Σάββατο, Οκτωβρίου 12

Σημαντική νίκη για την Εύγερο 3-0 τον Εθνικό Κεφαλονιάς


Στο παιχνίδι του Γ' ομίλου, με το οποίο άνοιξε την αυλαία της 3ης αγωνιστικής του τοπικού κυπέλλου, στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων, η Εύγερος θα πάρει τη δεύτερη νίκη της στη διοργάνωση, επικρατώντας του Εθνικού Κεφαλονιάς με σκορ 3-0.
Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη, που δίνει πλεονέκτημα στους «πορτοκαλί» των Φαρακλάτων, έναντι των σημερινών αντιπάλων τους, μιας και έφτασαν στους 6 βαθμούς και έχουν μια διαφορά μεταξύ στους +3.
Το παιχνίδι, σε γενικές γραμμές ήταν μέτριο, με τους γηπεδούχους πιο δυνατούς στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, να παίρνουν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα.
Η ομάδα από το Ληξούρι, προσπάθησε να διεκδικήσει κάτι, από αυτό το παιχνίδι, χωρίς τελικά να τα καταφέρει και πλέον κινδυνεύει να μείνει, εκτός συνέχειας.
Φυσικά, αν εξαιρέσουμε τον Παλληξουριακό που έχει καπαρώσει, το ένα από τα δύο εισιτήρια πρόκρισης στους “8”, σίγουρα δεν έχει κριθεί τίποτε για τις δύο ομάδες, που θα συνεχίσουν τη «μάχη» μέχρι το τέλος, άλλωστε υπάρχει και η ρεβάνς του Αγίου Αντωνίου, η οποία πιθανόν να κρίνει την τύχη και πιο θα είναι το μέλλον τους στη διοργάνωση.
Πάντως, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και οι δύο είναι αδύνατον να χωρέσουν στην επόμενη κληρωτίδα της διοργανώτριας.
Tα γκολ
Στο 2’ οι φιλοξενούμενοι θα απειλήσουν με τον Δημ. Παπαδάτο από δεξιά να βγάζει την σέντρα στο β’ δοκάρι, όμως ο Λιάτος δεν προλαβαίνει στην προβολή, η μπάλα βρίσκει στα σώματα των αμυντικών και καταλήγει κόρνερ.
Στο 7’ η απάντηση των γηπεδούχων που θα φέρει και το 1-0 με κοντινό σουτ του Κανάκη, μέσα από την περιοχή και δεξιά, στην επαναφορά της μπάλας μετά από κόντρα στο σουτ του Βαγγελάτου.
Ο Βαγγελάτος στο 12’  θα πιάσει ένα καλό σουτ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Χρ. Παπαναστασάτου και κεφαλιά πάσα του Χρ. Παππά, όμως η μπάλα φεύγει λίγο άουτ.
Σε ένα φάουλ από δεξιά, του Γιακουμάτου στο 20’, η μπάλα μπλοκάρεται χωρίς πρόβλημα από τον Λ. Καλαφάτη.
Στο 24’ ο Γ. Αναλυτής θα βρει τον Δημ. Παπαδάτο στην περιοχή, όμως αυτός χάνει το κοντρόλ και η μπάλα καταλήγει στα χέρια του Καλαφάτη.
Ο Γιακουμάτος στο 35’ εκτελεί το φάουλ, με την μπάλα να φτάνει στην περιοχή και τον Κατερέλο, απέναντι από τον Καλαφάτη, να μην προλαβαίνει στην προβολή.
Στο 39’ ο Χρ. Παππάς θα πιάσει ένα δυνατό διαγώνιο σουτ, μέσα από την περιοχή και δεξιά, η μπάλα τελευταία στιγμή θα βρει σε σώμα αμυντικού και θα περάσει ελάχιστα άουτ, από το δεξί δοκάρι του Andrea.
Βαγγελάτος – Κανάκης στο 42’ αλλάζουν υπέροχα την μπάλα στο κόρνερ, ο πρώτος θα βγάλει την σέντρα στην περιοχή και ο Ν. Παπαναστασάτος αστοχεί στο σουτ που επιχειρεί, αφού στέλνει την  μπάλα άουτ από καλή θέση.
Στο 55’ οι γηπεδούχοι, θα πετύχουν το 2-0 και ουσιαστικά «κλειδώνουν» τη νίκη με κοντινό πλασέ του Κανάκη, μετά το βολέ του Λ. Καλαφάτη και την αδράνεια των στόπερ του Εθνικού.
Και πάλι ο Κανάκης στο 59’ θα απειλήσει με ένα πλασέ στην κίνηση, μετά την πάσα από δεξιά του Λάσκαρη, όμως η μπάλα θα φύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Andrea.
Στο 65’ ο Βαγγελάτος εκτελεί το φάουλ στην περιοχή, η μπάλα θα σκάσει στο χόρτο, επικίνδυνα μπροστά από τον Andrea, ο οποίος με εντυπωσιακή επέμβαση θα την πετάξει πάνω από την εστία του σε κόρνερ.
Εντυπωσιακή επέμβαση από τον Λ. Καλαφάτη, που αποσοβεί το 2-1 στο 66’, στο δυνατό σουτ του Κοντογιαννάτου, αφού θα πεταχτεί στο «Γ» της εστίας του και θα στείλει την μπάλα κόρνερ.
Το 3-0 θα πετύχει στο 75’ με κεφαλιά, από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Ν. Παπαναστασάτος, μετά το φάουλ από δεξιά του Ν. Ψάλτη.
Τελευταία ευκαιρία στο παιχνίδι στο 80’ για τους φιλοξενούμενους.
Μετά από ωραία ενέργεια, από δεξιά του Γ. Αναλυτή και πάσα στο ημικύκλιο της περιοχής, ο Σινάι θα πιάσει ένα δυνατό σουτ, για να πέσει στην δεξιά του γωνία και να αποκρούσει εντυπωσιακά και πάλι ο Λ. Καλαφάτης.
Με τη νίκη της αυτή η Εύγερος γίνεται φαβορί για πρόκριση στον επόμενο γύρο, ενώ οι «κυανόλευκοι» θα χρειαστούν μεγαλύτερη προσπάθεια στη συνέχεια για να τα καταφέρουν.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Χρηστάτος με βοηθούς τις κες Χ. Μιχαλιτσιάνου και Μ. Μάστορα.
Εύγερος:(Θ. Βουκελάτος), Καλαφάτης Λ. (83’ Παπαγεωργίου), Παπαναστασάτος Χρ. (72’ Λεγάτος), Καραντινός, Ψάλτης, Παπαναστασάτος Ν., Λάσκαρης, Μανωλάτος (46’ λ.τ Papa), Σταματελάτος, Κανάκης (62’ Ποιμενίδης), Βαγγελάτος, Παππάς.
Εθνικός:(Σ. Αναλυτής), Andrea, Διονυσάτος, Παπαδάτος Διον. (62’ Σπυράτος), Σινάι, Ντότσι, Γιακουμάτος, Κατερέλος (55’ Κοντογιαννάτος), Αναλυτής Δ., Λιάτος (55’ Μπόνγκο), Παπαδάτος Δημ. (46’ Μαρούλης), Αναλυτής Γ..
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου