Κυριακή, Δεκεμβρίου 1

Συνεχίζουν την αήττητη πορεία με τη μοναξιά της κορυφής τα Διλινάτα..... 3-0 τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς


Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, τα Διλινάτα θα επικρατήσουν του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με σκορ 3-0 και θα συνεχίσουν τη μοναχική τους πορεία αήττητα, στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Οι τυπικά φιλοξενούμενοι, ήταν καλύτεροι των αντιπάλων τους, προσπάθησαν να βάλουν τη μπάλα κάτω και να την κυκλοφορήσουν σωστά προκειμένου να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Παπαστεργίου.
Άλλες φορές τα κατάφερναν και κάποιες άλλες όχι, με αποτέλεσμα να κάνουν κάποια μακρινά σουτ, χωρίς ιδιαίτερη τύχη.
Οι τυπικά γηπεδούχοι, με πολλές απουσίες πρόσεχαν στην άμυνα και με αντεπιθέσεις και αιχμή του δόρατος τον Beshaj, να προσπαθούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Τσιαουσντέλιο, κάποιες φορές που το κατάφεραν ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων δήλωνε παρόν και τελείωνε άμεσα τις όποιες φιλοδοξίες των «πράσινων».
Σε γενικές γραμμές, η νίκη των πρωτοπόρων ήταν δίκαιη και καθαρή.
Φάσεις και γκολ
Στην πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, οι τυπικά φιλοξενούμενοι θα ανοίξουν το σκορ 0-1 με δυνατό σουτ του Βουκελάτου, από τα όρια της περιοχής, μετά την πάσα του Πεφάνη.
Στο 27’ ο Κ. Τζωρτζάτος από αριστερά, θα βρει τον Πεφάνη στο ημικύκλιο της περιοχής, με τον τελευταίο να πιάνει ένα συρτό σουτ και η μπάλα να περνάει έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Παπαστεργίου.
Ο Διον. Τζωρτζάτος στο 29’ εκτελεί απ’ ευθείας το φάουλ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής και αιφνιδιάζοντας τον Παπαστεργίου, στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για δεύτερη φορά για το 0-2 των Διλινάτων.
Στην ωραία σέντρα, από αριστερά του Βουκελάτου στο 42’, ο Αλ. Τζωρτζάτος από το ύψος της μικρής περιοχής θα πιάσει την κεφαλιά, όμως θα στείλει την μπάλα να περάσει άουτ, λίγο πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
Στο 43’ ο Beshaj θα βγει στην κόντρα από δεξιά, θα μπει στην περιοχή και θα κάνει ένα διαγώνιο σουτ, που αναγκάζει τον Τσιαουσντέλιο να πέσει στην αριστερή του γωνία και να μπλοκάρει την μπάλα.
Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι για τα πρώτα 45’.
Στην επανάληψη και στο 53’, ο Διον. Τζωρτζάτος, ύστερα από ωραία ατομική ενέργεια, θα μπει στην περιοχή, όμως πιεζόμενος δεν κάνει το σουτ, όπως θα ήθελε και έτσι ο Παπαστεργίου μπλοκάρει την μπάλα.
Μετά από 3’ η ομάδα του «μεγάλου χωριού» θα πετύχει το 0-3 και κάπου εκεί θα «κλειδώσει» μια ακόμη νίκη.
Σε μια αμυντική σύγχυση, οι αμυντικοί των «πράσινων» δεν μπορούν να απομακρύνουν την μπάλα, έτσι επωφελείται ο Αλ. Τζωρτζάτος που πασάρει στον Ντεντλάλα στο ύψος του πέναλτι και ο τελευταίος με ένα σουτ στην κίνηση, θα στείλει την στείλει στα δίχτυα του Παπαστεργίου.
Μεγάλη ευκαιρία να μειώσουν θα χάσουν οι γηπεδούχοι στο 73’, όταν ο Papa απέναντι στον Τσιαουντέλιο, θα πλασάρει για να αποκρούσει σώζοντας την εστία του, ο τερματοφύλακας των Διλινάτων.
Τέλος, στο 87’ σε μια επίσης πολύ καλή στιγμή για το «τριφύλλι», ο Beshaj, μετά από κάθετη του Σωτ. Μπάμπη στην περιοχή και δεξιά, θα πλασάρει στην έξοδο του Τσιαουσντέλιο, όμως και πάλι ο τερματοφύλακας των Διλινάτων θα σώσει την εστία του.
Η λήξη του παιχνιδιού θα βρει νικήτρια, αήττητη και στην κορυφή, την ομάδα του Γ. Τόγια, ενώ για τους «πράσινους» του Αργοστολίου, η ήττα αυτή θα είναι η 3η συνεχόμενη και πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα στη συνέχεια.
Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τον κ. Δ. Γάτσιο και την κα Γ. Αλυσανδράτου.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Ο. Κεφ/νιάς:(Τ. Φωής), Παπαστεργίου, Μπάμπης Γ (77’ Βανδώρος), Μπάμπης Σωτ., Μαρινάκης, Γασπαρινάτος, Χαραλαμπόγλου, Beshaj (88’ Πετριτάι), Φωής (84’ Κλωνής), Deraj, Καλογηράτος (50’ Noakes), Papa.
Διλινάτα:(Γ. Τόγιας), Τσιαουσντέλιο, Γεωργόπουλος (64’ Δρόσος), Τζωρτάτος, Τζωρτάτος Κ., Τζωρτζάτος Διον., Πεφάνης, Βουκελάτος, Τζωρτζάτος Δημ. (64’ Νεστερένκο), Τζωρτζάτος Αλ., Ντελντάλα (64’ Κοσμάτος).
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου