Κυριακή, Απριλίου 9

Νίκη και 5η θέση στο φινάλε... Φωκάτα-Εθνικός 4-1 (Εικόνες)


Σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι και τι δυο ομάδες χωρίς σκοπιμότητες και άγχος, σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, Φωκάτα και Εθνικός ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο, τις φετινές τους υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας προσφέροντας, θέαμα και 5 γκολ.
Οι γηπεδούχοι μετά από αυτή την νίκη τους με σκορ 4-1 τερματίζουν στην 5η και άκρως τιμητική θέση της τελικής κατάταξης. Άλλωστε αυτός ήταν και ο αρχικός τους στόχος, αφήνοντας την κυπελλούχο Σάμη στην 6η!
Μια θέση που αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους όλους στην ομάδα της Λακήθρας και σίγουρα η επόμενη χρονιά με την εμπειρία που απέκτησαν προσμένουν καλύτερη ακόμη πορεία.
Και ο Εθνικός από την άλλη σαν νεοφώτιστος κατάφερε να κρατηθεί στη «μεγάλη» κατηγορία, πραγματοποιώντας μια σοβαρή και καλή παρουσία, από την οποία θα μπορούσε να έχει κάποιους ακόμη βαθμούς που χάθηκαν κυριολεκτικά από απειρία και λίγο πριν την ολοκλήρωση αυτών των παιχνιδιών!
Διονύσης Γαρμπής και Νικόλας Κουρούκλης από τα αποτελέσματα φαίνεται ότι έκαναν καλή δουλειά στις ομάδες τους και δικαιώνονται.
Σχετικά με τον αγώνα, οι γηπεδούχοι ήταν πιο ουσιαστικοί και η νίκη τους, που "κλείδωσαν", από το πρώτο 45λεπτο, όταν και προηγήθηκαν 2-0, είναι δίκαιη.
Φάσεις και γκολ
Στο 13΄ο Κόμητας από δεξιά θα βγάλει την πάσα περίπου στο πέναλτι, εκεί ο Κανάκης θα κάνει το σουτ, όμως η μπάλα θα σταματήσει στο δοκάρι του Αραβαντινού Λ.
Στο επόμενο λεπτό ο Αποστόλου μετά από αμυντική σύγχυση θα βρεθεί δεξιά στην περιοχή και λίγο πλάγια, εκεί θα πιάσει ένα δυνατό σουτ που στέλνει όμως την μπάλα να περάσει πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
Ο Κόμητας θα δώσει για τον Παπαδάτο στο 20’, αλλά το σουτ του τελευταίου από καλή θέση είναι άστοχο.
Στο 23’ οι γηπεδούχοι θα πάρουν το προβάδισμα με τον Αποστόλου να κερδίζει την επαναφορά στην απόκρουση του Αραβαντινού, στο σουτ του Κανάκη και εύκολα να την σπρώχνει στα δίχτυα για το 1-0.
Ο Αποστόλου θα είναι και πάλι ο σκόρερ για το 2-0 των γηπεδούχων στο 29’, μετά την εξαιρετική κάθετη πάσα του Κανάκη.
Μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου δεν θα έχουμε κάτι εξαιρετικό στον αγωνιστικό χώρο και έτσι οι ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια με τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ και σχεδόν μια εξασφαλισμένη νίκη.
Στην επανάληψη οι «κυανόλευκοι» από το Ληξούρι θα μπουν πιο δυνατά, όντας πίσω στο σκορ 2-0, προκειμένου να μειώσουν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι.
Στο 48’ ο Ρεμούντης θα πιάσει περιοχή και απέναντι από τον Τρίκαρδο θα χάσει το κοντρόλ με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
Με την συμπλήρωση 5’ αγώνα στο β’ μέρος, ο Πολυδωράτος θα βγάλει τον Κανάκη στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων που δεν έχει πρόβλημα να πετύχει το 3-0. Γκολ που αφιέρωσε στη σύζυγο και την κόρη του που παρακολουθούσαν τον αγώνα, μιας και ήταν το τελευταίο του ως ενεργός ποδοσφαιριστής, μιας και στο τέλος ανακοίνωσε ότι «κρεμάει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.
Ακριβώς στην μια ώρα αγώνα ο Εθνικός θα καταφέρει να μειώσει το σκορ σε 3-1, με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Μπάμπη, λίγο έξω από την περιοχή.
Στο 78’ ο Αποστόλου θα πετύχει χατ τρικ κάνοντας το 4-1 για τα Φωκάτα, μετά από την σέντρα από αριστερά του Σελενίτσα.
Οι φιλοξενούμενοι θα απειλήσουν στο 84’ με τον Ρεμούντη να σουτάρει από καλή θέση και να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ.
Μετά την συμπλήρωση του 90λεπτου και στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Σελένιτσα προ κενής εστίας μετά την πάσα του εξαιρετικού Πολυδωράτου, θα στείλει την μπάλα άουτ!
Διαιτητής ο κ.  Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς τους κ.κ. Κ. Κιόση και τον φίλαθλο Δ. Γαρμπή.
Οι συνθέσεις
Φωκάτα: (Μ. Αθηναίος), Τρίκαρδος, Πολυδωράτος, Κόμητας, Ντουκάι (54’ Αραβαντινός Γ.), Σαλαπάτας, Κανάκης (74’ Χρίστο), Τοζάι, Παπαδάτος Δ. (63’ Σελενίτσα), Αποστόλου, Μάλσι, Μάστορας.
Εθνικός: (Ν. Κουρούκλης), Αραβαντινός Λ., Ρεμούντης, Κούτσης, Μπάμπης, Παππάς (54’ Τσίγγανος), Παρίσης, Σπυράτος, Γαλανός, Αντωνάτος (46’ Σινάι), Σιμωτάς, Παπαδάτος Α. (51’ Λιάτος).














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου