ η νίκη του Παγκέ θα πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού το σκορ θα γίνει 1-4 με ωραίο πλασέ στην κόντρα από τον Ντεντλάλα στην καταπληκτική κάθετη πάσα του Τούρλα.
Ο Βουκελάτος στο 74’ θα φύγει από δεξιά στην επίθεση, θα μπει στην περιοχή και λίγο αριστερά, θα πιάσει το σουτ και ο Κουστουμπάρδης θα πέσει στην δεξιά του γωνία και θα μπλοκάρει την μπάλα.
Στο 76΄μετά το κόρνερ από δεξιά του Αντωνάτου ο Κορσιάνος, στο β’ δοκάρι θα πιάσει την κεφαλιά, όμως η μπάλα θα φύγει ψηλά από την εστία του Ceca άουτ.
Ένα μακρινό σουτ του Τούρλα στο 83’ θα στείλει την μπάλα να περάσει ελάχιστα έξω από το αριστερό «Γ» της εστίας του Κουστουμπάρδη.
Τελευταία ευκαιρία στο παιχνίδι στο 89’ με ένα σουτ, μέσα από την περιοχή του Κορσιάνου, μετά την σέντρα από δεξιά του Μινέτου να στέλνει την μπάλα και αυτή την φορά άουτ πάνω από την εστία του Παγκέ.
Διαιτητής ο κ. Δ. Βασιλόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Μενεγάτο και Κ. Κιόση.
Οι συνθέσεις
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Κουστουμπάρδης, Κουμαριώτης, Αποστολάτος, Κορσιάνος, Καμπανός, Αντωνάτος (77’ Μανέντης), Μπούσι, Πολλάτος Αλ., Χρηστάτος, Καπλάνης (57’ Μινέτος Ι.), Ψάλτης (39’ λ.τ. Μαρκαντωνάτος).
Παγκεφ/κός:(Θ. Βουκελάτος), Ceca, Βασιλάκης (70’ λ.τ. Παπαναστασάτος Κ.), Κλειτογιάννης, Παπαδημητρόπουλος (75’ λ.τ. Μούκα), Τριανταφυλλίδης Ε. (75’ Παγουλάτος), Νεστερένκο, Ζαμπαύτης, Αρμάντο, Ντεντλάλα, Τούρλας, Βουκελάτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου