Κυριακή, Φεβρουαρίου 11

Στο κυνήγι της 4αδας η Σάμη... Δύσκολη η συνέχεια για τα Ομαλά


Ούτε αυτή την αγωνιστική τα Ομαλά, παρά την πολύ καλή τους παρουσία, κατάφεραν να πάρουν την πρώτη τους φετινή νίκη στο πρωτάθλημα, αφού σήμερα το πρωί γνώρισαν ακόμη μια ήττα. Αυτή την φορά στις Κεραμειές από την Σάμη με σκορ 0-2, και πλέον μόνο με θαύμα μπορούν να ελπίζουν στη σωτηρία και την παραμονή τους στη «μεγάλη» κατηγορία, ιδιαίτερα μετά το «2» της Προόδου στον Άγιο Αντώνη.
Αντίθετα η Σάμη, με αρκετές απουσίες στο παιχνίδι, πήρε στο τέλος μια σημαντική νίκη που της δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσει στη συνέχεια το όνειρο για την τελική 4αδα του πρωταθλήματος και τη συμμετοχή της στα playoffs! Μάλιστα μετά από τη σημερινή της επιτυχία έπιασε τον Εθνικό Κεφαλονιάς στην 5η θέση.
Το παιχνίδι ήταν σχετικά καλό και αρκετά ισορροπημένο στη μεγαλύτερη διάρκεια του, αφού η μπάλα παίχθηκε κυρίως στο χώρο του κέντρου με αποτέλεσμα να μην δημιουργούνται σημαντικές φάσεις απέναντι από τις δυο εστίες.
Τα Ομαλά σωστά στημένα στον αγωνιστικό χώρο, πάλεψαν αρκετά και σίγουρα άξιζαν κάτι καλύτερο από αυτή την ήττα. Πλήρωσαν το τελευταίο δεκάλεπτο που έδειξαν μια χαλαρότητα και όχι καθαρό μυαλό. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η Σάμη που πέτυχε δυο γκολ σε αυτό το διάστημα και πήρε τελικά αυτό που ήθελε
Φάσεις και γκολ
Με τη συμπλήρωση 15’ αγώνα, ο Μετάι εκτελεί το κόρνερ από δεξιά και στο β’ δοκάρι ο Ι. Αμούργης με κεφαλιά θα στείλει την μπάλα ψηλά άουτ από την εστία του Παπαστεργίου.
Στο 31’ ο Χρυσανθακόπουλος εκτελεί το φάουλ σχεδόν από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα θα περάσει ψηλά από την εστία των φιλοξενουμένων και θα καταλήξει άουτ.
Αυτές ήταν όλες και όλες οι καλές στιγμές του πρώτου 45λεπτου.
Στην επανάληψη το θέαμα δεν άλλαξε με αποτέλεσμα η Σάμη πιο έμπειρη να χτυπήσει στα τελευταία λεπτά και να πάρει μια σημαντική νίκη που την κρατάει ζωντανή στο κυνήγι της 4ης θέσης της κανονικής περιόδου.
Με την έναρξη μετά από μια ωραία ομαδική ενέργεια των παικτών των Ομαλών η μπάλα θα καταλήξει στον Τσεκέτσι, ο οποίος λίγο έξω από την περιοχή θα πιάσει ένα διαγώνιο σουτ που θα αναγκάσει τον Καβαλιεράτο να πέσει και να μπλοκάρει την μπάλα.
Καλή ευκαιρία στο 60’ για τους φιλοξενούμενους, ο Αμούργης θα βγάλει για τον Ζαχαράτο στην περιοχή και δεξιά, όμως το διαγώνιο συρτό σουτ του νεαρού επιθετικού της Σάμης θα περάσει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Παπαστεργίου. Σε μια φάση που οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ στον Τζάκη στην αρχή της φάσης.
Ο Περιβολάρης στο 68’ θα δοκιμάσει από μακριά να αιφνιδιάσει τον Παπαστεργίου με ένα χτύπημα φάουλ, όμως η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ από την εστία του.
Και στο 78’ μετά το κόρνερ του Μετάι από δεξιά ο Παπαστεργίου κάνει κακή εκτίμηση της φάσης, θα του γλιστρήσει η μπάλα από τα χέρια και θα καταλήξει στα δίχτυα του για το αυτογκόλ και το 0-1 της Σάμης.
Στο 89’ ο Μπαζάρογλου εκτελεί το φάουλ από αριστερά (κάτι σαν κόρνερ), με πολύ φάλτσο στο δεύτερο δοκάρι, για να διώξει δύσκολα ο Καβαλιεράτος και στη συνέχεια ο Βαλλάτος πριν φτάσει οι μπάλα στους επιθετικούς των Ομαλών.
Οι φιλοξενούμενοι στο 90+1’ θα «κλειδώσουν» τη νίκη τους πετυχαίνοντας το 0-2, μετά από ωραία ενέργεια από δεξιά στην περιοχή και διαγώνιο κοντινό σουτ του Παπαθεοδωρόπουλου, που θα στείλει την μπάλα στην δεξιά γωνία του Παπαστεργίου και στα δίχτυα.
Εδώ ολοκληρώθηκε και η συνάντηση με τη Σάμη να συνεχίζει να κυνηγάει το όνειρο, αντίθετα με τα Ομαλά που πλέον δύσκολα και στις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές θα μπορέσουν να αλλάξουν την τύχη τους.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Χρηστάτος με βοηθούς τους κ.κ. Σπ. Μαγουλά και Ι. Καλογηρά.
Οι συνθέσεις
Ομαλά:(Σπ. Τζωρτζάτος), Παπαστεργίου, Σέρρας (78’ Μπαζάρογλου), Λαζαράτος, Τσουραμάνης, Δανελάτος, Καραντινός-Νεόφυτος, Ντάτσι (16’ Φωτακόπουλος), Χρυσανθακόπουλος, Τζάκης, Λυμπεράτος (57’ Τσιγαρίδας), Τσεκέτσι.
Σάμη:(Β. Μιχαλάτος),  Καβαλιεράτος, Αράπογλου (81’ Δρακάτος), Βιτωράτος (77’ Βαλλάτος), Παπαθεοδωρόπουλος, Φωτόπουλος, Μετάι, Παπαδημάτος, Μιχαλάτος (46’ Trifi), Ζαχαράτος (65’ Βελισσαράτος), Περιβολάρης, Αμούργης Ι.
Αργότερα πλούσιο φωτορεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου