Κυριακή, Δεκεμβρίου 10

Σούπερ Έρυσσος 2-1 τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς στις Κεαμειές (Εικόνες)


Αρκετά καλό παιχνίδι είδαμε σήμερα το πρωί στις Κεραμειές για την 4η αγωνιστική της Β’ κατηγορίας, και την Έρυσσο να παίρνει μεγάλη νίκη απέναντι στον αήττητο και με το απόλυτο μέχρι τότε, Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με σκορ 2-1.
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν ισορροπημένο με τους φιλοξενούμενους στο α’ 45λεπτο, πιο παραγωγικούς να πετυχαίνουν δυο γκολ και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με μια καλή διαφορά.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι θα μπουν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πολύ νωρίς θα μειώσουν και θα ξαναμπούν στο παιχνίδι, είχαν μια ελαφρά υπεροχή για 20’, είχαν απέναντι τους τον καταπληκτικό Ντεβιρσάι, που έσωσε αρκετές φορές την εστία του, όμως στη συνέχεια η Έρυσσος, ανέβηκε αγωνιστικά και θα μπορούσε να πετύχει κάποιο ακόμη τέρμα.
Τελικά αυτό το 1-2 παρέμεινε ως το τέλος και την Έρυσσο νικήτρια να βάζει σοβαρή υποθήκη για την είσοδο της στην τελική 4αδα!
Φάσεις και γκολ
Στην πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, οι φιλοξενούμενοι θα πάρουν κεφάλι στο σκορ, μετά από την διπλή προσπάθεια και τα ισάριθμα σουτ του Γ. Μπάμπη, λίγο έξω από την περιοχή και δεξιά, στο πρώτο η μπάλα θα σταματήσει στα σώματα και στο δεύτερο στα δίχτυα του Κουμαριώτη για το 0-1.
Ο Ντερβισάι στο 13’ θα απομακρύνει την μπάλα με γροθιές στο φάουλ του Βοροκλινιώτη.
Ένα πολύ καλά εκτελεσμένο φάουλ, λίγο έξω από την περιοχή του Κοσμά, στο 35’ θα στείλει την μπάλα να περάσει άουτ, δίπλα από το αριστερό «Γ» της εστίας του Ντερβισάι.
Στο 35’ ο Τσάκος με πολύ ωραία κάθετη θα βρει τον Παπά απέναντι από τον Κουμαριώτη, ο οποίος στο πλασέ που επιχειρεί διώχνει εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, όμως στην επαναφορά με νέο πλασέ θα την στείλει στα δίχτυα για το 0-2.
Με ένα καλό προβάδισμα, όπως αυτό το 0-2 υπέρ των φιλοξενούμενων οι δυο ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Στο δεύτερο οι γηπεδούχοι μπροστά σε αυτό το εις βάρος τους 0-2 και την πρώτη φετινή ήττα τους, θα μπουν πολύ δυνατά και πολύ νωρίς θα καταφέρουν να μειώσουν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι.
Συγκεκριμένα στο 48’ ο Πίρρα με ωραία ενέργεια από δεξιά, θα μπει στην περιοχή από δεξιά και με παράλληλη πάσα θα βρει στη μικρή περιοχή τον Κοσμά και την μπάλα μετά το πλασέ του να κοντράρει στους αμυντικούς. Στην επαναφορά της, ο νεαρός Θεοτοκάτος με προβολή θα την στείλει στα δίχτυα του Ντερβισάι μειώνοντας σε 1-2, δίνοντας παράλληλα ελπίδα ανατροπής στους φιλοξενούμενους.
Στη συνέχεια ο Ντερβισάι ανέλαβε ρόλο «σωτήρα» για την ομάδα του. Έτσι στο 54’ θα κάνει μεγάλη απόκρουση πετώντας εντυπωσιακά την μπάλα κόρνερ στο μακρινό δυνατό σουτ του Μακρίδη.
Μετά από 2’ σπουδαία απόκρουση για τον τερματοφύλακα, αυτή την φορά του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, όταν αποκρούει το εξ’ επαφής με το σώμα, κοντινό σουτ του Παπαλεξάτου.
Ο Ντερβισάι στο 69’ θα σώσει από την ισοφάριση, όταν με διπλή απόκρουση στο τετ α τετ του με τον Κοσμά, ύστερα από πολύ όμορφη ενέργεια του τελευταίου, θα κάνει την απόκρουση του αγώνα.
Οι φιλοξενούμενοι πολύ επικίνδυνοι στην κόντρα θα χάσουν σημαντική ευκαιρία με τον Τσάκο να πλασάρει απέναντι από τον Κουμαριώτη, μετά την κάθετη του Καββαδία και να στέλνει την μπάλα άουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κουμαριώτη.
Ο Παπαλεξάτος στο 79’ θα βγάλει την σέντρα από δεξιά και ο Καββαδίας αμαρκάριστος στο β’ δοκάρι δεν κάνει καλά το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει άουτ, αρκετά μακριά από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
Ο Ντερβισάι, που ήταν ο κορυφαίος του αγώνα, στο 83’ θα σώσει την εστία του στην κοντινή προβολή του Θεοτοκάτου, αφού πέφτει και μπλοκάρει την μπάλα.
Στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 90+3’, ο Λ. Βανδώρος θα κάνει ένα ψηλοκρεμαστό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα θα κοντράρει στα σώματα των αμυντικών και θα περάσει πάνω από την εστία του Ντερβισάι κόρνερ.
Με τη λήξη το αγώνα οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν μια μεγάλη νίκη, απέναντι στην μέχρι σήμερα αήττητη και με το απόλυτο νικών και πλέον βάζει σοβαρή υποψηφιότητα 4αδας.
Αντίθετα με τους γηπεδούχους που χάνουν σημαντικό έδαφος για τη συνέχεια και το μέλλον τους στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας.
Διαιτητής ο κ. Απ. Καραίσκος με βοηθούς τους κ.κ. Ι. Καλογηρά και Β. Θωμά.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Ο. Κεφ/νιάς:(Τ. Φωής), Κουμαριώτης, Πίρρα, Κατσούρης, Κράλης, Μαρινάκης, Βοροκλινιώτης, Θεοτοκάτος Κοσμάς (72’ Βανδώρος), Μακρίδης, Απέργης (46’ Μπεσάι), Κώστογλου (51’ Παγουλάτος).
Έρυσσος:(Γκ. Ρέτσι), Ντερβισάι, Βαλσαμής (55’ Καραβέλας), Γιαννάτος, Στεφάνι, Παπαδημητράτος, Μπάμπης, Ρεπούσης, Πετρόπουλος, Παπάς (69’ Καββαδίας), Τσάκος (88’ Βαλλιανάτος), Παπαλεξάτος (85’ Μπάλλας).
Φώτο







































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου