Σάββατο, Φεβρουαρίου 10

Νίκη παραμονής για την Πρόοδο στο Ληξούρι 1-0 τον Εθνικό Κεφαλονιάς


Μπορεί να άργησε να έρθει η πρώτη εκτός έδρας νίκη για την Πρόοδο Ιθάκης, όμως ήρθε την πιο κατάλληλη ώρα και εκεί που έπρεπε.
Μια νίκη στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, επί του Εθνικού Κεφαλονιάς, που χαρίζει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, την παραμονή στην ομάδα του Στ. Πόρτολου.
Είμαστε εξ' αρχής σίγουροι, ότι στο Ληξούρι θα είχαμε ένα μεγάλο ντέρμπι, με το αποτέλεσμα του ανοικτό για τις δύο ομάδες και τελικά επιβεβαιωθήκαμε.
Οι γηπεδούχοι μετά από αυτή την εξέλιξη, δυσκόλεψαν την υπόθεση διεκδίκησης θέσης στην 4αδα, αφού μένουν πίσω από τους διεκδικητές της.
Η νίκη αυτή των φιλοξενούμενων, που ταξίδεψαν με "12" ποδοσφαιριστές στην αποστολή τους, αποκτάει πολύ μεγαλύτερη σημασία, αφού κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο με πάρα πολλές και σημαντικές απουσίες.
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν μέτριο σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο και λόγω των καιρικών συνθηκών φαινόταν από μακριά ότι όποια ομάδα πετύχει το γκολ θα ήταν και η νικήτρια. Κάτι που επιβεβαιώθηκε μετά από 90' αγώνα.
Φάσεις και γκολ
Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι θα είναι για τους γηπεδούχους στο 27’. Ο Κατσιβέλης θα πασάρει παράλληλα στην περιοχή για τον Αναλυτή, το σουτ του οποίου κοντράρει στα σώματα των αμυντικών και απομακρύνεται.
Στο 46’ οι γηπεδούχοι με τον Κατσιβέλη και πάλι, μέσα στην περιοχή και δεξιά να πασάρει στον Φαρακλό και τον τελευταίο να κάνει την επικίνδυνη προβολή, όμως μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Σολδάτου.
Μεγάλη απόκρουση στο 48’ από τον Αραβαντινό, στην πολύ δυνατή κοντινή κεφαλιά του Λαγκαδά, μετά το κόρνερ από δεξιά.
Στο 53’ ο πολύ καλός Σολδάτος, θα σώσει την ομάδα του, μετά την εντυπωσιακή ενέργεια του Κατσιβέλη και το αριστερό του πλασέ μέσα από την περιοχή.
Νέα εντυπωσιακή απόκρουση στο 63’ από τον τερματοφύλακα της Προόδου, στο δυνατό σουτ του Μαυροειδή μέσα από την περιοχή.
Στο 80’ο Μαυροειδής και πάλι θα αστοχήσει από καλή θέση, αφού το δυνατό συρτό σουτ που επιχειρεί, θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.
Και εκεί που οι γηπεδούχοι είχαν ανέβει και πίεζαν για το προβάδισμα, οι φιλοξενούμενοι στο 88’, θα φύγουν ταχύτατα με τον Hyka στην κόντρα από αριστερά και τον τελευταίο την κατάλληλη στιγμή να πασάρει στον "γερόλυκο" Δ. Κωστόπουλο, ο οποίος μόνος απέναντι στον Αραβαντινό «παγώνει» τον Άγιο Αντώνη πετυχαίνοντας το 0-1.
ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλα τόσο από τον σκόρερ, όσο και από τους συμπαίκτες του και θα προσθέταμε εμείς, με το δίκιο τους.
Μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα δεν είχαμε κάποια καλή φάση και τελικά με το γκολ του έμπειρου Ιθακήσιου αμυντικού η Πρόοδος θα πάρει μια «χρυσή» νίκη, την πρώτη της φετινή εκτός έδρας και ουσιαστικά κλειδώνει την παραμονή της στην Α’ κατηγορία.
Ο Εθνικός από την άλλη, μετά από αυτή την ήττα δυσκολεύει αρκετά την κατάσταση, σε ότι έχει να κάνει με τη συμμετοχή του στην τελική 4αδα του πρωταθλήματος.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Μενεγάτο και Ι. Καλογηρά.
Οι συνθέσεις
Εθνικός:(Ν. Κουρούκλης), Αραβαντινός-Λιανός, Συριάτος (Τορομάνι), Σιμωτάς Ι., Κατσιβέλης, Αντωνάτος, Σινάι, Μαυροειδής, Γαβαλάς (Φαρακλός), Αναλυτής, Ρεμούντης (Γιακουμάτος), Λαλάι.
Πρόοδος:(Στ. Πόρτολος), Σολδάτος, Κωστόπουλος, Σύτι, Παπαδόπουλος, Λαγκαδάς, Πρεβεζιάνος, Xyka, Τσάμης, Τσίγκος, Haidari, Γρίβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου