Δευτέρα, Ιανουαρίου 2

"ΕΦΥΓΕ" Ο ΚΥΡ ΧΡΗΣΤΟΣ


«ΕΦΥΓΕ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ        ΠΟΥΤΣΕΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΩΝΙΔΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
     Ήταν ανήμερα των Χριστουγέννων όταν σήκωσα το τηλέφωνο να πάρω τον κυρ Χρήστο Πουτσελά για να του ευχηθώ για την ονομαστική του εορτή αλλά και τις εορτές, όπως γινόταν κάθε χρόνο.
     Το μαντάτο όμως από το Λεωνίδι δεν ήταν καλό ο «μπάρμπα» Χρήστος «έφυγε» μου απάντησε από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής η νύφη του.
     Απίστευτο έχασα την φωνή μου δεν πίστευα στα αυτιά μου. Ένας φίλος της Κεφαλονιάς και ειδικά των ποδοσφαιρικών ομάδων των νησιών μας δε υπάρχει πια.
     Είμαι σίγουρος ότι η είδηση αυτή θα πικράνει πολύ τους Κεφαλονίτες που τον ήξεραν τον αγαπούσαν και τον λάτρευαν.
     Ο κυρ Χρήστος με καταγωγή από το Λεωνίδιον Κοινουρίας της Αρκαδίας γνωρίστηκε με την Κεφαλονιά την περίοδο 1982 και από τότε όπως και οι άνθρωποι της αποτελούσαν ξεχωριστό κομμάτι για αυτόν. Ήταν κυριολεκτικά η δεύτερη πατρίδα του και μας επισκεπτόταν όταν του δίνονταν η ευκαιρία.    
      Ήταν σε έναν αγώνα της αγαπημένης του ομάδας, του Λεωνιδίου με αντίπαλο τότε τον Α.Ο.Κ.Ι. στην Δ΄Εθνική όπου τον πρώτο άνθρωπο που γνώρισε εδώ ήταν ο αείμνηστος Αλέκος Γερολυμάτος.
     Ο κυρ Χρήστος άνθρωπος τίμιος και πολύ αγαπητός, από τότε δεν υπήρχε Κεφαλονίτικη ή μικτή ομάδα που να αγωνίζεται στην περιοχή του και να μην πάει να την δει, ανεξάρτητα από την χιλιομετρική απόσταση, παράλληλα φορτωμένος όπως το συνήθιζε με τα δώρα και τα γλυκίσματα για όλους τους φίλους του.
     Εγώ είχα την τύχη να γνωρίσω τον κυρ Χρήστο το 1984 σε έναν αγώνα στο Λεωνίδιο όταν αγωνιζόμουνα στον Κεφαλληνιακό. Από την πρώτη στιγμή μου έκανε τρομερή εντύπωση το μεγάλο πάθος του με την Κεφαλονιά. Στην συνέχεια αποκτήσαμε μια πολύ καλή οικογενειακή σχέση η οποία κρατήθηκε δυνατή μέχρι που «έφυγε».
     Ήταν άνθρωπος βαθειά θρησκευόμενος και σπουδαίος οικογενειάρχης. Το πρώτο πράγμα που έκανε όταν ερχόταν στο νησί ήταν να μεταβεί στο Άγιο Γεράσιμο να προσκυνήσει και να προσευχηθεί.
     Κυρ Χρήστο, Αγάπησες την Κεφαλονιά μας και αγαπήθηκες από όλους γιατί υπήρξες πάντοτε ευθύς και αληθινός, πιστός και αφοσιωμένος φίλος της.
     Έτσι σε γνωρίσαμε, έτσι σε αγαπήσαμε. Για αυτό όλοι στο νησί μας θρηνούμε τον χαμό σου. Για αυτό η πίκρα και η στεναχώρια μας είναι πολύ μεγάλη.
     Εκφράζουμε όλοι εδώ στην Κεφαλονιά τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην αγαπημένη σου σύντροφο την κ. Ελένη, στα άξια παιδιά του αλλά και τους συγγενείς και φίλους Λεωνιδιώτες που σίγουρα έχασαν ένα από τους καλύτερους πολίτες της τοπικής κοινωνίας.
     Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Αρκαδικής γης που σε έχει σκεπάσει αγαπημένε μας φίλε κυρ Χρήστο. Η Κεφαλονιά δεν θα σε ξεχάσει ποτέ.
     Καλό σου ταξίδι και να μας προσέχεις από εκεί ψηλά όπως έκανες πάντα όταν βρισκόσουν ανάμεσα μας. Σε ευχαριστούμε για ότι έκανες για μας..
     Συντάκτης κειμένου: Νίκος Κορσιάνος
     Η είδηση αυτή έπεσε σαν κεραυνός στην τοπική μας κοινωνία και πολλοί φίλοι του απευθυνθήκαν στο site και εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια για τον κυρ Χρήστο.
     Ας δούμε τι μας είπε ο Διονύσης Καππάτος φίλος του κυρ Χρήστου.
Διονύσης Καππάτος (πρόεδρος Α.Ο. Λειβαθούς)
    Η πρώτη φορά που ήρθα σε επαφή με τον κ. Χρήστο Πουτσελά ήταν σε ένα ταξίδι στη Σπάρτη με την Λειβαθώ  τον χειμώνα του 2007. Είχε έρθει στο ξενοδοχείο της αποστολής και ζητούσε επίμονα από την ρεσεψιόν να φωνάξει τον πρόεδρο της ομάδας.
     Αν και κουρασμένος από το μεγάλο ταξίδι κατέβηκα από το δωμάτιο μου και έτσι γνωριστήκαμε.
     Ένας γλυκύτατος, ευγενέστατος άνθρωπος που είχε φύγει από την πόλη του το Λεωνίδιο, με το φορτηγάκι του γεμάτο τσάντες πορτοκάλια για τους φίλους του τους Κεφαλλονίτες, μιλήσαμε αρκετή ώρα με εξέπληξε η διαύγεια του η ντομπροσύνη του η καλοσύνη του το μνημονικό του αφού μου θύμιζε παράγοντες και παίκτες από όλες τις Κεφαλλονίτικες ομάδες που τα τελευταία χρόνια συμμετείχαν στο περιφερειακό πρωτάθλημα.

     Κατάλαβα ότι αυτός ο άνθρωπος είχε πάθος με το νησί μας χωρίς να έχει την παραμικρή σχέση συγγενική με αυτό!!!!!
     Ανεξήγητο όμως απόλυτα αληθές, μιλούσαμε με τις ώρες μου έλεγε για τις επισκέψεις του στο νησί για τον επιστήθιο φίλο του τον Νίκο τον Κορσιάνο για τον Ολυμπιακό, τον Αστέρα τον Παλληξουριακό, την Εύγερο, τον Παγκέ, τον Κεφαλληνιακό τον Α.O.K.I. το Πυργί... τον φίλο του το Φώτη τον Κουμαριώτη τον διαιτητή, για τον προστάτη μας Άγιο Γεράσιμο και τόσα άλλα.
     Στη παρέα μας ήρθε και ο αγαπημένος του ο Παναγής Παπαϊωάννου και να σου και άλλες μνήμες...
    Την επόμενη μέρα μετά τον αγώνα μας γέμισε όλους μας καλούδια και φρούτα και σε μένα προσωπικά δώρα για να τα παραδώσω στους φίλους του στο νησί.
     Από τότε με τον κ. Χρήστο τα λέγαμε συχνά τηλεφωνικά και στα εκτός έδρας παιγνίδια της ομάδας που ερχόταν να μας δει. Ήταν γνωστός και αγαπητός σε όλους. Θυμάμαι ένα ταξίδι μας στους χιονισμένους Μολάους, όπου δεν μπόρεσε να έρθει λόγω της κακοκαιρίας, και λίγα γλυκά που του πήγα του τα άφησα στο Αστυνομικό τμήμα των Μολάων  όπου προς γενική μου έκπληξη τον γνώριζαν όλοι τον κ. Χρήστο!!!!
     Η απορία μου ήταν μεγάλη όταν ο γιος μου ένα Σαββατιάτικο μεσημέρι του 2009 μου τηλεφώνησε να πάω γρήγορα στο μαγαζί γιατί με ζητούσαν δύο κύριοι που του ήταν λίγο γνωστοί αλλά  ντράπηκε να τους ρωτήσει...
     Διονύση ήρθα να σε δω εγώ αφού δεν έρχεσαι εσύ στο
Λεωνίδιο, ο κ. Χρήστος με τον φίλο του στεκόταν κοτσονάτοι μπροστά μου, χαμογελαστοί και γεμάτοι καλούδια.
     Την επόμενη μέρα παίζαμε με τις Κροκεές Λακωνίας πίστεψε ότι θα τον έπαιρναν μαζί στο λεωφορείο τους, δε το έκαναν και πικράθηκε για αυτό, όμως αυτός είχε αποφασίσει να έρθει στο νησί και έτσι ήρθε με το φορτηγάκι του, το φιλαράκι του και ..τα καλούδια του!!!
     Τα είπαμε για αρκετή ώρα και μετά αναχώρησε για το σπίτι του Νίκου του Κορσιάνου που τον περίμενε. Δώσαμε ραντεβού την άλλη μέρα στο γήπεδο για να δούμε παρέα τον αγώνα.
     Σε αυτό τον αγώνα η ομάδα μου, και μέσω αυτής όλη η Κεφαλλονιά, τίμησαν τον κ. Χρήστο για την πολυετή παρουσία και αγάπη του προς το νησί μας, δίνοντάς του μεταξύ των άλλων και μια εικόνα του πολιούχου μας που λάτρευε!!!
     Βαθιά συγκινημένος έβγαλε από τη τσέπη του ένα χαρτί με δυο λόγια που μόλις πρόχειρα είχε γράψει γιατί κατάλαβε από τις κινήσεις μας ότι κάτι του ετοιμάζαμε, και με παρακάλεσε να το διαβάσω γιατί δεν μπορούσε αυτός λόγω της μεγάλης του συγκίνησης.
     «Θέλω και εγώ να ευχαριστήσω όλες τις ομάδες που γνώρισα στα 28 χρόνια που έρχομαι στη Κεφαλλονιά και όλους τους προέδρους τους, εύχομαι σήμερα να γίνει ένας καλός αγώνας και στις δύο ομάδες να παραμείνουν στη κατηγορία με πολλά φιλιά και αγάπη ο φίλαθλος σας Χρήστος Πουτσελάς από Λεωνίδιο Κυνουρίας Αρκαδίας, και εγώ όπου πηγαίνετε και έχω δυνάμεις θα είμαι κοντά σας»!!!
     Μόλις προχτές ο Νίκος με ενημέρωσε για τον χαμό του φίλου μας Χρήστου...
     Ο μπάρμπας Χρήστος δεν θα μπορέσει να είναι πια κοντά στις αγαπημένες του Κεφαλλονίτικες ομάδες.
     Θλίψη και οδύνη για τον χαμό ενός αγνού ανθρώπου, πραγματικού φίλου που παρόλο που τον γνώρισα μόλις πρόσφατα μου φάνηκε ότι τον ήξερα πολλά-πολλά χρόνια...
     Καλό σου ταξίδι κ. Χρήστο, θα μας λείψεις!!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου