Σάββατο, Απριλίου 29

Εντυπωσιακή ανατροπή του Παγκέ 2-3 τα Διλινάτα και μπαίνει γερά στη διεκδίκηση της κούπας


Σε ένα καλό παιχνίδι στα πρώτα του 45’ και αρκετά μέτριο στα υπόλοιπα, ο Παγκεφαλληνιακός με κεκτημένη ταχύτητα από τη μεγάλη του νίκη επί της Εικοσιμίας με σκορ 4-1, πέρασε από τα Φαρακλάτα και τα Διλινάτα με μια νέα αυτή την φορά και σκορ 3-2.
Ένα αποτέλεσμα που ήρθε, ύστερα από μια μεγάλη ανατροπή, μιας και οι γηπεδούχοι που μπήκαν φουριόζοι στο παιχνίδι στο πρώτο 10λεπτο πήραν το προβάδισμα με 2-0 και όλα έδειχναν ότι θα έχουν ένα εύκολο απόγευμα απέναντι στους «κυανόλευκους». Όμως οι παίκτες του Θ. Βουκελάτου είχαν διαφορετική άποψη... σοβαρεύτηκαν και άρχισαν να μαζεύουν το αποτέλεσμα και όχι μόνο ισοφάρισαν, αλλά πέτυχαν και μια ανεπανάληπτη ανατροπή, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 2-3 και κατακτώντας ένα τεράστιο τρίποντο, στέλνοντας το μήνυμα ότι θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του για να διεκδικήσει ότι καλύτερο του αναλογεί.
Τα Διλινάτα και αυτή την αγωνιστική δεν έπεισαν και γνωρίζοντας μια δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα, εκτός από ένα μεγάλο θαύμα μένουν εκτός διεκδίκησης, ιδιαίτερα αν ο Παλληξουριακός αύριο νικήσει στο ντέρμπι την Εικοσιμία.
Αγωνιστικά τώρα, οι γηπεδούχοι στα πρώτα λεπτά κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους αντιπάλους τους και να προηγηθούν σε ένα σχεδόν ισορροπημένο, μετά το 10λεπτο πρώτο ημίχρονο, αλλά πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-1.
Στο δεύτερο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά, ήταν καλύτεροι μέχρι και το 2-3. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι είχαν μια ελαφρά υπεροχή, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν φάσεις για να πετύχουν το γκολ, έστω της ισοφάρισης και την άμυνα του Πάγκε να «καθαρίζει, στο τέλος ήρθε φυσιολογικά το 2-3, ενώ θα μπορούσε να ήταν ακόμη μεγαλύτερο, αφού στην κόντρα ο Πάγκε ήταν μεν κίνδυνος θάνατος, αλλά και οι επιθετικοί του πολύ άστοχοι.
Φάσεις και γκολ
Στην πρώτη καλή φάση του παιχνιδιού στο 5’, μετά την εκτέλεση κόρνερ του Εμιλιάνο από δεξιά, ο Χασάι με κοντινή κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Σκαμαντζούρα, βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του 1-0.
Στο 9’ ο Χασάι θα βρει τον Δημ. Πολλάτο λίγο έξω από την περιοχή, αυτός θα αποφύγει τον προσωπικό του αντίπαλο και με ένα δυνατό σουτ θα στείλει την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Σκαμαντζούρα, πετυχαίνοντας πολύ γρήγορα το 2-0 της ομάδας του.
Μετά από αυτό το χρονικό σημείο, οι φιλοξενούμενοι θα αφυπνιστούν και στην πρώτη τους επίσκεψη στην αντίπαλη εστία θα μειώσουν σε 1-2 στο 16’.
Ο Αρμάντο θα προσπαθήσει να περάσει την μπάλα για τον Βουκελάτο, λίγο έξω από την περιοχή των γηπεδούχων, ο Χρ. Τζωρτζάτος δεν μπορεί να απομακρύνει σωστά και αυτή φτάνει στον επιθετικό του Παγκέ, για να περάσει την μπάλα πάνω από τον Αντωνίου, στην έξοδο του και να την στείλει στα δίχτυα, βάζοντας ξανά στο παιχνίδι την ομάδα του Αργοστολιού.
Ο Κλειτογιάννης από αριστερά στο 25’, θα περάσει την μπάλα στην περιοχή για τον Ντεντλάλα, όμως ο τελευταίος αν και προλαβαίνει την έξοδο του Αντωνίου, αστοχεί στην προβολή του και η μπάλα φεύγει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι.
Ο Εμιλιάνο στο 43’ θα πιάσει το δυνατό σουτ, λίγο έξω από την περιοχή, αλλά ο Σκαμαντζούρας σε ετοιμότητα θα πέσει στην αριστερή του γωνία και θα πετάξει την μπάλα πολύ δύσκολα κόρνερ.
Ο Αρμάντο στο 45’ θα δοκιμάσει ένα φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα θα φύγει λίγο άουτ, από το δεξί «Γ» της εστίας των γηπεδούχων.
Με το σκορ στο 2-1 θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 50’, ο Βουκελάτος θα χάσει μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν θα μπει στην περιοχή, θα αποφύγει τον Αντωνίου, αλλά η μπάλα θα του φύγει λίγο δεξιά, με αποτέλεσμα το πλασέ του να στείλει την μπάλα άουτ.
Στο 54’ ο Τούρλας, που μπήκε ωστόσο στον αγωνιστικό χώρο και βοήθησε αρκετά στη νίκη αυτή της ομάδας του, θα εκτελέσει το φάουλ στην περιοχή, εκεί ο Νεστερένκο δεν βρίσκει όπως θα ήθελε την μπάλα και χάνει μια καλή ευκαιρία για τον Παγκέ.
Στο 64’ οι φιλοξενούμενοι, που ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο, θα ισοφαρίσουν σε 2-2 με τον Ντεντλάλα να κερδίζει την μπάλα, λίγο έξω από την περιοχή, θα προχωρήσει και με ωραίο διαγώνιο σουτ θα στείλει την μπάλα στην δεξιά γωνία και στα δίχτυα του Αντωνίου.
Μετά από 5’ ο Βουκελάτος θα κλέψει την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και εύκολα απέναντι από τον Αντωνίου θα πετύχει το 2-3 της ομάδας του και μια απίστευτη ολική ανατροπή!
Ο Σκαμαντζούρας με πολύ ωραία ενέργεια θα σώσει στο 74’ στέλνοντας την μπάλα κόρνερ στο μακρινό φάουλ του Εμιλιάνο.
Ο Τούρλας στο 85’ θα κάνει το διαγώνιο σουτ, μέσα από την περιοχή και αριστερά, αλλά η μπάλα θα φύγει λίγο άουτ, από το απέναντι δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.
Ένα σουτ του Π. Τριανταφυλλίδη στο 89’ μέσα από την περιοχή και δεξιά, αποκρούεται σε κόρνερ από τον Αντωνίου.
Στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 90+3’ ο Ντεντλάλα μετά από ωραία ατομική προσπάθεια από δεξιά, θα βρει μόνο στο β’ δοκάρι τον Βουκελάτο και τον επιθετικό του Παγκέ να κάνει το κακό πλασέ άουτ, χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία για το 2-4.
Έτσι με το σφύριγμα της λήξης ο Παγκέ μπορεί να συνεχίσει να ελπίζει για κάτι καλό στη συνέχεια. Αντίθετα τα Διλινάτα μόνο με ένα μεγάλο θαύμα μπορούν να ελπίζουν  ότι μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση.
Διαιτητής ο κ. Ε. Θανάσης με βοηθούς τους κ.κ. Σπ. Μαγουλά και Σπ. Χρηστάτο.
Οι συνθέσεις
Διλινάτα:(Ρέτζι Γκόνι), Αντωνίου, Χριστόπουλος (72’ Δρόσος) Στεφανάτος, Τζωρτζάτος Δημ., Χαραλαμπόγλου (65’ Γ. Τζωρτζάτος), Πολλλάτος, Εμιλιάνο, Τζωρτζάτος Χρ., Βαγγελάτος, Χασάι, Τζωρτζάτος Φωτ. (46’ Κατσούρης).
Παγκεφ/κός:(Θ. Βουκελάτος), Σκαμαντζούρας, Παπαναστασάτος Κ., Κλειτογιάννης, Παπαδημητρόπουλος (83’ Μανωλάτος), Παπαναστασάτος Χρ., Νεστερένκο, Καππάτος Διον. (46’ Τούρλας), Αρμάντο, Ντεντλάλα, Τριανταφυλλίδης Π., Βουκελάτος (90+4’ Μεγαδούκας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου