Παρασκευή, Οκτωβρίου 25

Η Pre game της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2019-2020


Το Σαββατοκύριακο 26-27/10 η 2η αγωνιστική
του τοπικού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2019-2020
Συνέχεια με την 2η αγωνιστική, αυτό το Σαββατοκύριακο 26-270/10, στο τοπικό πρωτάθλημα Α' κατηγορίας, με την διεξαγωγή και των 5 συνολικά αγώνων του προγράμματος.
Δύο το Σάββατο 26/10, το απόγευμα σε Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και Ληξούρι και τα υπόλοιπα τρία την επόμενη ημέρα, Κυριακή 27/10 σε Ιθάκη, Καραβόμυλο και Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.
Μια άκρως ενδιαφέρουσα αγωνιστική που μπορεί να χαρακτηρισθεί και σαν αγωνιστική των ντέρμπι, είτε για την κορυφή, είτε για το... κάτω ράφι.
Ξεχωρίζει το παιχνίδι Φωκάτων - Εικοσιμίας, μιας και είναι και το τοπικό ντέρμπι της Λειβαθούς.
Αλλά και τα υπόλοιπα τα περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον και προβλέπονται μεγάλες "μάχες" σε όλα τα γήπεδα για τη νίκη και το τρίποντο.
Αυτή την αγωνιστική ο Α.Ο. Πρόννων έχει ρεπό.
         
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
Σάββατο  26-10-2019   ώρα:15:00
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Α.Ο. Φωκάτα - Α.Ο. Εικοσιμίας
Καραΐσκος
Απόστολος
Καρλής Α.
Αντωνιάδης Ν.
Σάββατο  26-10-2019   ώρα:15:00
Δημοτικό Αγίου Αντωνίου
Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Ο. Σάμης
Μενεγάτος
Λευτέρης
Κομητόπουλος Π.
Καναλλάτος Ν.
Κυριακή  27-10-2019   ώρα:12:00
Δημοτικό Ιθάκης
Α.Ο. Πρόοδος Ιθ. - Α.Ο.  Διλινάτα
Μενεγάτος
Ελευθέριος
Μιχαλιτσιάνου Χ.
Μάστορα Μ.
Κυριακή  27-10-2019   ώρα:15:00
Δημοτικό Καραβόμυλου
Πυλαριακός - Α.Ο. Εθνικός Κεφ.
Βουτσινάς
Άγγελος
Καρλής Α. Κομητόπουλος Π.
Κυριακή  27-10-2019    ώρα:15:00
Δημοτικό Αργοστολίου
Π.Α.Ο. Κεφ/νιάς - Π.Α.Ο. Εύγερος
Χατζηγεωργίου
Νικόλαος
Αντωνιάδης Ν.
Καναλλάτος Ν.
         
Αναλυτικά η 1η αγωνιστική
Σάββατο  26/10
Το Σάββατο το απόγευμα στις 3, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας και στο ντέρμπι της Λειβαθούς, τα Φωκάτα τυπικά γηπεδούχα, φιλοξενούν την Εικοσιμία.
Σχετική εικόναΈνα μεγάλο ντέρμπι, που μπαίνει νωρίς – νωρίς στη ζωή μας, μεταξύ δυο ποιοτικών ομάδων που παίζουν καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο.
Οι γηπεδούχοι, μέχρι σήμερα και στις τέσσερις επίσημες συμμετοχές τους σε κύπελλο και πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας μετρούν 1 νίκη και δύο ήττες στην πρώτη διοργάνωση, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα του Δ’ ομίλου, ισόβαθμοι της Α.Ε.Κ. και μια πολύ σημαντική νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, επί της Σάμης 2-1 στον Καραβόμυλο.
Η Εικοσιμία, η οποία δείχνει μια σαφή αγωνιστική άνοδο, σε σχέση με τα φιλικά προετοιμασίας έχει καταφέρει σε ανάλογες συμμετοχές, να διατηρεί το απόλυτο 4Χ4!
Τρεις νίκες στο κύπελλο με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην πρώτη θέση και σχεδόν εξασφαλισμένη πρόκριση και μια άνετη νίκη, επίσης στην πρεμιέρα επί της Προόδου Ιθάκης με σκορ 5-0, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.
Περιμένουμε ένα δυνατό ντέρμπι με καλό θέαμα και τις δύο ομάδες ικανές για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα, χωρίς να αποκλείουμε και την ισοπαλία.
              
Την ίδια ώρα στο Δημοτικό Αγίου Αντωνίου, ο Παλληξουριακός, φιλοξενεί σε ένα παιχνίδι που έχει ενδιαφέρον, την Σάμη.
Οι «ερυθρόλευκοι», με ένα αήττητο και απόλυτο σερί 4Χ4, μέχρι τώρα στο κύπελλο, όπου έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση τους, στους «8» της διοργάνωσης, θέλουν να συνεχίσουν στις επιτυχίες και να το διευρύνουν το ρεκόρ τους.
Την περασμένη αγωνιστική, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας είχαν το ρεπό τους, ενώ την περασμένη Τετάρτη επικράτησαν στο ίδιο γήπεδο του Εθνικού στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του τοπικού κυπέλλου με σκορ 3-0 και όπως προαναφέραμε πέρασαν στον επόμενο γύρο.
Οι φιλοξενούμενοι, με μια μέτρια αγωνιστική παρουσία μέχρι σήμερα, έκαναν άσχημη πρεμιέρα στο πρωτάθλημα, με εντός έδρας ήττα 1-2 από τα Φωκάτα, ενώ και στο κύπελλο δεν τα πάνε καλά και κινδυνεύουν να μείνουν εκτός διοργάνωσης, αφού έχουν πετύχει μόνο μια νίκη και έχουν δεχθεί 2 ήττες!
Περιμένουμε ένα καλό παιχνίδι στον Άγιο Αντώνη, τον Παλληξουριακό πιο ποιοτικό και στην έδρα του να είναι το φαβορί και την Σάμη, παρά τις σημαντικές της απουσίες, να παλεύει για κάτι καλό.
Με τη λογική ότι και οι δυο ομάδες είναι ποιοτικές και με επιθετικούς προσανατολισμούς στο παιχνίδι τους, θεωρούμε ότι θα παρακολουθήσουμε ένα ανοικτό, αρκετά επιθετικό και ίσως με αρκετά γκολ παιχνίδι!
              
Κυριακή  27/10
Η συνέχεια της 2ης αγωνιστικής μεταφέρεται την επόμενη ημέρα, Κυριακή 27/10 πρωί, όπου στο Δημοτικό της Ιθάκης, η γηπεδούχος Πρόοδος φιλοξενεί τα Διλινάτα, σε ένα παιχνίδι αρκετά δύσκολο, αφού με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της δεν πείθει.
Το κλίμα στην ομάδα της Ιθάκης δεν θα μπορούσε να είναι καλό και η ψυχολογία βρίσκεται στα πολύ κάτω, αφού το ξεκίνημα της ομάδας, τόσο στη διοργάνωση του τοπικού κυπέλλου (μετράει 4 ήττες στα 4 μέχρι τώρα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί), αλλά και στο πρωτάθλημα στην πρεμιέρα δέχθηκε βαριά ήττα με σκορ 5-0 από την Εικοσιμία, που παρατάχθηκε μάλιστα με «10».
Την περασμένη Τετάρτη, για την πρώτη διοργάνωση δέχθηκε βαριά ήττα με σκορ 4-2, μέσα στην Ιθάκη από τον Ηρακλή Πρόννων της Β’ κατηγορίας, σε σχέση με τους φιλοξενούμενους που επικράτησαν του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με σκορ 5-0.
Οι αντίπαλοι τους, έχουν ακριβώς αντίθετη πορεία, βρίσκονται στην κορυφή του Α' ομίλου, αήττητοι με το απόλυτο 4Χ4, ενώ στο πρωτάθλημα πραγματοποίησαν πετυχημένη πρεμιέρα, επικρατώντας στο Αργοστόλι, του Εθνικού Κεφαλονιάς με σκορ 4-1.
Σε ότι έχει να κάνει με το συγκεκριμένο παιχνίδι θα πρέπει να γίνουν πολλά για να αλλάξουν την τύχη τους οι γηπεδούχοι και να διεκδικήσουν κάτι θετικό από αυτό.
Τα Διλινάτα, καλύτερη και πιο ποιοτική ομάδα, σίγουρα με καλή ψυχολογία θα ταξιδέψει στο νησί του Οδυσσέα και σε μια δύσκολη έδρα, με μοναδικό στόχο το δεύτερο σερί τρίποντο της χρονιάς.
Οι δυο ομάδες φέτος έχουν συναντηθεί μεταξύ τους για την διοργάνωση του κυπέλλου και οι φιλοξενούμενοι, είχαν επικρατήσει στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου εύκολα με σκορ 4-0.
                         
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και στις 3 μ.μ., σε ένα μεγάλο παιχνίδι στο Δημοτικό του Καραβόμυλου, ο νεοφώτιστος Πυλαριακός φιλοξενεί τον Εθνικό Κεφαλονιάς.
Πρόκειται για ένα σημαντικότατο, από βαθμολογικής άποψης παιχνίδι, ανάμεσα σε δυο ομάδες που σαν στόχο για φέτος, έχουν την παραμονή τους στην κατηγορία και όσο πιο γρήγορα μπορεί να γίνει αυτό, προκειμένου να διώξουν το άγχος του υποβιβασμού.
Οι γηπεδούχοι, σε αρκετά καλή κατάσταση δείχνουν δυνατοί και η μέχρι τώρα αγωνιστική παρουσία τους, τόσο στο τοπικό κύπελλο, όσο και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος το επιβεβαιώνει.
Φαίνεται ότι γίνεται καλή δουλειά από τον Κ. Βιτωράτο και όλο το team εκεί.
Στο κύπελλο, διεκδικούν με πολλές αξιώσεις τη συμμετοχή τους στους «8» της διοργάνωσης, αφού βρίσκονται στη δεύτερη θέση του Β’ ομίλου, με ενεργητικό 2 νικών και παθητικό μόλις μια ήττα και αυτή από την Εικοσιμία στο Δ.Α.Κ..
Επίσης, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, μετά από 3 χρόνια στην Β’, πήρε παλικαρίσιο «Χ» στα Φαρακλάτα από την Εύγερο.
Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι με μια μέτρια παρουσία μέχρι τώρα σε κύπελλο (3 ήττες – μια νίκη) κινδυνεύουν άμεσα να βρεθούν εκτός διοργάνωσης, ενώ και στο πρωτάθλημα έκαναν πρεμιέρα με (φυσιολογική) ήττα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, από τα Διλινάτα με σκορ 4-1.
Σίγουρα, ο Σ. Αναλυτής, αλλά και η παρουσία στη συνέχεια (σύμφωνα με πληροφορίες μας), ενός ανθρώπου με πολλές εμπειρίες και γνώσεις στον πάγκο των «κυανόλευκων», θα δώσουν κίνητρο για την ανασυγκρότηση και την επιστροφή στις επιτυχίες. Άλλωστε, φέτος το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο και οι βαθμοί «χρυσοί»!
Περιμένουμε ένα δυνατό ντέρμπι στον Καραβόμυλο και τις δυο ομάδες ικανές να διεκδικήσουν το καλύτερο.
              
Τέλος, στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώνεται η αγωνιστική, την ίδια ώρα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, άλλο ένα σημαντικό παιχνίδι μας περιμένει, ανάμεσα σε Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς και Εύγερο.
Και οι δύο αντίπαλοι, φέτος δείχνουν ικανοί να κερδίσουν την παραμονή τους σύντομα στην Α’ κατηγορία και στη συνέχεια να διεκδικήσουν ένα καλό πλασάρισμα στα ψηλά σκαλοπάτια του βαθμολογικού πίνακα.
Οι νεοφώτιστοι του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, με πολύ καλή παρουσία στο τοπικό κύπελλο, διεκδικούν το δεύτερο εισιτήριο που περιμένει τον κάτοχο του στον Α’ όμιλο.
Βρίσκονται στη 2η θέση ισόβαθμοι του Ηρακλή Πρόννων και στα τέσσερα παιχνίδια που έχουν δώσει στη διοργάνωση έχουν δύο νίκες και δύο ήττες.
Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος γνώρισαν την ήττα από τους Πρόννους στα Τζαννάτα, στα τελευταία λεπτά, με αποτέλεσμα αυτή την αγωνιστική να ψάχνουν για το ιστορικό τους τρίποντο στην Α’ κατηγορία!
Οι φιλοξενούμενοι της Ευγέρου από την άλλη, με μια εξαιρετική παρουσία στο τοπικό κύπελλο βρίσκονται με το ένα πόδι στους «8», αφού βρίσκονται στην 2η θέση με 9 βαθμούς, 6 περισσότερους από τον Εθνικό.
Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, δεν κατάφεραν να πάρουν το πρώτο τρίποντο της χρονιάς στην έδρα τους, αφού αναδείχθηκαν ισόπαλοι, χωρίς σκορ, με αντίπαλο τον Πυλαριακό.
Περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι, το οποίο πιθανόν να εξελιχθεί σε ντέρμπι και τις δυο ομάδες είναι ικανές να πετύχουν το στόχο τους.
Αν τα καταφέρει το «τριφύλλι» θα έχει γράψει τη δική του ιστορία στη μεγάλη κατηγορία.
         
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Αγών
Ν
Ι
Η
Γκολ
Βαθ
1.
Α.Ο. Εικοσιμίας
1
1
0
0
5 - 0
3
2.
Α.Ο. Διλινάτα
1
1
0
0
4 - 1
3
3.
Α.Ο. Πρόννοι
1
1
0
0
2 - 0
3
4.
Α.Ο. Φωκάτα
1
1
0
0
2 - 1
3
5.
Π.Α.Ο. Εύγερος
1
0
1
0
0 - 0
1
6.
Α.Π.Σ. Πυλαριακός
1
0
1
0
0 - 0
1
7.
Α.Ο. Σάμης
1
0
0
1
1 - 2
0
8.
Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς
1
0
0
1
0 - 2
0
9.
Α.Ο. Εθνικός
1
0
0
1
1 - 4
0
10.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
1
0
0
1
0 - 5
0
11.
Α.Ο. Παλληξουριακός *
0
0
0
0
0 - 0
0
Η επόμενη αγωνιστική
(3η 2-3/11/2019)
α-α
Ομάδες
1.
Α.Ο. Πρόννοι – Α.Ο. Παλληξουριακός
2.
Α.Ο. Σάμης - Α.Ο. Εικοσιμίας
3.
Α.Π.Σ. Πυλαριακός - Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
4.
Α.Ο. Εθνικός Κεφαλονιάς - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς
5.
Α.Ο. Φωκάτα – Α.Ο. Διλινάτα
--
Ρεπό: Π.Α.Ο. Εύγερος
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου