Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20

Αναβολή Παγκοσμίου πρωταθλήματος άρσης βαρών-κολύμβησης ΑΜΕΑ Μεξικού από την IPC


Η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC)  ανακοίνωσε την αναβολή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κολύμβησης (συμμετείχε ο Γεράσιμος Λιγνός) και Άρσης Βαρών που ήταν προγραμματισμένα να ξεκινήσουν στην Πόλη του Μεξικού στις 30 Σεπτεμβρίου λόγω του καταστροφικού σεισμού που σημειώθηκε εχθές στη χώρα. 
Η απόφαση λήφθηκε μετά από αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης και μετά από στενή συνεργασία με την τοπική οργανωτική επιτροπή και την κυβέρνηση του Μεξικού.
Ο σεισμός μεγέθους 7,1 της Τρίτης έχει αφήσει εκατοντάδες νεκρούς και προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε κτίρια και υποδομές στην πόλη του Μεξικού και στη γύρω περιοχή. 
Παρόλο που οι δύο χώροι που είχαν οριστεί να φιλοξενήσουν τα Πρωταθλήματα - την Ολυμπιακή Πισίνα Francisco Marquez και το γειτονικό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Juan de la Barrera - φαίνεται να έχουν υποστεί μόνο μικρές ζημιές, πρέπει να διεξαχθεί μια πλήρης αξιολόγηση της κατάστασης. Επιπλέον, ορισμένα από τα ξενοδοχεία που φιλοξενούν ήδη κάποιους αθλητές και οι σχετικές υποδομές έχουν υποστεί σοβαρή ζημιά.
Ο Andrew Parsons, Πρόεδρος της IPC,μεταξύ άλλων δήλωσε:
"Ξέρω ότι η αναβολή και των δύο Πρωταθλημάτων θα απογοητεύσει τους αθλητές που θα συμμετείχαν, ωστόσο πρόκειται για μοναδικές περιστάσεις και πολύ απλά αυτό είναι το σωστό πράγμα που πρέπει να κάνουμε αυτή τη στιγμή.
"Η άμεση προτεραιότητά μας τώρα είναι να συνεργαστούμε με τις αντιπροσωπείες της ομάδας που βρίσκονται σήμερα στο Mexico City για να εξασφαλίσουμε την ασφαλή αναχώρησή τους. Στη συνέχεια θα αξιολογήσουμε αν μπορούμε να αναδιοργανώσουμε αυτά τα Πρωταθλήματα στο άμεσο μέλλον στην Πόλη του Μεξικού ή να αναζητήσουμε εναλλακτικές λύσεις».
Είναι η πρώτη φορά που η IPC αναγκάζεται να αναβάλει ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα στην ιστορία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου