Σάββατο, Οκτωβρίου 19

Πρεμιέρα με το δεξί για τα Φωκάτα 2-1 την Σάμη στον Καραβόμυλο


Στο μοναδικό παιχνίδι της πρεμιέρας του φετινού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, σήμερα Σάββατο απόγευμα στο Δημοτικό Καραβόμυλου, τα Φωκάτα επικράτησαν της Σάμης με σκορ 1-2 και ανατροπή!
Οι γηπεδούχοι, παρά τις πολλές και σημαντικές τους απουσίες, μπήκαν αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο και με όπλο την έδρα τους προηγήθηκαν στο σκορ 1-0.
Όμως, στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και παρουσίασαν μια καλύτερη εικόνα με αποτέλεσμα να έρθει σύντομα η ισοφάριση.
Στην επανάληψη η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο δεν άλλαξε, οι γηπεδούχοι και πάλι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, αλλά με την πάροδο του χρόνου οι φιλοξενούμενοι, θα ισορροπήσουν, θα πατάνε καλύτερα και θα προηγηθούν στο σκορ, ενώ έχασαν και κάποιες καλές ευκαιρίες να πετύχουν κάποιο τέρμα ακόμη, μεταξύ των οποίων και ένα δοκάρι.
Είχαμε ένα καλό παιχνίδι με αρκετή δύναμη και πάθος, θα λέγαμε μοιρασμένο αγωνιστικά και τις φάσεις να είναι περισσότερες για την ομάδα της Λακήθρας.
Φάσεις και γκολ
Στην πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι στο 8’, οι γηπεδούχοι θα προηγηθούν 1-0 με ένα εκπληκτικό γκολ του Σοφιανού, από τα όρια της περιοχής και αριστερά με στο σουτ που επιχειρεί, μετά την πάσα του Ν. Μωραΐτη, να καταλήγει στο απέναντι «Γ» της εστίας του Πετεινάτου.
Με την συμπλήρωση 15’ οι φιλοξενούμενοι θα πετύχουν την ισοφάριση και το 1-1 με κοντινό, ψύχραιμο πλασέ του Αραβαντινού, ύστερα από ωραία πάσα στην περιοχή του Περαματζή.
Άμεση αντίδραση των γηπεδούχων στο επόμενο λεπτό με τον Δ. Βιτωράτο να κάνει ότι θέλει την άμυνα των φιλοξενούμενων, να πιάνει το σουτ και τον Πετεινάτο να απομακρύνει δύσκολα.
Στην επαναφορά, ο Κορσιάνος δεν κάνει καλά το σουτ και στέλνει την μπάλα ψηλά, πάνω από την εστία των Φωκάτων άουτ και μαζί μια σπουδαία ευκαιρία για το προσπέρασμα.
Στο 27’ θα έχουμε διαμαρτυρίες για ένα αντικανονικό μαρκάρισμα του Παλικισιάνου πάνω στον Δ. Βιτωράτο και τους γηπεδούχους να θέλουν κάτι παραπάνω από την κίτρινη κάρτα που έδειξε ο διαιτητής κ. Α. Βουτσινάς.
Στο 35’ ο Δήμου μετά από ωραία ενέργεια από δεξιά θα βρει στην περιοχή τον Ζαμπάυτη, αυτός θα αποφύγει τον προσωπικό του αντίπαλο, όμως το πλασέ του από πλάγια, θα στείλει την μπάλα να περάσει, παράλληλα με την γραμμή τέρματος άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κουγιανού.
Νέα ευκαιρία για την ομάδα του Δ. Λιονάτου στο επόμενο λεπτό με τον Περαματζή στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων να πλασάρει τον Κουγιανό και τον τερματοφύλακα της Σάμης, με άριστα αντανακλαστικά, να διώχνει εκπληκτικά την μπάλα πάνω από την εστία του σε κόρνερ, σώζοντας το 1-2.
Αυτό το 1-1 θα είναι και το αποτέλεσμα για τα πρώτα 45’, αφού δεν υπήρχε κάποια άλλη αξιόλογη φάση μέχρι την ολοκλήρωση τους.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, η ομάδα της Λακήθρας θα πετύχει την ανατροπή και θα προηγηθεί 1-2 με κοντινό πλασέ του Τριανταφυλλίδη, στην επαναφορά της μπάλας, ύστερα από το φάουλ από δεξιά του Κουμαριώτη και την προσωρινή απόκρουση του Κουγιανού.
Ευκαιρία και πάλι για τους φιλοξενούμενους να «καθαρίσουν» με τη νίκη στο 73’ και τον Δήμου με προβολή απέναντι από τον Κουγιανό να μην προλαβαίνει την μπάλα, στην σέντρα από αριστερά του Κουμαριώτη.
Στο 75’ μάλιστα θα σταθούν άτυχοι, αφού μετά την καταπληκτική ενέργεια και το σουτ του Καππάτου Α., μέσα από την περιοχή και δεξιά, η μπάλα θα βρει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κουγιανού και στην επαναφορά, αμαρκάριστος ο Τριανταφυλλίδης πλασάρει από πολύ κοντά άουτ.
Παραλίγο στο 79’ η Σάμη να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Ο Χ. Φωκάς δεν μπορεί να απομακρύνει την μπάλα σε ένα γέμισμα από το κέντρο, ο Κ. Μωραΐτης θα κάνει την δύσκολη προβολή, όχι όμως όπως θα ήθελε και έτσι θα μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα ο Πετεινάτος.
Η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι θα είναι και πάλι για τους φιλοξενούμενους στο 90+2’, όταν το διαγώνιο σουτ του Κουμαριώτη, μέσα από την περιοχή και αριστερά, θα στείλει την μπάλα λίγο έξω, από το απέναντι δοκάρι του Κουγιανού.
Έτσι με το σφύριγμα της λήξης τα Φωκάτα θα πανηγυρίσουν την πρώτη φετινή τους νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και θα μπουν με το δεξί στη διοργάνωση.
Διαιτητής ο Α. Βουτσινάς με βοηθούς την κα Δ. Ρηγοπούλου και τον κ. Π. Κομητόπουλο.
Οι συνθέσεις
Σάμη:(Τ. Παπαθεοδωρόπουλος), Κουγιανός, Πολυχρονάτος, Καππάτος, Καραγιαννάκης (64’ λ.τ. Δρακουλόγκωνας), Μωραΐτης Ν. (83’ Αμούργης Αρ.), Trifi, Μετάι, Σοφιανός, Βιτωράτος Δ., Αμούργης Ι. (28’ λ.τ. Ζαχαράτος), Κορσιάνος (66’ Μωραΐτης Κυρ.).
Φωκάτα:(Διον. Λιονάτος), Πετεινάτος, Φωκάς Χρ.,  Παλικισιάνος Δ., Αραβαντινός, Κουμαριώτης Π., Καμπανός, Ζαμπαύτης (59’ Τριανταφυλλίδης), Φωκάς Ε., Γασπαρής (89’ Παγουλάτος), Δήμου (76’ Μπουγάς), Περαματζής (60’ Καππάτος).
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου