Τρίτη, Φεβρουαρίου 27

Οδοιπορικό στους Πρόννους........ Αφιέρωμα στην ομάδα της περιοχής



Φαίνεται ότι τα «πέτρινα» χρόνια για τον Α.Ο. Πρόννων ανήκουν στο παρελθόν και πλέον τη θέση τους παίρνει ένα καλύτερο και υγιές αύριο για την ομάδα της ευρύτερης περιοχής.
Τα τελευταία χρόνια με πρωτεργάτη το σημερινό πρόεδρο Σπύρο Σολωμό, το υπόλοιπο Δ.Σ., τον προπονητή Δημ. Κουρκουμέλη και έναν από τους ποδοσφαιριστές της, τον Μιχάλη Μπεσλίκα, με πολύ αγάπη για την ομάδα, αν και με καταγωγή εκτός νησιού, μπήκαν οι σωστές βάσεις  για ένα νέο ξεκίνημα με μέλλον, όπως αρμόζει στην περιοχή και το αποτέλεσμα φαίνεται ήδη να τους δικαιώνει απόλυτα.
Το οικογενειακό και… παρείστικο κλίμα, το ένας για τον άλλον και όλοι μαζί για την ομάδα, είναι σίγουρα ένα από τα μυστικά της επιτυχίας.
Έτσι μετά την κατάκτηση του περυσινού πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας και την άνοδο στην Α’, όλοι έβαλαν στόχο να μην είναι περαστική από την κατηγορία η ομάδα τους και με σωστές κινήσεις πέτυχαν όσα έχουν πετύχει μέχρι σήμερα.
Ήδη βρίσκονται στον τελικό του τοπικού κυπέλλου, ένα ιστορικό γεγονός, αφού αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά από την ίδρυση της, ενώ διεκδικούν με πολλές αξιώσεις τον τίτλο του πρωταθλητή της φετινής περιόδου.
Βρίσκονται στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με εξασφαλισμένη την παρουσία τους στην τελική 4αδα και μέχρι το τέλος θα παλέψουν ακόμη και για την πρωτιά!
Όμως, ας δώσουμε το λόγο στους πρωταγωνιστές και να δούμε τι μας είπαν για τη φετινή τους παρουσία, αλλά και για τη συνέχεια. Μιλήσαμε με πολλούς από αυτούς και όλοι, όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω, μιλούν για το φετινό κλίμα της ομάδας, αλλά και για τον συμπαίκτη τους Μιχάλη Μπεσλίκα, τον άνθρωπο όπως λένε που συνέβαλε στα ύψιστα για την νέα ομάδα που θα έβγαινε από ένα δύσκολο εγχείρημα και μια ομάδα, μέχρι τότε με πολλές ιδιαιτερότητες:
Σπύρος Σολωμός (πρόεδρος)
«Είμαι χαρούμενος και απόλυτα ικανοποιημένος με την φετινή πορεία της ομάδας μας. Η πορεία αυτή είναι αποτέλεσμα μιας μεθοδικής δουλειάς που γίνεται εδώ και κάποια χρόνια στην ομάδα μας.
Επίσης η καλή πορεία οφείλεται στο εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει μέσα και έξω από το γήπεδο.
Όλοι οι παίκτες έχουν άψογες σχέσεις και αυτό αποτελεί τον βασικότερο παράγοντα της επιτυχίας της ομάδας μας.
Σίγουρα η πρόκριση μας στον τελικό του κυπέλλου είναι έκπληξη σκεπτόμενοι πως μόλις φέτος ανεβήκαμε στην Α’ κατηγόρια, αλλά βάσει της αγωνιστικής απόδοσης κατά τη διάρκεια της χρονιάς θεωρώ πως το αξίζαμε και με το παραπάνω.
Θα ήθελα με την ευκαιρία να ευχαριστήσω τους επιχειρηματίες της Σκάλας οι οποίοι στηρίζουν την ομάδα μας αλλά και όλους όσους μας στηρίζουν κάθε Σαββατοκύριακο με την παρουσία τους στο γήπεδο.
Ο κόσμος περιμένει με ανυπομονησία τον τελικό, όπως και εμείς άλλωστε. Θα παλέψουμε για την νίκη με όλες μας τις δυνάμεις, ανεξάρτητα τον αντίπαλο, όπως κάνουμε πάντα. 
Ελπίζουμε πως όλα θα κυλήσουν ομαλά σε αυτή την γιορτή του Κεφαλονίτικου ποδοσφαίρου»
Δημήτρης Κουρκουμέλης (προπονητής)
«Μόνο περήφανος θα μπορούσα να είμαι για την έως τώρα πορεία της ομάδας. Ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια πριν 3 περίπου χρόνια, όταν και επέστρεψα στην ομάδα εγώ μεσούσης της περιόδου.
Τα δυο χρόνια στη Β’ κατηγορία μπήκαν τα θεμέλια για να παρουσιάσουμε αυτό που όλοι βλέπετε σήμερα. Νομίζω πως είναι σπάνιο να βλέπει κανείς μια ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα στη Β’ κατηγορία να πρωταγωνιστεί στην Α’ αμέσως.
Οι προσθήκες που έγιναν τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα είχαν ως πρώτο κριτήριο τον χαρακτήρα, πέραν της ποδοσφαιρικής ικανότητας.
Το κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια είναι κάτι που δεν βρίσκει κάνεις εύκολα σε ομάδες που πρωταγωνιστούν και αυτό είναι η δύναμη μας... Η δύναμη της παρέας.
Η πρόκριση μας στον τελικό είναι ένα πρωτοφανές επίτευγμα για την ομάδα μας καθότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της.
Όμως όπως όλοι γνωρίζουμε τρώγοντας ανοίγει η όρεξη.
Πάμε στον τελικό λοιπόν για να τα δώσουμε όλα και να κάνουμε τη φετινή σεζόν ακόμα πιο συναρπαστική για μας και το χωριό μας».
Σπύρος Κουρκουμέλης (αρχηγός)
«Είμαι πραγματικά περήφανος για όσα έχουμε καταφέρει ως τώρα με την ομάδα του χωριού μου.
Η ομάδα μας τα προηγούμενα χρόνια πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές, οι οποίες όμως έδωσαν το έναυσμα σε όλους μας προκειμένου να αλλάξουμε αυτή την άσχημη εικόνα και να βρεθούμε στην ευχάριστη θέση που είμαστε σήμερα. 
Οφείλω προσωπικά ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρόεδρο της ομάδας κ. Σολωμό Σπύρο και στον Μπεσλίκα Μιχάλη, στο πλάνο των οποίων οφείλεται η επιστροφή μου στην ομάδα και η ως τώρα πορεία της.
Μην ξεχνάμε ότι είναι η πρώτη χρονιά της ομάδας μας στην Α' Κατηγορία Κεφαλονιάς και η ανταγωνιστικότητα μας δείχνει την πραγματικά καλή δουλειά που γίνεται. 
Οι προσθήκες των παικτών που έγιναν το καλοκαίρι και η άμεση προσαρμογή τους βοήθησε πολύ στην έως τώρα πορεία της ομάδας. Οφείλω να πω, πως κάθε άτομο το οποίο ασχολείται με την ομάδα και μέσα στο γήπεδο έχει μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία αυτή. 
Όσον άφορα τον τελικό, πηγαίνουμε σε μια γιορτή του ποδοσφαίρου, είμαστε περήφανοι που θα είμαστε εκεί, αλλά δεν θα αρκεστούμε μόνο στην παρουσία μας. Πάμε για να νικήσουμε και μόνο».
Μιχάλης Μπεσλίκας (ποδοσφαιριστής)
«Είμαι στην ομάδα των Πρόννων εδώ και 6 περίπου χρόνια. Κατά το παρελθόν έχω βιώσει τις χειρότερες των καταστάσεων εντός γηπέδου.
Η αλήθεια είναι πως όλες οι ομάδες κάνουν τον κύκλο τους, έτσι και η δική μας. Με την συνδρομή όλων των παικτών της ομάδας, του πρόεδρου και του προπονητή, ξαναστάθηκε στα πόδια της και είναι πλέον ανταγωνιστική.
Το σημαντικότερο στοιχείο που μπορεί να διακρίνει κανείς σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα μας, είναι η γενικότερη συσπείρωση που υπάρχει γύρω από αυτή αλλά και εντός αυτής.
Ο κόσμος μας στηρίζει, με τη συνεχή παρουσία του ακόμα και σε εκτός έδρας αγώνες, όσο και στις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί η ομάδα, πράγμα που πιστοποιεί τα λεγόμενα μου.
Δεν πρέπει να παραλείψουμε το γεγονός πως η Σκάλα είναι ένα μικρό χωριό, ίσως το μικρότερο, που διαθέτει ποδοσφαιρική ομάδα στην Κεφαλονιά και αυτό κάνει ακόμα σημαντικότερη τη φετινή μας πορεία.
Οφείλουμε νομίζω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο της ομάδας μας κ. Σολωμό Σπύρο και τον προπονητή μας κ. Κουρκουμέλη Δημήτρη για την αγάπη τους σε μας και την στήριξη τους ακόμα και σε ζητήματα που δεν κινούνται γύρω από την ομάδα.
Όλοι οι παίκτες είμαστε ενωμένοι, διασκεδάζουμε μαζί, υπάρχει συνεχής επικοινωνία μεταξύ μας και αυτό είναι το στοιχείο που κάνει τη διαφορά.
Όλα τα παιδιά θεωρώ πως καλωσορίσαμε με τον καλύτερο τρόπο τους παίκτες που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι και πλέον είμαι σίγουρος πως νιώθουν εξίσου οικεία με όλους εμάς που είμαστε εδώ και χρόνια στην ομάδα.
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στη διάθεση όλων των παιδιών να βοηθήσουν την ομάδα βάζοντας το εγώ τους κάτω από το εμείς, πράγμα που είναι απαραίτητο προκειμένου να δομηθεί σωστά μια ομάδα.
Η φετινή πορεία της ομάδας θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τα παιδιά των ακαδημιών που θα στελεχώσουν την ομάδα στο μέλλον.
Όσον αφορά τον τελικό ξέρουμε πως θα είναι μια γιορτή του ποδοσφαίρου και είμαστε περήφανοι για την παρουσία μας εκεί.
Είμαι σίγουρος πως όλοι οι συμπαίκτες μου θα δώσουν τα πάντα για τη νίκη, όπως κάνουν σε κάθε αγώνα άλλωστε.
Μετά το τέλος του αγώνα και ανεξαρτήτου αποτελέσματος όμως θα είμαστε όλοι έξω για να διασκεδάσουμε, γιατί αυτό είναι το χαρακτηριστικό μας από την αρχή της σεζόν».
Κώστας Ζαπάντης (ποδοσφαιριστής)
Η ομάδα μας πέρασε μια περίοδο δύσκολη δίχως να υπάρχει συμμέτοχη, χωρίς χημεία και με το ένα κακό αποτέλεσμα να διαδέχεται το άλλο.
Κάποια στιγμή αποφασίσαμε να σταματήσει αυτή η κατασταση.... μέσα από κάποιες εκδηλώσεις και με την βοήθεια διαφόρων επαγγελματιών και μη μέσα από τον τόπο μας καταφέραμε να ενισχυθούμε οικονομικά.
Μετά πήραν όλα την σειρά τους κάναμε κάποιες προσθήκες, παιδιά με πολύ καλές ποδοσφαιρικές ικανότητες και πάνω από όλα δώσαμε βάση στον χαρακτήρα τους έτσι ώστε να μην υπάρχουν προστριβές μέσα στην ομάδα και να μη διαταραχθεί το καλό κλίμα.
Ξεκινήσαμε με τον στόχο στην ουσία για μια καλή παρουσία στο πρωτάθλημα μας όμως αγώνα με τον αγώνα η ψυχολογία μας άλλαζε και αρχίσαμε να πιστεύουμε στις δυνάμεις μας.
Η προσήλωση στο στόχο μέσα από τη σκληρή δουλειά που έχει γίνει οφείλεται σε ότι έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως είμαστε φαβορί για την κατάκτηση κάποιου τίτλου.
Εμείς όλα τα παιχνίδια τα κοιτάμε στα μάτια και προσπαθούμε να παίξουμε όσο πιο ωραίο ποδόσφαιρο γίνεται να το ευχαριστηθούμε, πάνω απ όλα εμείς αλλά και ο κόσμος που μας στηρίζει.

Στον τελικό κυπέλλου πάντως οποίος εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο !!!
Άθως Τραυλός (ποδοσφαιριστής)
«Η πορεία που έχουμε κάνει σαν ομάδα φέτος οφείλεται, στο ότι υπάρχει ένα κλίμα οικογενειακό, είμαστε φίλοι όλοι, ομάδα μέσα και έξω από το γήπεδο. Για να καταφέρουμε να φτάσουμε στο σημείο αυτό, χρειάστηκαν κάποια άτομα, θα αναφέρω τα ποιο σημαντικά, είναι ο πρόεδρος Σπύρος Σολομός, ο προπονητής μας Δημήτρης Κουρκουμέλης, ο Γεράσιμος Κουρκουμέλης και ο Μιχάλης Μπεσλίκας, που σε συνεννόηση με την διοίκηση, μας οργάνωνε και έτρεχε σχεδόν για τα πάντα και του οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε και σε όλους τους χορηγούς της ομάδας. Η πορεία αυτή, έχει ξεκινήσει εδώ και 3 χρόνια που άρχισε η ομάδα να βρίσκει τα πατήματα της στη Β' κατηγορία. 
Την πρώτη χρονιά τερματίσαμε στη 2 θέση, την δεύτερη χρονιά, καταφέραμε πήραμε το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Α' κατηγορία. 
Ο κορμός της ομάδας υπήρχε από πέρυσι, έπρεπε να κάνουμε κάποιες μεταγραφές για να ενισχυθούμε σε θέσεις που είχαμε πρόβλημα. 
Κατάφερε η διοίκηση και ο Μιχάλης Μπεσλίκας, που βοήθησε πάρα πολύ σε αυτό το κομμάτι, να φέρουν στην ομάδα παίχτες, ποιοτικούς, αλλά προ πάντων καλά παιδιά που παίζουν και ιδρώνουν την φανέλα. 
Όλα αυτά έχουν συμβάλλει στην έως τώρα καλή πορεία της ομάδας μας στο πρωτάθλημα αλλά και στην πρόκριση μας στον τελικό του τοπικού κυπέλλου.
Πηγαίνοντας στον τελικό οφείλουμε να δώσουμε τα πάντα. Ξέρουμε πως θα έχουμε την συμπαράσταση του χωριού μας και θα προσπαθήσουμε να τους κάνουμε περήφανους».
Κώστας Παπαδημητρόπουλος (ποδοσφαιριστής)
«Η πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου πιστεύω ότι είναι απλά απόρροια της ποιότητας των παικτών αλλά πολύ περισσότερο του πολύ καλού κλίματος που υπάρχει στην ομάδα από την αρχή της σεζόν.
Είμαστε μια παρέα που κατεβαίνουμε στο γήπεδο για να το διασκεδάσουμε, ο ένας παλεύει για τον άλλον και όλοι είμαστε μαζί στις νίκες και στις ήττες. Το παραμύθι που ζουν οι Πρόννοι φέτος θα συνεχιστεί .
 Όσον αφορά το πρωτάθλημα θυμόμαστε όλοι ότι την πρώτη αγωνιστική η ομάδα μας ηττήθηκε με 1-3 από τα Διλινάτα. Το ίδιο βράδυ βγήκαμε όλοι και διασκεδάσαμε σαν να είχαμε κερδίσει.
Αυτό ήταν , το νερό είχε μπει στο αυλάκι και η ομάδα μας αγνοεί την ήττα από τότε. Η ομάδα κατά 99.9% είναι στα μπαράζ και από εκεί και πέρα όλα παίζονται».
Κώστας Ζαρνακούπης (ποδοσφαιριστής)
«Προννοι.... τι να πρωτοπώ... καταρχήν είμαι εντυπωσιασμένος από το κλίμα της ομάδας.. Αυτό το οικογενειακό κλίμα μέσα στο γήπεδο κι έξω από αυτό... Καθότι έχω παίξει και σε άλλα σωματεία ποδόσφαιρο σε Αθήνα, Τρίκαλα και Καρδίτσα μπορώ να πω με σιγουριά πως τέτοια κατάσταση δεν ξανασυνάντησα πουθενά.
 Ήρθα στην ομάδα άγνωστος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και σχεδόν από την πρώτη μέρα όλοι με αγκάλιασαν και με έκαναν μέλος της οικογένειας τους!
Το σημαντικότερο είναι πως όλα τα παΐδια παίζουν για την ομάδα, για την φανέλα, για το χωριό. Δεν υπάρχουν εγωισμοί, ούτε παρεξηγήσεις για το ποιος θα παίξει, ποιος όχι. Όλοι καταλαβαίνουν πως ότι πει ο προπονητής είναι για το καλό της ομάδας και έτσι προχωράμε.
Ο προπονητής μας είναι ένας άνθρωπος απίστευτος και στην κυριολεξία Άγιος. Δίκαιος και πάντα κοιτάει το καλό της ομάδας! Σημαντικό ρόλο στην ομάδας μας έχει προφανώς και ο πρόεδρος Σπύρος Σολωμός καθώς είναι πάντα δίπλα σε αυτήν και σε όλα τα παιδιά ξεχωριστά όποτε προκύψει οποιοδήποτε ζήτημα.
Έχει αποδείξει και με το παραπάνω την αγάπη του για την ομάδα, αλλά συγχρόνως και το ήθος του και του αξίζουν συγχαρητήρια για την ομάδα που έκτισε.
Τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ σε έναν κομβικό άνθρωπο για την ομάδα τον Μιχάλη Μπεσλίκα ο οποίος καθημερινά ασχολείται με την ομάδα, την αγαπάει και είναι σημαντικός παράγοντας που έφτασε η ομάδα εδώ που είναι.
Είναι άλλωστε ο άνθρωπος που μεσολάβησε προκειμένου να ενταχθώ στην ομάδα των Πρόννων.
Κλείνοντας, θα ήθελα να πω, πως η ομάδα μας έχει πετύχει τον στόχο της και πλέον  πάει για την υπέρβαση.
Ότι και αν γίνει στον τελικό πάλι μια παρέα θα είμαστε και θα βγαίνουμε έξω όλοι μαζί αγαπημένοι για το ποτό μας (το χαρακτηριστικό της ομάδας μας)».











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου