Σάββατο, Απριλίου 22

Με χαττρικ του "γεροΛΥΚΟΥ" Κ. Κουρκουμέλη οι Πρόννοι στην Α' κατηγορία... 3-0 τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς


Σε ένα καλό ποιοτικά παιχνίδι με πολλές φάσεις και τρία γκολ, σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, οι Πρόννοι επικράτησαν του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με σκορ 3-0 και πανηγυρίζουν πλέον την (επ)άνοδο τους στην Α’ τοπική κατηγορία, μετά από μια άγονη 3ετία στη «μικρή!
Σε γενικές γραμμές, οι φιλοξενούμενοι και πρωτοπόροι της σειράς, ήταν καλύτεροι, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο και με ηγέτη - σκόρερ των τριών τους τερμάτων, τον «γερόλυκο» της ομάδας, Κυρ. Κουρκουμέλη, έφτασαν στην πιο σημαντική νίκη της φετινής περιόδου και μάλιστα εκτός έδρας, επί ενός δυνατού αντιπάλου, ο οποίος «καιγόταν» για τη νίκη και το τρίποντο που θα του έδινε ελπίδες για τη συνέχεια.
Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή κ. Δ. Βασιλόπουλου βρήκε τους πάντες στην ομάδα των Πρόννων να πανηγυρίζουν μια μεγάλη επιτυχία της ομάδας τους, μέχρι φυσικά, όπως υποστήριξαν την επόμενη.
Έτσι, την τελευταία αγωνιστική και στο παιχνίδι με τα Ομαλά στην έδρα τους, θα κριθεί αν τα πανηγύρια θα έχουν συνέχεια. Αυτή την φορά για την κατάκτηση της κούπας. Μια ισοπαλία τους είναι αρκετή για αυτό.
Οι «πράσινοι» μπορεί τελικά να μη τα κατάφεραν, όμως είναι σίγουρο ότι απόκτησαν πολύτιμες εμπειρίες, που θα τους φανούν χρήσιμες την επόμενη χρονιά.
Φάσεις και γκολ
Στο 8’ ο Σπ. Κουρκουμέλης εκτελεί το φάουλ από δεξιά βγάζοντας τον Κυρ. Κουρκουμέλη σε θέση βολής, όμως η κεφαλιά του έμπειρου μέσου των Πρόννων θα στείλει την μπάλα, λίγο άουτ πάνω από την εστία του Κατερέλου.
Την ίδια τύχη θα έχει στο 12΄το σουτ του Κ. Ζαπάντη, που θα στείλει την μπάλα λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων, μετά από τη σέντρα του Ε. Σπαθή από δεξιά.
Στο 16’ ο Περαματζής θα κάνει μια ωραία ατομική προσπάθεια, θα μπει στην περιοχή και θα σουτάρει για να μπλοκάρει την μπάλα με διπλή προσπάθεια ο Καστής.
Σειρά του Αναγνώστη στο 17’, μετά από την σέντρα του Ζαπάντη από αριστερά, να πιάσει την κεφαλιά από κοντά και η μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.
Όμως στο 20’ θα γίνει το 0-1 για την ομάδα του Δημ. Κουρκουμέλη. Ο Σπ. Τραυλός θα πιάσει ένα σουτ, εκτός περιοχής, η μπάλα θα κοντράρει στα σώματα και θα βγει μια εξαιρετική ασίστ για τον Κυρ. Κουρκουμέλη, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ θα νικήσει τον Κατερέλο και θα την στείλει στα δίχτυα δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.
Σημαντική ευκαιρία θα χαθεί στο 34’ για τους «πράσινους», όταν το σουτ του Γ. Μπάμπη, μετά το διώξιμο της μπάλας με γροθιές από τον Καστή, στο κόρνερ από αριστερά του Σωτ. Μπάμπη, ο Σπ. Κουρκουμέλης σώζει την ομάδα του, αποκρούοντας με το κεφάλι λίγο πριν την γραμμή του τέρματος του.
Στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι θα χάσουν, νέα μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, όταν στο κόρνερ από αριστερά του Γ. Μπάμπη, ο Καλογηράτος στο β’ δοκάρι θα γυρίσει με κεφαλιά στον Περαματζή, με τον τελευταίο να σουτάρει από πολύ κοντά και τον Καστή να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ με καταπληκτική απόκρουση.
Έτσι με τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ 0-1 θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι άρχισαν να πατάνε καλύτερα και να ισορροπούν, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν ευκαιρίες για γκολ. Έτσι στο 64’ οι Πρόννοι θα πετύχουν και το 2-0 με τον ίδιο σκόρερ και κοντινό πλασέ στην παράλληλη συρτή σέντρα από δεξιά του Ε. Σπαθή.
Στο 78’ ο Λουλάι εκτελεί το κόρνερ από αριστερά με τους Σ. Μπάμπη και Καλογηράτο να μην μπορούν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα και να μειώσουν το σκορ.
Στο 81’ μάλιστα ο «γερόλυκος» της ομάδας των Πρόννων Κυρ. Κουρκουμέλης θα πετύχει το 3-0 της ομάδας του και το δικό του χατρικ.
Συγκεκριμένα, ο Χιόνης από δεξιά θα πασάρει συρτά στην περιοχή για τον Λιναρδάτο, αυτός με ωραία προσποίηση θα αφήσει την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του, για να καταλήξει στον αμαρκάριστο συμπαίκτη του, που με ένα πολύ όμορφο πλασέ θα την στείλει στα δίχτυα του Κατερέλου, που δεν μπορούσε να κάνει τίποτε ούτε σε αυτή την περίπτωση.
Οι γηπεδούχοι θα απαντήσουν στο 84’ με ένα δυνατό σουτ του νεαρού Παπαδάκη να στέλνει την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ, πάνω από την εστία του Καστή.
Στο 89’ στη σέντρα από δεξιά του Σπ. Τραυλού οι Ζήσος - Λιναρδάτος δεν μπορούν να πιάσουν το σουτ και να στείλουν την μπάλα για τέταρτη φορά στα δίχτυα του Κατερέλου.
Καταπληκτική ευκαιρία θα χαθεί για τους γηπεδούχους να πετύχουν το γκολ της τιμής στο 90+1’, όταν ο Βοροκλινιώτης μόνος απέναντι στον Καστή πλασάρει άουτ.
Με το σφύριγμα της λήξης τα πανηγύρια, από πλευράς φιλοξενούμενων, ήταν ξέφρενα και όλοι μαζί χαιρόταν την επάνοδο τους στη «μεγάλη» κατηγορία, ενώ έδωσαν υπόσχεση και για την κατάκτηση και της κούπας!
Το ευχάριστο, παρά την κρισιμότητα του αγώνα, οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων έφυγαν αγκαλιασμένοι από τον αγωνιστικό χώρο. Μια ωραία εικόνα που χειροκροτήθηκε από τους φίλους και των δυο ομάδων!
Διατητής ο κ. Δ. Βασιλόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Ε Θανάση και Ι. Καπογιαννόπουλο.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Ο. Κεφ/νιάς:(Τ. Φωής), Κατερέλος, Παγουλάτος (54’ Λουλάι), Κλωνής (76’ Παπαδάκης), Κράλης, Καλογηράτος, Απέργης, Περαματζής, Βοροκλινιώτης, Μπάμπης Γ., Μπάμπης Σ. (81’ Beshaj), Σπαθής.
Πρόννοι:(Δ. Κουρκουμέλης), Καστής, Χιόνης, Μπεσλίκας, Τραυλός, Κουρκουμέλης Χρ. (81’ Ζήσος), Κατσιλίδης, Ζαπάντης, Σπαθής Ε. (65’ Μικελάτος), Αναγνλωστης (τ7’ Λιναρδάτος), Κουρκουμέλης Κυρ., Κουρκουμέλης Σπ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου