Τετάρτη, Δεκεμβρίου 4

Μια ανάσα από την κορυφή ο Παλληξουριακός 7-0 την Πρόοδο


Σε ένα μέτριο παιχνίδι, σήμερα το πρωί στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι και στον εξ’ αναβολής της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, ο δεύτερος και αήττητος Παλληξουριακός θα προσθέσει ακόμη ένα τρίποντο στην πλούσια φετινή του συλλογή, μετά την εύκολη νίκη του επί της Προόδου Ιθάκης με σκορ 7-0.
Ήταν η 6η συνεχόμενη στη διοργάνωση που τον φέρνει 2ο στον βαθμολογικό πίνακα -1 βαθμό πίσω από τα πρωτοπόρα Διλινάτα, τα οποία όμως έχουν ένα παιχνίδι περισσότερο.
Στο πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, αλλά με αρκετή νευρικότητα και επιπολαιότητα στα τελειώματα, συν την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, από την βροχή που είχε προηγηθεί, δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό.
Έτσι, τα μακρινά σουτ των Μαυροειδή – Λυκούδη – Μουρελάτου Χαρ. – Μουρελάτου Χ., δεν έβρισκαν στόχο, το γκολ που θα τους έλυνε τα πόδια,  δεν ερχόταν και το άγχος άρχισε να κάνει την εμφάνιση του, στις προσπάθειες των γηπεδούχων, που είχαν και ένα δοκάρι στην κεφαλιά του Συριάτου, μετά από κόρνερ του Λυκούδη.
Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι με έντεκα στην αποστολή, πολλές απουσίες και νέα παιδιά, θα χάσουν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν στο σκορ, όταν θα βγουν στην κόντρα και το διαγώνιο σουτ του Ηλιόπουλου θα στείλει την μπάλα να περάσει, λίγο πάνω από την εστία του Τσέτσα, άουτ.
Λίγο πριν την ολοκλήρωση του α’ ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 41’ θα έρθει το γκολ των «ερυθρόλευκων» το οποίο θα διώξει το άγχος και θα δώσει αυτοπεποίθηση πλέον στους γηπεδούχους.
Ο Λυκούδης με ωραία κίνηση στην πλάτη της άμυνας της Προόδου, θα στοπάρει την μπάλα και θα πιάσει ένα ωραίο πλασέ που θα την στείλει στη γωνία του Κωστόπουλου για το 1-0.
Αυτό το γκολ τελικά είναι που χωρίζει τις δύο ομάδες.
5 γκολ στο δεύτερο μέρος
Στην επανάληψη, με το άγχος να έχει δώσει τη θέση του στην καλή ψυχολογία, οι γηπεδούχοι θα πετύχουν ακόμη 6 γκολ και θα πάρουν μια εύκολη νίκη.
Ο Ηλιόπουλος, αλλαγή του Ηλ. Ζερβού στο ημίχρονο, θα πετύχει στο 59’ το 2-0 και θα βάλει τέλος στα όνειρα των παικτών της Προόδου.
Ο Χρ. Μουρελάτος θα κάνει το δυνατό σουτ, ο Κωστόπουλος δεν συγκρατεί την  μπάλα και ο επιθετικός των γηπεδούχων, στην επαναφορά θα την στείλει στα δίχτυα.
Ο Χ. Μαυροειδής στο 60’ με ωραία εκτέλεση φάουλ θα στείλει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κωστόπουλου, σημειώνοντας το 3-0 της ομάδας του.
Ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 65’ θα κάνει δύο τα τέρματα του στον αγώνα, αφού θα πετύχει το 4-0 με κοντινό πλασέ, ύστερα από σέντρα του Χρ. Μουρελάτου, από δεξιά στο β’ δοκάρι.
Το 5-0 των γηπεδούχων θα πετύχει στο 69’ ο Ηλιόπουλος με πλασέ, ύστερα από την απόκρουση του Κωστόπουλου. Μια φάση όμοια με αυτή του 1-0!
Ο Χρ. Μουρελάτος, εκτελεί το κόρνερ από δεξιά στο 72’, ο Κωστόπουλος δεν κάνει καλή εκτίμηση της φάσης και έτσι η μπάλα θα καταλήξει στα δίχτυα του, για να ανέβει πλέον ο δείκτης του στο 6-0.
Ο Χ. Μαυροειδής στο 83’ θα πετύχει το 7-0 και το δικό του χατ τρικ στο παιχνίδι, με ωραίο πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, στη δεξιά γωνία του Κωστόπουλου.
Αυτό θα είναι και το τελικό αποτέλεσμα στο παιχνίδι, τον Παλληξουριακό όπως προαναφέραμε, να παίρνει την 6η του σερί νίκη στο πρωτάθλημα, να διατηρεί το αήττητο - απόλυτο και να πλησιάζει με ένα παιχνίδι λιγότερο την κορυφή στον -1 βαθμό.
Για την Πρόοδο ήταν η 6η της σερί ήττα και πλέον πρέπει να βρει «σφυγμό» στη συνέχεια, αν θέλει να αποφύγει δυσάρεστες καταστάσεις.
Διαιτητής ο κ. Γ. Λουκέρης με βοηθούς τους κ.κ. Γ. Μιχαλάτο και Α. Καρλή.
Οι συνθέσεις
Παλληξουριακός:(Ηλ. Ζερβός), Τσέτσα, Haxhiaj (70’ Σινάι), Μαυροειδής Χ., Λούλουδας, Λυκούδης, Μαρκάτος Σπ. (60’ Τοzaj), Μουρελάτος Χρ., Συριάτος (70’ Σπυράτος), Αντωνάτος, Μουρελάτος Χ-Σ (46’ Ηλιόπουλος).
Πρόοδος Ιθάκης:(Χρ. Μανωλόπουλος), Κωστόπουλος, Τζίμας, Σίτυ,  Ηλιόπουλος Χ., Λαγκαδάς, Bushi, Πάτερης, Πίππος, Αραπογιάννης, Ηλιόπουλος Β., Μπραχίμι.
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου