Κυριακή, Οκτωβρίου 20

Νικηφόρα εκκίνηση για τα Διλινάτα 4-1 τον Εθνικό Κεφαλονιάς


Τα Διλινάτα, με φόρα από το τοπικό κύπελλο, συνέχισαν τις νίκες τους και στην πρεμιέρα του τοπικού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας ανεβάζοντας το φετινό σερί τους στο 4Χ4, αφού σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, σε ένα μέτριο παιχνίδι επικράτησαν του Εθνικού Κεφαλονιάς με σκορ 4-1.
Ήταν καλύτεροι, χωρίς να βγάζουν…. μάτια, είχαν την υπεροχή και την κατοχή μπάλας στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, και έτσι όλα ήρθαν στο τέλος όπως αναμενόταν.
Οι φιλοξενούμενοι, σίγουρα σε ένα παιχνίδι που δεν υπήρχε στις σκέψεις τους για κάτι καλό, ανανεωμένοι φέτος, προσπάθησαν, πάλεψαν αρκετά και οπωσδήποτε, ήταν αρκετά ανεβασμένοι, σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια τους.
Φάσεις και γκολ
Στο πρώτο ημίχρονο οι φάσεις ήταν ελάχιστες, αφού οι φιλοξενούμενοι ήταν στημένοι με αμυντικούς προσανατολισμούς και κάποια στιγμή έτοιμοι να χτυπήσουν στην κόντρα, ενώ οι γηπεδούχοι, αρκετά νευρικοί δεν μπορούσαν να μπουν με αξιώσεις στην περιοχή και να απειλήσουν την εστία του Κατσιγιάννη, εκτός από κάποια μακρινά σουτ που δεν έβρισκαν στόχο.
Δυο φορές όλες κι όλες το κατάφεραν και στη μία πέτυχαν και το πρώτο τους τέρμα.
Στο 6’ λοιπόν ο Πολλάτος με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ, από τα όρια της περιοχής θα αναγκάσει τον Κατσιγιάννη σε μια σπουδαία απόκρουση στη δεξιά του γωνία, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.
Το σκορ θα ανοίξει 1-0 στο 18’ για τους γηπεδούχους, μετά από ωραία συνεργασία Πεφάνη – Βουκελάτου και εντυπωσιακό σουτ του έμπειρου επιθετικού των Διλινάτων, από τα όρια της περιοχής.
Μέχρι την ολοκλήρωση των πρώτων 45’, δεν θα υπάρξει κάτι αξιοσημείωτο στο παιχνίδι και έτσι οι ομάδες θα αποχωρήσουν για τα αποδυτήρια με τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ, μόλις 1-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο, κάπως ανέβηκε το θέαμα και κατά συνέπεια ήρθαν και τα γκολ!
Στο 47’ ο Βουκελάτος, μετά την παράλληλη πάσα από αριστερά του Πολλάτου θα κάνει το πλασέ στην κίνηση, όμως η μπάλα φεύγει έξω από το δεξί δοκάρι του Κατσιγιάννη.
Ωραία απόκρουση από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων στο 50’ στο σουτ του Πολλάτου, λίγο μέσα από την περιοχή και δεξιά.
Στην πρώτη απειλή του Εθνικού η κεφαλιά του Γαβαλά, μετά το κόρνερ του Δ. Αναλυτή στο 52’, θα στείλει την μπάλα πάνω από την εστία του Τσαουσντέλιο.
Ο Μπαζάρογλου στο 59’ θα βρει έξυπνα στην περιοχή και αριστερά τον Βουκελάτο, αυτός θα κάνει το διαγώνιο σουτ και η μπάλα θα καταλήξει στην απέναντι γωνία και στα δίχτυα για το 2-0.
Το 3-0 θα πετύχει στο 77’ ο Αλ. Τζωρτζάτος μετά από ωραία ατομική ενέργεια από δεξιά και καλοζυγισμένο σουτ.
Ο Εθνικός στο 82’ θα κερδίσει πέναλτι, σε ανατροπή μέσα στην περιοχή του Κατερέλου από τον Πεφάνη και ο Δ. Αναλυτής με μια εντυπωσιακή εκτέλεση δεν αφήνει κανένα περιθώριο στον Τσιαουσντέλιο να αποκρούσει αφού στέλνει την μπάλα ψηλά στα δίχτυα για την μείωση και το 3-1.
Τελευταία φάση στο παιχνίδι και το σκορ ανεβαίνει στο τελικό 4-1. Ο Μπαζάρογλου εκτελεί το κόρνερ από αριστερά και ο Ν. Κοσμάτος με μια εντυπωσιακή κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Κατσιγιάννη.
Έτσι η ομάδα του Γ. Τόγια θα κάνει μια πολύ καλή πρεμιέρα, κερδίζοντας παράλληλα το πρώτο τρίποντο της χρονιάς.
Όσον αφορά τον Εθνικό, σε ένα παιχνίδι που δεν ήταν φαβορί, πάλεψε και στάθηκε αξιόλογα απέναντι σε μια ομάδα που αναμένεται να είναι από τα φαβορί για το νταμπλ.
Διαιτητής ο κ. Ν. Χατζηγεωργίου με βοηθούς τον κ. Π. Κομητόπουλο και την κα Ε. Μπακάκη.
Οι συνθέσεις
Διλινάτα:(Γ. Τόγιας), Τσιαουσντέλιο, Γεωργόπουλος, Τζωρτζάτος Αλ., Βουκελάτος (77’ Κοσμάτος), Πολλάτος,  Τζωρτζάτος Δημ., Πεφάνης, Δρόσος (46’ Κοσμάς), Τζωρτζάτος Διον., Τζωρτζάτος Κ. (46’ Μπαζάρογλου), Νεστερένκο Ι. (69’ Σπαθής).
Εθνικός:(Σ. Αναλυτής), Κατσιγιάννης, Διονυσάτος, Αναλυτής Θ., Γιακουμάτος, Ντότσι (λ.τ. 70’ Σπυράτος), Αναλυτής Δ., Λιάτος Α. (Μπόνγκο), Γαβαλάς, Σινάι, Αναλυτής Γ. (81’ Αραβαντινός), Κατερέλος,.
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου